IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Eylül 2010, 20:09   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Güzergahında bomba patladı!




Irak'ta, bombalı saldırılardan son anda kurtulan Bakan Taner Yıldız, o anları anlattı.

Güncelleme:20 Eylül 2010 18:26 ANKARA (İHA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bağdat'ta son anda kurtulduğu bombalı saldırı ile ilgili olarak, "Yol güzergahında o gün iki üç tane bombalı saldırı olmuştu. Bir tanesinin yol güzergahında olduğunu gördük. Bir 15 metre kadar da yaklaşmışız. Robotun bombaya doğru gittiğini gördüm. Ondan sonra güzergah değiştirdik. Hamdolsun ki gördüğünüz gibi karşınızdayım" dedi. Yıldız, boru hatlarının güvenliği ile ilgili olarak da, personel ve teknoloji konularında yeni düzenlemeler yapılacağını bildirdi.
Bakan Yıldız, TPAO ile ABD'li petrol şirketi Chevron arasında gerçekleştirilen Karadeniz Ortak İşletme İmza Töreni'ne gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dün Kerkük-Yumurtalık Boru Hattı ile ilgili sözleşmenin yenilenmesi için gittiği Bağdat'ta meydana gelen bombalı saldırıya ilişkin soruları yanıtlayan Yıldız, "Yol güzergahında o gün iki üç tane bombalı saldırı olmuştu. Bir tanesinin yol güzergahında olduğunu gördük. Bir 15 metre kadar da yaklaşmışız. Daha sonra güzergahı değiştirdiler.
Hamdolsun ki gördüğünüz gibi karşınızdayım" dedi. Bir gazetecinin 'Patlama anında mı oradaydınız?' sorusuna Yıldız, "Robotun bombaya doğru gittiğini gördüm. Ondan sonra güzergah değiştirdik" dedi. Bu konuda istihbarat gelip gelmediğinin sorulması üzerine Bakan Yıldız, "Gelmemişti, oradaki alışkanlıklardan dolayı" yanıtını verdi. 'Bir tedirginlik yaşadınız mı?' şeklindeki soruya ise Yıldız, "Hayır. Biz zaten Bağdat'a giderken de bir tedirginlik yaşamadık. Biz ülkemiz için her tarafta görev yapmaya hazır olduğumuzu söyledik" diye konuştu.
Bir gazetecinin başta Nabucco projesi olmak üzere, boru hatlarının terör saldırılarından korunmasına ilişkin ne gibi önlemler alındığını sorması üzerine Yıldız, bu konuda İçişleri Bakanlığı ve Jandarma ile yapılan görüşmelerde bir takım kararlar aldıklarını söyledi. Yıldız. "Bundan sonra bir kısım farklı uygulamalarımız olacak. Hem özel güvenlikle alakalı, hem de Silahlı Kuvvetlerle beraber alınabilecek bir kısım artı güvenlik önlemleri olacak. Bu şu demektir; bizim Türkiye'de geliştirdiğimiz projeler,
ister doğalgaz ister petrol boru hatlarıyla alakalı, tüm Avrupa'ya gidecek petrolün güvenliğiyle alakalı, Türkiye'de bir sıkıntı doğmayacaktır" dedi. Terör saldırılarının gerçekleştirilen projeleri önlemeye yönelik olduğunu belirten Yıldız, "Biz bunlarla alakalı rahatız ve bir sıkıntı çıkmayacağını söyleyebiliriz" dedi.
Boru hatlarının güvenliği ile ilgili gazetecilerin detay istemesi üzerine de Yıldız, hem personel hem teknoloji konusunda düzenleme yapılacağını ancak konuya ilişkin detay veremeyeceğini söyledi.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bomba, güzergahında, patladı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bomba, erken patladı! SucLu Cep Telefonlar 0 29 Ocak 2014 01:46
4 bakanın geçiş güzergahında 20 kiloluk bomba PassioN Haber Arşivi 0 06 Mayıs 2012 16:21
Bomba elinde patladı PassioN Haber Arşivi 1 11 Mart 2012 22:54
Erdoğan'ın güzergahında bomba paniği Lucifer Haber Arşivi 0 17 Ağustos 2010 18:39