IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Eylül 2010, 19:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İşte fedekar öğretmenin okul çilesi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Şırnak'ın Cizre ile Silopi ilçeleri arasında, Cudi dağının eteklerinde bulunan Aşağı Konak Köyü İlköğretim Okulu'nda eğitime hala başlanamadı. Öğretmen Celal Bulut, harabe olan okul binasını onarmaya başladığı için köydeki öğrencilerin ders başı yapamadığını söyledi.

Bir zamanlar şiddetli çatışmaların yaşandığı Cudi dağının eteklerindeki Aşağı Konak Köyü'nde bulunan yaklaşık 100 öğrenci, okul binasının kullanılamaz halde olması nedeniyle hala ders başı yapamadı.

Sabah erken saatlerde köye giden öğretmen Celal Bulut, gördüğü manzara karşısında şoke oldu.

Pencereleri kırık, tavanda duman isi, okul içindeki çöpler, sıra, masa ve kapıların kırık olması karşısında ne yapacağını şaşıran öğretmen Bulut, kolları sıvayarak okulu temizlemeye ve onarmaya başladı.

Okulun duman isinden siyaha dönen tavanlarını boyamakla işe başlayan öğretmen Celal Bulut, boya işini bitirdikten sonra pencere camlarını takacağını daha sonra da sıra, masa ve kapıları onarmaya çalışacağını söyledi.

Bir öğretmenin içinde bulunduğu tüm olumsuzluklara rağmen, çocuklara eğitim vermesinin kutsal olduğunu belirten öğretmen Celal Bulut, "Okulun hizmetlisi yok. Benimle birlikte bir öğretmen daha var ama daha gelmedi. Bu yüzden tek başıma okulu temizlemeye ve toplamaya başladım. Çünkü çocuklar okula geleceği günü hayal ettiğini biliyorum. Bu yüzden ne kadar erken bitirirsem, çocuklar o kadar erken hayallerine kavuşmuş olacak. Benim çalıştığımı gören çocuklar da bana yarıdıma geldi. Onlar da biran önce okula başlamak istiyor. Eğitim, çocuklara sadece okuma-yazma öğretmekle bitmiyor. Öğretmenin kendi zamanından fedekarlık yapması gerek. Çünkü bu meslek kutsaldır" dedi.

Fedekar öğretmen Celal Bulut, bir iki gün içinde çalışmaları tamamlayacağına inandığını belirterek, öğrencilerin temiz bir ortamda eğitim alması gerektiğini savundu.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cilesi, fedekar, okul, İşte, Öğretmenin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ali'nin Çilesi MoHaC Komik Loglar 0 22 Şubat 2012 23:18
İşte Türk Okul Servisi !! LeyLa Haber Arşivi 0 23 Eylül 2011 16:13