IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Eylül 2010, 17:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cemil İpekçi'nin defilesi kriz yarattı




Mardin'in tarihi Kasımiye Medresesi'nde modacı Cemil İpekçi’nin cumartesi günü düzenleyeceği defileye tepki gösteren 50 kadar sivil toplum örgütünden 300 kişi, dün aynı medresede kıldıkları öğle namazından sonra defileyi protesto etti. Sivil toplum örgütleri cuma namazından sonra protesto mitingi düzenleyecek.

Modacı ve tasarımcı Cemil İpekçi’nin önümüzdeki cumartesi günü tarihi Kasımiye Medresesi’nde düzenleyeceği mankenlerin katılacağı defileye bazı sivil toplum örgütleri tepki gösterdi.

Mardin’de 50’nin üzerindeki sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan yaklaşık 300 kişilik grup, öğle namazını Kasımiye Medresesi Camii’nde kılarken medresedeki türbede dua etti. Camide asılı bulunan camii külliyesini yansıtan resmi yazı basın mensuplarına gösterilirken, Eğitim Bir Sen Mardin Şube Başkanı Hasan Ekinci, bu yazının yetkilileri yalanladığını önü sürdü.

KASITLI YAPIYORLAR

Ekinci, “Burada asılı bulunan yazılı belge, valiliği, hem Cemil İpekçi’yi, hem de müftülüğü yalanlıyor. Çünkü buradaki cami resmi olarak Mardin Müftülüğü’ne ait. Burada bize namaz kıldıran imam da Mardin Müftülüğü’ne bağlı kadrolu imam hatiptir” dedi.

Medrese avlusunda toplanan sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasını okuyan Ensar Vakfı Mardin Şube Başkanı Zeynel Tepret, Haziran ayı içerisinde yapılan Mardin Bienali’ni hatırlatarak, şöyle dedi:

"Daha önce de ‘Mardin Bienali’ adı altında içi su dolu şeffaf naylonların giydirildiği mankenlerin sulu gösterilerine mekan kılınan Kasımiye Medresesi, şimdi de podyum olarak kullanılmak istenmektedir. Bu halkımızın hissiyatını rencide etmektir. Bu milletimizin ahlak, kültür, gelenek ve dini değerleriyle alay etmektir. Bu kutsal mekanlara bir tecavüzdür, saygısızlıktır."

Mardin Valiliği’nin, burada daha önce düzenlediği etkinliklere de sert tepki gösteren ve burada düzenlenecek defile gibi organizasyonların kasıtlı yapıldığını savunan Tepret, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Özellikle son bir yıldır Mardin’de abartılı içkili kokteyller, konser, müzikal, dans, defile gibi etkinlikler Kasımiye Medresesi başta olmak üzere tarihi yapı, mabet ve medreselerde yapılması halkımızın haklı tepkisine yol açmaktadır. Niçin başka alan değil de, Kasımiye Medresesi? 1469 yılında Akkoyunlu hükümdarı Cihangir oğlu Kasım padişah tarafından inşa edilen ve 80 yıl öncesine kadar da, tam 540 yıl boyunca ilim ve irfan mektebi olmanın yanında içinde iki mescit ve iki türbesi bulunan bir külliyedir. Bu camilerden birisi halen Diyanet İşleri Başkanlığı Mardin Müftülüğü’ne bağlı olup bir imam-Hatip kadrosu bulunmaktadır. Bu cami serili ve temiz olup, cemaatin ibadeti için kullanılmaya devam etmektedir. Yani günlük ibadete açık vaziyettedir."

Yunanistan, İspanya, Ermenistan, Amerika ya da başka bir ülkede, Müslümanlar’a ait bir dini mekanda defile düzenlenmesine ülke ve millet olarak tepki verilmesine rağmen Kasımiye Medresesi’nde düzenlenen defileye herkesin sessiz kalınmasını manidar bulduğunu anlatan Tepret, şunları söyledi:

MANASTIR ÖRNEĞİ VERDİLER

"Mardin-Diyarbakır Metropoliti sayın Saliba Özmen, ‘Manastırlarımızda bu gibi gösterilere izin vermem. Allah’ın anıldığı mekanlarda bunlar uygun değildir’ açıklamasını basınla paylaşırken, Diyanet İşleri Başkanlığı, Mardin Müftülüğü ve ilgililer bunu bile ifade etmekten niçin kaçınmaktadır?" Sivil toplum örgütleri defilenin düzenleneceği güne kadar bütün vakit namazlarını camide cemaatle kılmaya ve Cuma Namazı çıkışında miting düzenlenmesine karar verdi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 22 Eylül 2010, 17:44   #2
Çevrimiçi
Ay
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Cemil İpekçi'nin defilesi kriz yarattı




Biriside ne olduğu belli olmayan bu adamı krize soksalar ne iyi olurdu
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

 

Etiketler
cemil, defilesi, ipekçinin, kriz, yarattı, İpekçinin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık