IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Eylül 2010, 17:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
3 yaşında ihtiyar heyetine girdi, nasıl mı?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Çorum'da merkeze bağlı Delibekiroğlu köyünün ihtiyar meclisine, 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde, 3 yaşındaki bir çocuğun seçildiği ve üyeliğinin hala devam ettiği ortaya çıktı.

29 Mart 2009'da yapılan yerel seçimde kent merkezine 35 kilometre mesafede bulunan, 32 haneli, 144 kişinin yaşadığı ve 85 seçmenin bulunduğu Delibekiroğlu köyünde üç aday yarıştı.

İddialara göre, köyde yaşayanlardan Arif Kayıkçı, muhtar adayı, yeğeni Ramazan Kayıkçı'ya oy verdiğini ispatlamak için, diğer oy pusulalarından farklı pusula hazırladı. 4 oyu bulunan Arif Kayıkçı, pusulanın ihtiyar meclisi üyelikleri kısmına 3 yaşındaki yeğeni Özcan Sarı'nın adını yazdı.

Sandıklar açıldığında Ramazan Kayıkçı 37 oyla muhtar seçildi. Seçimde 4'ü asıl 4'ü de yedek olmak üzere köy ihtiyar meclisi heyeti de belirlendi.
6 oyla seçildi
Şimdi 4 yaşında olan Özcan Sarı'ya da sandıktan 6 oy çıktı. Sadece pusulaya ''işaret'' olarak ismi yazılan minik aday Sarı, ihtiyar meclisi yedek üyesi oldu. Seçimlerden sonra kimsenin itiraz etmemesi üzerine, 3 yaşındaki Özcan Sarı resmen aza seçilerek kayıtlara geçti.
İtiraz etmedi

Köy Muhtarı Ramazan Kayıkçı, Özcan Sarı'nın 3 yaşında olduğunu sonradan öğrendiğini belirterek, ''Çocuk dördüncü sırada yedek aza seçildiği için ona sıra gelmez diye herhangi bir itirazda bulunmadım. Kimin oy verdiğini de bilmiyorum. 3 yaşındaki çocuğun aza seçilmesi doğru değil'' dedi.

Merkez İlçe Seçim Kurulu yetkilileri de muhtarlık ve köy ihtiyar meclisi seçimlerinde adaylık usulü olmadığı için her vatandaşın istediği kişiyi pusulaya yazarak ona oy verebileceğini belirtti.
Yasa ne diyor ?
Yasada 25 yaşını doldurmuş, okuma yazma bilen herkesin aday olabileceğini hatırlatan yetkililer, kendilerinin seçimleri yaparak tutanak hazırladıklarını, görevlendirme işlemini Mahalli İdareler Müdürlüğü'nün yaptığını kaydetti.

Yetkililer, seçimlerden sonra itiraz süresi dolana kadar başvuru yapılmadığı için 4 yaşındaki Özcan Sarı'nın isminin tutanaklara geçtiğini bildirdiler.

Mahalli İdareler Müdürü Nihat Özarslan da seçimlerden sonra muhtar ve köy ihtiyar meclisi asıl üyelerinin şahsen görevlendirildiğini ifade ederek, ''Yedek üyeleri seçim kurulundan gelen tutanağa bakarak işliyoruz. Asıl üyelerde boşalma olursa sırasıyla yedekleri çağırarak görevlendirme yapıyoruz. Sarı'ya sıra gelirse, çağırarak, yasaya göre şartların yerinde olup olmadığına bakacağız. 3 yaşında seçilmiş ise görevlendirmede bulunmayacağız'' dedi.

O oyun oynuyor
Tüm bu tartışmalardan habersiz küçük Özcan, evinde iki ağabeyi ile oyun oynuyor.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
3, girdi, heyetine, ihtiyar,


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ihtiyar heyetli sistem-presbiteryen aLdiana Hristiyanlık 0 28 Nisan 2011 11:17