IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Eylül 2010, 13:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erol Simavi suikast iddialarını yanıtladı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Erol Simavi 16 yıl sonra Türk basınında ilk kez TAKVİM'e konuştu. Özal suikastına ilişkin iddiayı reddetti...

'Kağıt zammı için kavga ettik, sonra barıştık' dedi.

Ahmet Özal'ın şok iddiaları Türkiye'yi sarstı. "1988'deki suikast girişiminin arkasında MGK eski Sekreteri Sabri Yirmibeşoğlu ve Erol Simavi vardı" diyen Özal'a cevap Monaco'dan geldi.

Yıllardır yurt dışında yaşayan Hürriyet'in eski patronu Erol Simavi, 16 yıl sonra suskunluğunu bozdu.

Simavi, Ahmet Özal'ın, "1988'deki suikastı Emniyet, MİT soruşturdu. Hepsi devletin arşivinde duruyor. Babam ölmeden önce bana birkaç isim verdi. Bunların arasında dönemin MGK Sekreteri emekli Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu ile Erol Simavi de var" iddiasının hayal mahsülü olduğunu söyledi.

"İDDİALAR DELİ SAÇMASI"

İşte Erol Simavi'nin açıklamaları: "Ahmet Özal'ın söyledikleri tamamen deli saçması. Hayal ürünü... Çok ciddiye alınacak biri de değil zaten... Bu kadar önemli bir adam olduğumu şimdi ögreniyorum.

Yazılanlara şaşırıyorum. Rahmetli Turgut Özal'la kağıt zammı yüzünden sert şekilde kavga ettik. Ancak bu, dostluğumuzu bozmadı. Birgün Ankara'dayken evine davet etti. Randevularımı iptal edip gittim. Birlikte iftar yaptık. Daha sonra beni kapıya kadar geçirdi. Sarılarak ayrıldık."

Simavi, Dinç Bilgin'in "Erol Simavi orduevinde Özal'a 'Paraya ihtiyacınız vardır. Aracılık edin komisyonunuzu alın. Gazetemin fiyatı 12 sıfırlı' dedi. Masayı terk etti. Turgut Bey çok sinirlendi" sözlerini ise reddetmedi.

"Hatırlamıyorum" cevabı veren Simavi, Bilgin'in "yalan söylemeyeceğini" de sözlerine ekledi.

İSVİÇRE' YE YERLEŞTİ

Hürriyet'i 1994'te Aydın Doğan'a satan Erol Simavi, İsviçre'ye yerleşti. TAKVİM'i dün Monaco'dan telefonla arayan Simavi, kendisi gibi eski medya patronu Dinç Bilgin'in, "Hürriyet'i satar satmaz Ankara'ya gitti.

Ordu Yardımlaşma Vakfı'na sanırım 200 bin dolar civarında para verdi" sözlerini reddetti. Simavi, "OYAK'a 200 bin dolar falan vermedim. Ben kimim ki orduya para vereyim" diye konuştu.

Erol Simavi, Özal'la tartışmasının perde arkasını ise şöyle anlattı: "Kağıda zam yapmıştı. Bunu basın özgürlüğüne baskı saydım. Tartışmamız bundandı..."

İFADEYE ÇAĞRILDI

Ahmet Özal'ın "Suikast girişiminin ardında eski MGK Genel Sekreteri Sabri Yirmibeşoğlu vardı" sözleri üzerine soruşturma açıldı. İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali'nin yürüttüğü soruşturmada, Özal'a ifade vermesi için tebligat yapıldı. Özal, 27 veya 28 Eylül'de İstanbul Adliyesi'ne giderek ifade vereceğini söyledi.

Ahmet Özal'dan şok suikast iddiası...

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, babasına yönelik suikast girişimiyle ilgili sözleri nedeniyle ifadeye çağrıldı. Ahmet Özal, "Turgut Özal'a yapılan suikast girişiminin ardında eski MGK Genel Sekreteri vardı" demişti.


Ahmet Özal, bir gazeteye verdiği röportajda, babasına 1988'de düzenlenen başarısız suikastın arkasındaki isimlerin çok kısa sürede tespit edildiğini ve bunları kendisine söylediğini anlatmıştı. Özal, "Babam ülke karışmasın diye bu isimleri açıklamadı. Bunlardan biri de MGK Genel Sekreteri Sabri Yirmibeşoğlu'ydu. Bu isimlerin hepsi Emniyet ve MİT'in arşivlerinde var. Arşivler açılsın." diye konuşmuştu.


Bu sözler üzerine soruşturma başlatan savcı Hakan Karaali, Ahmet Özal'ı ifadeye çağırdı. Savcının gönderdiği tebligatın Özal'a ulaştığı belirtildi. Özal'ın haftaya pazartesi veya salı günü ifade vermek üzere Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geleceği öğrenildi.


18 Haziran 1988 günü Ankara'da Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılan ANAP kongresinde, kürsüde konuşan Başbakan Turgut Özal'a iki el ateş edilmişti. Birinci kurşun Özal'ın sağ eline, ikinci kurşun mikrofonun ayağına isabet etmişti. Silahı tutukluk yapınca korumalar tarafından vurularak yakalanan Kartal Demirağ, 4 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 1992'de serbest bırakılmıştı.

BABAMIN SAÇI GİZLİ KASADA

Özal’ın zehirlendiğini iddia eden Ahmet Özal, TAKVİM’e konuştu: İncelenmesi için saç tellerini yurt dışında gizli bir kasada saklıyoruz.

Turgut Özal’a 1988’deki suikast girişimi ile ilgili iddialar savcıyı harekete geçirdi. Tekrar soruşturma açıldı.

Takvim’e konuşan Ahmet Özal, detaylı ifade vereceğini söyledi. “Babamın ölümü de incelenmeli” dedi. Zehirlenme kuşkusunu dile getiren Özal, babasının saç tellerini yurt dışında, ‘kimsenin bulamayacağı gizli bir kasada’ sakladıklarını belirtti.

Meclisi de göreve çağıran Özal, Araştırma komisyonu kurulmalıdır. Bunu bazı eski ANAP’lılar engellemek ister. Erdoğan’a güveniyorum” dedi. Özal, Erol Simavi’yi savunan Hürriyet’in eski yöneticisi Ertuğrul Özkök’ü eleştirdi. “Simavi hakaret mektubu yazarken neredeydi” diye sordu.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in “Mezar ticareti yapmasın” sözüne ise şöyle cevap verdi: Çok üzüldüm. Babamın bakanıydı. Soruşturma açılsa kötü mü olur.

Savcılık yetmez Meclis araştırsın

Babasının ölümüyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Ahmet Özal, TAKVİM’e konuştu: Başbakan Erdoğan araştırma komisyonu kursun. Gerçekler ortaya çıksın.

Türkiye’nin 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal, 17 Nisan 1993’te hayatını kaybetti. Ancak aradan geçen 17 yılda Özal’ın ölümüyle ilgili iddiaların ardı arkası kesilmedi. Son iddia ise Özal’ın oğlu Ahmet Özal’dan geldi.

Ahmet Özal, Kartal Demirağ tarafından daha önce gerçekleştirilen suikastla ilgili şok iddialarda bulundu.

Suikast girişiminin arkasında dönemin MGK Genel Sekreter’i Sabri Yirmibeşoğlu’nun bulunduğunu iddia eden Ahmet Özal, şöyle konuştu: “1988’deki başarısız suikastın arkasındaki isimler tespit edilmişti. Babam bu isimleri biliyordu ve bana da söyledi. Bunlardan biri de MGK Genel Sekreteri Sabri Yirmibeşoğlu’ydu. Enteresandır. Suikast olayından sonra Hürriyet’in patronu Erol Simavi gazetesini satıp Türkiye’den gitti. Babamın suikastıyla ilgili olabilir. Arşivler açılırsa bu isimler ortaya çıkar. Bunlar Emniyet ve MİT’in dosyalarında var.”

MEZAR TİCARETİ YAPMA

Ahmet Özal’ın bu açıklamalarının ardından ortalık tam anlamıyla toz duman oldu. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, katıldığı televizyon programında Özal’ın iddialarına şu yanıtı verdi:

“Bu tür şeylere hakikaten üzülüyorum. Durup durup bir kısım insan gündeme gelmek için rahmetli Özal’ı mezarında rahat bırakmıyorlar. Bir şey diyeceksen kendi varlığınla, kendi fikrinle ortaya bir şey koy. Bırak mezar ticareti yapmayı. Geriye dönük bu tür şeyler varsa, savcılar bunu ihbar kabul edip, harekete geçiyor olması lazım. Önemli bir iddiadır, basında da çıktıysa, savcılar harekete geçmelidir ve soruşturmalıdır.”

BABAMIN BAKANIYDI
Takvim’e konuşan Ahmet Özal, Cemil Çiçek’in açıklamalarına çok üzüldüğünü söyledi. Cemil Çiçek’i, babasıyla ağabeyi Korkut Özal’ın tanıştırdığını anlatan Ahmet Özal, “Babamın bakanı oldu. Soruşturma açılsa kötü mü olur? Vicdanı bu açıklamalarına ne diyor? Kahvenin kırk yıl hatırı yok mu? Soruşturma açılırsa bazı gerçeklerin ortaya çıkmasından kimse korkmamalı’’ diye konuştu.

BAŞBAKAN’A GÜVENİM TAM
İstanbul Savcılığı’na gidip babasının ölümüyle ilgili ifade vereceğini söyleyen Ahmet Özal, şöyle konuştu: “Babama yapılan suikast ile ilgili Meclis’te bir araştırma komisyonu da kurulmalıdır. Bu komisyonun kurulmasını AK Parti içindeki bazı ANAP’lılar engellemek isterler ama ben Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu komisyonu kurduracağına inanıyorum. Suikast sonrasında genel başkanlık yarışına ve bakan olanlara bakılması bazı işaretleri verir. Biz aile olarak zehirlenmeden şüpheleniyoruz.’’

Öte yandan iddialar üzerine İstanbul Özel Yetkili Savcısı Hakan Karaalioğlu, Özal’a, Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu’nun bilgisi dahilinde suikast gerçekleştirildiği suçlamasıyla soruşturma başlattı.


Özkök’ün zihni açık mıydı?
Ahmet Özal, iddialarında Hürriyet Gazetesi’nin eski patronu Erol Simavi’yi işaret edince gazetenin eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, karşı atağa geçti.Özkök,katıldığı bir televizyon programında,“Erol Simavi,Turgut Özal’ın hayranıydı. Benim adımı ‘Özköşk’e çıkartmışlardı.Tam bir deli saçması, o kadar kolay mı insanakatil demek. Ben de o zamançıkayım ‘Hayır Ahmet Özal katil,babasının katili’ diyeyim, var mıböyle bir şey” dedi. Ahmet Özal,Özkök’ün bu açıklamalarına çoksert tepki gösterdi ve şunları söyledi:

Hürriyet’in eski sahibi Erol Simavi,babama yönelik mektup yazarken,hakarete varan cümleler kullanırken, Ertuğrul Özkök o gazetenin genel yayın müdürü değil miydi? Mektup çıkarken o nerede idi acaba? Mektup gazetesinde çıkarken zihni açık mıydı?”

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali, vefat eden eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a yönelik 18 Haziran 1988'de yapılan suikast girişimine ilişkin, dün bir gazetede yer alan ''Özal suikastının ardından eski MGK Genel Sekreteri vardı'' başlıklı haberi ihbar kabul ederek soruşturma başlattı.


Savcı Karaali'nin bu soruşturma kapsamında merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın iddialarına yönelik ifadesini alacağı ve ifade doğrultusunda ifade vermesi için iddialarda adı geçen eski MGK Genel Sekreteri Sabri Yirmibeşoğlu'nu da ifadeye çağırabileceği kaydedildi.

Kurşunlar Başbakan Özal'ı hedef aldı, 22 yıl sonra oğlu sır perdesini araladı:

TAKVİM Gazetesi'nin haberine göre, suikastin ardındaki isimlerden biri de gazete patronuydu! Bunlar MİT'te var.


Tarihler 17 Nisan 1993'ü gösterdiğinde Türkiye şok bir ölümle sarsılmıştı.

8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Çankaya Köşkü'nde hayatını kaybetmişti.

Bu ani ölüm o tarihlerde kayıtlara kalp krizi olarak geçmişti. Ancak yıllar geçtikçe ölümün şekli de değişmiş ve suikast iddiaları birbiri ardına gelmişti.

Ölümünden 6 yıl önce de Kartal Demirağ'ın suikast girişimine maruz kalan ve kurşunlardan şans eseri kurtulan Özal'ın vedası, kuşkuların adresiydi.

"Suikast" seslerini ilk dillendiren ise Özal ailesiydi. İşte Demirağ'ın saldırısıyla ilgili bu kez Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'dan önemli açıklamalar geldi.

Özal, Habertürk'te suikastle ilgili şok iddialarda bulundu.

ARŞİVLERE BAKILSIN

Suikast girişiminin arkasında dönemin Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Sabri Yirmibeşoğlu'nun bulunduğunu iddia eden Özal, şunları söyledi:

"1988'deki başarısız suikastın arkasındaki isimler tespit edilmişti.

Babam bunları biliyordu ve bana da söyledi. Bunlardan biri de Sabri Yirmibeşoğlu'ydu. Ayrıca suikastten sonra bir gazete patronu gazetesini satıp Türkiye'den gitti.

Babamın suikastıyla ilgili olabilir. Bunlar Emniyet ve MİT'in arşivlerinde var."

Ahmet Özal'ın sözleri akıllara "Hürriyet'in eski sahibi Erol Simavi'yi mi kast ediyor" sorusunu getirdi.

Simavi, 19 Nisan 1988'de kaleme aldığı yazıda "Basın birinci kuvvettir" diyerek hükümete gözdağı vermişti.

Saldırı, bundan 2 ay sonra gerçekleşmişti.

Korkut Özal da dün kardeşinin ölümüyle ilgili önemli iddialarda bulundu.

Özal, "Kendisi organize edilen olaylardan haberdardı. Bana da isim verdi. O ismi DGM'ye bildirdim" diye konuştu.


BABAM HEPSİNİ BİLİYORDU

Ahmet Özal'ın, babasına düzenlenen suikastın arkasında olduğunu ileri sürdüğü Emekli Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu, iddiaları yalanladı.

Orgeneral Yirmibeşoğlu, "Böyle bir şey mümkün değil. Hem iş hem de arkadaşlık anlamında aramız çok iyiydi. Aklım mantığım almıyor" dedi.

Yirmibeşoğlu, şöyle devam etti: "Biz, merhum Özal'la nikah şahitliği yaptık. Bana, her zaman 'Senin konuşmalarından faydalanıyorum' derdi.

Ahmet Özal bugün (dün) telefonla beni aradı. Aramız çok iyidir. Benden özür diledi. 'Yanlış anlamışlar' diye konuştu."



__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
erol, iddialarını, simavi, suikast, yanıtladı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bozdağ, HDP'nin kapatılacağı iddialarını yanıtladı Seth Haber Arşivi 0 05 Kasım 2014 12:02
Sarıgül Tekin'le parti kuracağı iddialarını yanıtladı PassioN Haber Arşivi 0 04 Mayıs 2012 19:36