IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Eylül 2010, 20:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sorgusuz sualsiz infaz ettiler




Pakistanlı askerler, İslamcı militan olduğunu iddia ettikleri 6 kişiyi bir duvarın dibinde kurşuna diziyorlar. Üstelik askerlerden biri yere yığılan iki kişi ölmedi gerekçesiyle yanına yaklaşarak kafasına sıkıyor.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Pakistan yıllardır ülkenin kuzeyindeki Svat vadisinde Taliban'a karşı askeri mücadele veriyor. Şimdiye kadar çıkan çatışmalarda siviller de dahil binlerce insan hayatını kaybetti. ABD insansız uçakları da düzenli olarak Pakistan'ın kuzeyinde Taliban hedeflerine hava saldırısı düzenliyor.


Ancak cep telefonuyla çekilen iki görüntü savaşın vahşetini hiç bu kadar açıkça ortaya koymamıştı. Pakistanlı askerler Svat vadisinde Taliban militanı oldukları gerekçesiyle 6 kişiyi bir duvarın dibine diziyorlar. Kurbanlardan bazılarının gözleri bağlı olmasına rağmen, etrafta olan biteni görebiliyorlar. Görüntüde bir asker 6 kişinin sırada düzgün durmasını söylüyor. Karşı tarafta ise eli silahlı askerler duruyor. Askerler bir anda ateş ediyor ve o 6 kişi yere yığılıyor. Ancak yere düşen iki ceset hala kıpırdıyor. Bir asker çok soğukkanlı bir şekilde yerde yatanlara yaklaşıyor ve bu defa beyinlerine sıkıyor.


HALKIN GÖZÜ ÖNÜNDE İDAM
Uluslararası insan hakları örgütü Amnesty International, Pakistan'da son dönemde bu tür infaz olaylarında artış olduğu yönünde kendilerine şikayetler geldiğini açıkladı. Amnesty Internationl'da yapılan açıklamada şöyle denildi: "Svat vadisinde temmuz ayının ortasında direnişçi oldukları gerekçesiyle öldürülen 250 kişinini cesetleri bulundu. Bunlardan bazılarının Taliban'a gözdağı vermek için halkın gözleri önünde asıldığı ortaya çıktı. Taliban da devlet yanlısı olan kişilere aynı yöntemi uyguluyor."



İLK KEZ BÖYLE BİR GÖRÜNTÜ ORTAYA ÇIKTI
Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Alman Die Welt gazetesine açıklama yapan Taliban uzmanı Pakistanlı gazeteci Ahmed Raşid, "Svat vadisinde özellikle genç erkeklerin bu şekilde infaz edildiği yönünde çok bilgi vardı. Ancak şimdiye kadar ordunun bu tür infazlar yaptığını gösteren delillere rastlanamıyordu" dedi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ettiler, infaz, sorgusuz, sualsiz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kobani'den son kareler! IŞİD'lileri infaz ettiler. Düş Haber Arşivi 0 01 Şubat 2015 00:05
İran'da idam: Kamyona darağacı kurup infaz ettiler Seth Haber Arşivi 0 04 Ağustos 2014 15:23
Sualsiz... Sevda Resimli Şiirler 0 20 Şubat 2013 03:36
Yeni Yasa: İnternet Siteleri Mahkemesiz Sorgusuz Kapatılabilecek saydek Haber Arşivi 1 23 Kasım 2007 22:02