IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Eylül 2010, 14:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bu kimliklerin Hanefi Avcı'da işi ne?




Avcı'nın evindeki aramada, üzerinde kendi fotoğrafı bulunan Süleyman G. adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı, Sabit K. adına düzenlenmiş sürücü belgesi ve pasaport bulundu. Avcı'nın sahte belgeleri ne zaman ve neden hazırladığı ya da hazırlattığı araştırılıyor.

Akşam gazetesinin haberine göre, Devrimci Karargah örgütüne yardım ve yataklık yaptığı gerekçesiyle tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konulan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın evinde yapılan aramada bazı sahte kimlik belgeleri bulundu.

Üzerinde Avcı'nın fotoğrafı bulunan Süleyman G ismine düzenlenmiş nüfus cüzdanı, Sabit K. ismine düzenlenmiş sürücü belgesi ve yine aynı isme düzenlenmiş pasaport ile Mahmood Aselenga A. ismine düzenlenmiş pasaport polisleri şaşırttı. Avcı'nın makam odası ve evinde yapılan aramalarda ayrıca 5 cep telefonu ve bunlara ait sim kartları, 3 adet USB bellek, 70'e yakın CD, 4 ajandı, 4 adet de not defterine el konuldu. Yapılan operasyonda ele geçirilen malzemeler incelemeye alındı. Sahte ehliyet, pasaport ve kimliklerin ne amaçla hazırlandığı ve ismi yazılı olan kişilerin kim olduğu araştırılıyor.

Bu arada Hanefi Avcı'nın evinde ve makam odasındaki aramaların krize neden olduğu ortaya çıktı. Soruşturma savcısı aramaları İstanbul veya Eskişehir'den polislerin yapmasını istemedi. Bu yüzden Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'ndan bir ekip oluşturularak Eskişehir'e gönderildi ve aramaları bu ekip gerçekleştirdi.
YANIT BEKLEYEN SORULAR

Hanefi Avcı gibi iyi bir istihbaratçı ve bir emniyetçinin evinde sahte kimlikler bulunması kafaları karıştırdı. Gözaltına alınacağını tahmin eden bir polis müdürünün evinde aleyhine olabilecek belgeleri neden bulundurduğu merak konusu.

İşte merak edilen cevap bekleyen sorular?

1
Gözaltına alınabileceğini tahmin eden bir emniyet müdürü aleyhine delil olabilecek sahte kimlikleri evinde neden bulunduruyor? Sahte kimlikleri kendi hazırlattıysa neden?

2 Avukat ve tahliye başvurusu yapılmasını istemedi. Neden tutuklu kalmak istiyor?

3 Savcı ifade vermek istemeyen Avcı için soruları birkaç gün önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Pazartesi günü Ankara Adliyesi'ne gidip soruları cevaplasaydı belki tutuklanmayacaktı. Neden gününde adliyeye gitmedi? Neden bile bile gözaltı kararını bekledi?

4 Bir dönem işkence yaptığı iddia edilen Necdet K. ile şimdi yakın arkadaş olan Hanefi Avcı'ya örgüt tuzak mı kurdu? Evinde kalacak kadar Avcı'ya yakın olan K. intikam mı aldı?
3 CEZAEVİ DEĞİŞTİRDİ

Hanefİ Avcı tutuklandıktan sonra 3. cezaevi değişikliğini yaptı. Önce Paşakapısı Cezaevi'ne götürülen Hanefi Avcı burada kalmayı kabul etmeyince Metris Cezaevi'ne götürüldü. Dün de Silivri Cezaevi'ne nakledildi. Avcı'nın neden Metris'ten Silivri'ye nakledildiği konusu netlik kazanmadı.
AVCI'NIN EŞİ SAHTE KİMLİKLER İÇİN AÇIKLAMA YAPTI: BU KADAR DA YALAN ATILMAZ Kİ!..


Yazdığı “Haliç’te Yaşayan Simonlar Dün Devlet Bugün Cemaat” kitabı ile büyük tartışma yaratan ve önceki gün İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla tutuklanan Hanefi Avcı’nın eşi Şenay Avcı, Eskişehir’de yapılan ev araması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Şenay Avcı, “Bugün bazı gazetelerde evimizde çıkan Kalaşnikof marka tüfeğin ruhsatsız olduğu yazıldı. Ancak o silah benim adıma 1989 yılında ruhsatlanmıştı. Bunu gelen ekipler tutanağa da geçirdi. Bu kadar çarpıtmayı ve yalanı nasıl yazabiliyorlar anlamıyorum” dedi.

KİMLİKLER GÖREV İCABI VERİLMİŞTİ

Şenay Avcı, evde Hanefi Avcı’nın resmi bulunan çok sayıdaki kimlik ve pasaportların görev gereği kendisine verilen belgeler olduğunu söyledi. Avcı, şöyle konuştu:

“Bu kimlik ve pasaportlar istihbaratçı olan Hanefi Avcı’ya devletin verdiği görevlerde kullanılmıştır. Hepsi devletin arşivlerinde kayıtlıdır. Özellikle terör örgütüyle ilgili yaptığı çalışmalarda kullandığı kimlikler sanki yaşadışıymış gibi yazılıyor. Bu yalanlara kendileri inanıyorlar mı acaba?”

Dün Eskişehir’deki evinde yapılan aramada bir adet ruhsatlı Kalaşnikof marka tüfek yanında iki tabanca bulunmuştu. Bulunanlar arasında, silahlara ait şarjörler yanında cep telefonları ile S.G, S.K ve B.A, S.G.A adına düzenlenmiş kimlik, pasaport ve sürücü belgeleri yer almıştı.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 30 Eylül 2010, 17:28   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bu kimliklerin Hanefi Avcı'da işi ne?




Yani bu soru cümlesi bir kere saçma sapan bir hadise... Hanefi Avcı'da bu kimliklerin işi ne? Bu hangi zihnin ürünüdür bilmiyorum ama, okeye dördüncü aranan bir adamdan bahsedilmiyor burada. Bahsi geçen kişi devletin kilit noktalarında vazifeler yapmış olan Hanefi Avcı. İlginçtir ki Hanefi Avcı'nın kitap yazma hadisesinden sonra hakkında işlemler yapılmaya tutuklanmaya vb. işler olmaya başladı. Hanefi Avcı'nın yazdığı bu kitap birilerini rahatsız etmiş olacak ki , bu kadar hunharca linç girişimi başlatmış olacaklar. Ne büyük özgüven ve ego... Hakkımda yazı yazılırsa toplarım kardeşim, kimseyi ipime sallamam. Bu tavırlar ne kadar doğru acaba ? Yada hiç aklınıza gelmiyor mu yarın biz iktidarı kaybederken bizleride böyle toplarlar ? Yazık bu millete, yazık bu devletin evlatlarına. Bırakın artık yakamızı. Suni gündemlerle birilerine uşaklıklarla kapatmayın gençlerin önünü...

 

Alt 30 Eylül 2010, 18:11   #3
Çevrimdışı
glu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bu kimliklerin Hanefi Avcı'da işi ne?




Alıntı:
Haber Yorum ; Hanefi avcı bir kitap cıkardı cogumuz oh dedik üstü örtülen şeyler ortaya cıkacak diye sevindik. Cogumuz hanefi avcıya teşekkür edip onu her yerde övdük neredeyse. Bir çogumuz onu eski cemaatci sandık ve onun cemaatin hatalarını ortaya cıkarmasını taktir ettik. Ama gelin görünki işler değişti şimdi. Hanefi Avcı sadece 2 kişinin bildigi telefom hattım dinleniyor dedi. Peki bu hat neden/nasıl dinleniyordu ? Bu kitap ilk cıktıgı zamanda soruldu bu soru ve bugunlerde bu sorunun cevabı ortaya cıkmış gibi. Hanefi Avcının kullandıgı ve sadece 2 kişinin bildigi telefon hattının sahibi Devrimci Karargah örgütüne mensup bir serefsizinmiş. Peki kim bu serefsizler ? Ülkeyi kaos'a sokmaya calışan ve asker/polis/vatandaş'a saldırıda bulunanlar. Hatırlarsınız bu serefsizler gecmiş senelerde Bir Baş Komiser'i şehit etmişlerdi bostancıda. Peki şimdi ne olacak cok merak ediyorum. Hanefi Avcı Eski Cemaatcimi ? Yoksa Aktif Devrimci Karargah örgütü üyesimi ? Benim Şahsi kanaatim şudur ; Bu Kitabı yazmakla bir yerde iyi yaptı cünkü üstü örtülü şeyleri göz önüne serdi ama Bu insanlarla bir bagının bulunması yaptıgı tüm iyi şeyleri bir anda sildi. Ülkesini seven bir insan bu serefsiz örgütcülerle bir arada BULUNMAZ...


Farklı bir konuda yazmıştım bu yorumu. Yineliyeyim ; Hanefi Avcı kitabı yazdı güzel ama bu kitabın gerek zamanlaması gerekse ardından gelen olaylar silsilesi Hanefi Avcının bu işte Bireysel değilde daha cok Emirsel veya Ricasal bir şekilde çalıştıgı aşikar.Hanefi Avcıya bu kitabı yazdıran güçler Hanefi Avcıyı içeri aldıran güçlerdir bence. Amaçları Ülke içi düzeni bozmak ve insanları birbirlerine düşürmektir. Bu apaçık ortadadır. Şayet benim dedigim dogru ise Hanefi Avcı kendi kendine yazık etmiş Ha eger benim düşüncem yanlışsa Bu ülkede haala birileri gerçekleri halka göstermemek için elinden geleni yapıyorlar..

 

 

Etiketler
avcıda, bu, hanefi, kimliklerin, ne


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hanefi Avcı'ya 5 yıl 7 ay ceza Desmont Haber Arşivi 0 24 Aralık 2014 19:48
Hanefi Avcı (1956 - .... ) Liaaa Tarih / Siyaset 0 01 Nisan 2012 23:49
Hanefi Avcı'ya 1 yıl 3 ay hapis PassioN Haber Arşivi 0 28 Mart 2012 20:53