IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Ekim 2010, 22:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bodrum İki Yakanın Mimarları Bodrum'da Buluştu




Bodrum İki Yakanın Mimarları Bodrum'da Buluştu Mimarlar Odası Muğla Şubesi'nin Ev Sahipliğinde, Yunanistan'ın Oniki Adalar Mimar ve Mühendisler Teknik Odası'nın Desteğiyle Düzenlenen "Geleneğin Mimarlığa Etkisi" Programı Kapsamında, İki Yakanın Mimarları Ortak Çalışmalar Yapmak için Bodrum'da BulBodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde Bu Yıl Üçüncüsü Düzenlenen Düzenlenen Etkinliğe Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, Mimarlar Odası Muğla Şubesi Başkanı Ertuğrul Aladağ, Yunanistan Oniki Adalar Mimar ve Mühendisler Teknik Odası Iakovos Gryllis ve Yaklaşık 120 Mimar Katıldı.

Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen düzenlenen etkinliğe Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt,Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, Mimarlar Odası Muğla Şubesi Başkanı Ertuğrul Aladağ, Yunanistan Oniki Adalar Mimar ve Mühendisler Teknik Odası Iakovos Gryllis ve yaklaşık 120 mimar katıldı.

Mimarlar Odası Muğla Şubesi Başkanı Ertuğrul Aladağ, iki ülkenin ortak noktalarından yola çıktıklarını belirterek, ''Amacımız, yeni nesil mimarlara, farklı kültürden meslektaşlarıyla çalışma imkanı sunmak. Geçmişe dair ortaklığın somut gerçekliği mimari yapılar. Küresel ısınma, adaların ve bölgelerin yapısal sorunları nedeni ve coğrafi zorluklar, iki halkı yeniden yakınlaştıracaktır. Bir asır boyunca mimari yapı inşa eden Rum ustalar, bir anlamda, biz yeni nesil mimarların hocalarıdır. Mastır ve doktora öğrencilerinin tezleri bu eserler üzerine yapılır. Yeni nesil mimarlar hep bu bilgilerle eğitildi. Bu nedenle, mimarlara çok büyük sorumluluk düşüyor. Farklılıklarımızı ve etnografyalarımızı koruyarak bir arada sarmal gibi yaşamaya kaldığımız yerden devam edebiliriz. Bu sarmalı da mimari ustalara borçluyuz. Çünkü yeniden birliktelik için evrensel koruma altındaki mimari eserler dışında sarılacak başka da somut bir dal yok. Bir akşamlık yemek içmek sohbeti dışında, anlamlı, ortak çalışmalar yapabilen mimarlar olacağımıza inanıyorum. Ortak coğrafyada yaşamış mimarlar olarak, her şeye rağmen birlikte çalışmalar gerçekleştireceğiz ve bugün bizlerin bu birlikteliği gelecekte, yeni mimarlara da etkisi olacağına inanıyorum' dedi.

Konuşmasının kısa bir bölümünü Türkçe yaparak izleyenleri şaşırtan Yunanistan Oniki Adalar Teknik Odası Başkanı Iakovos Gryllıs, iki ülke arasında ortak mimari, kültürel değerler olduğunu söyledi. Gryllıs, iki ülkenin işbirliğiyle yapılan bu etkinliklerin yaratıcı ve iki ülke halkına faydalı geçeceğine inandığını belirterek, ''Geçmişi bugün ile bağlayan mimari yapılar, üzerine çalışmaların yapılacağı bu etkinlikte iki ülkenin mimarlarının öncülüğünde halkları da kaynaşacak. Bodrumdaki tarihi yerlerde de ortak restorasyon çalışmaları yapmayı hedefliyoruz. Oniki Adalar'da bütün yapıları kayıt altına aldığımız bir proje gerçekleştiriyoruz. 60 farklı alanda çalışan bilim adamlarının yer aldığı proje ile elimizdeki mimari mirası kayıt altına alıyoruz' dedi.

Türk ve Yunan mimarların katılacağı konferanslar, atölye çalışmaları ve gezilerin düzenleneceği etkinlik, 04 Ekim'de sona erecek.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 01 Ekim 2010, 23:10   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bodrum İki Yakanın Mimarları Bodrum'da Buluştu




Eski'den mimar'lık ve Kimya o kadar zorduki.. Şimdi ise Uzanıcak kadar ufaldı.. Paylaşım adı'na Teşekkürler.

__________________
Yine Yeniden Aga.
 

 

Etiketler
bodrum, bodrumda, buluştu, mimarları, yakanın, İki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bodrum'da cinayet PassioN Haber Arşivi 0 28 Nisan 2012 17:12
Bodrum Tatili Mehmet Haber Arşivi 0 02 Eylül 2011 14:27