IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Ekim 2010, 20:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rektörlerden 'türban' açılımı




ANKARA- CHP’nin “Türban sorununu biz çözeceğiz” çıkışı ve hemen ardından YÖK’ün İstanbul Üniversitesi’ne gönderdiği yazıdan sonra bu kez rektörler harekete geçti. Yeni kurulan Muş Alpaslan ve Giresun Üniversitesi rektörlerinden türbana vize çıktı.

Ancak büyükşehirlerde bulunan köklü üniversitelerin kafası karışık. Ankara, Hacettepe, Dicle Üniversitesi rektörleri uygulamadaki kafa karışıklığının giderilmesi, soru işaretlerinin ortadan kalkması için bir an önce yasal düzenleme yapılmasını talep ediyor.

Türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasıyla ilgili ilk açıklama Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç’tan geldi. Kararı bir basın toplantısı ile duyuran İnanç, yasağın bir imzayla geldiğini ve yine bir imzayla kalktığını ifade etti. Üniversitenin hiçbir biriminde, kılık kıyafet anlamında yasak olmadığını anlatan İnanç, şunları kaydetti:

ÜNİVERSİTEMİZDE TÜRBAN SERBEST

"Bundan sonra da olmayacak. Bize YÖK tarafından hiçbir yazı gönderilmedi. Dolayısıyla YÖK'ün bu anlamda bize herhangi bir yazı gönderilmesine de gerek duymuyoruz. 2547 sayılı yasanın ek 17. maddesine göre 'yürürlükteki yasalara aykırı olmamak kaydıyla kılık kıyafet serbesttir'. Gerek anayasa noktasında, gerekse kanunlar noktasında zaten herhangi bir kısıtlama, herhangi bir yasak söz konusu değildir. Göreve başladığımız günden bugüne kadar, gerek başörtülü öğrencilerimiz olsun, gerekse giyim tarzı farklı biçimde olan öğrencilerimiz olsun, bütün öğrencilerimize eşit şekilde yaklaşılmıştır. O açıdan üniversitemizde hiçbir zaman böyle bir yasak olmadı, bundan sonra da böyle bir yasak olmayacaktır.”

GİRESUN'DA TÜRBANA KAMPUS İZNİ

Muş Alparslan Üniversitesi’nin ardından bir başka haber de Giresun Üniversitesi’nden geldi. Rektör Vekili Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu kampüslerde türbanı serbest bıraktı. Prof. Dr. Bocutoğlu, üniversitenin genel sekreterliğine ve birimlerine gönderdiği yazıda, "Başörtüsü konusunda TBMM'de oluşmakta olan konsensüse katkı sağlamak amacıyla Giresun Üniversitesi kampuslerinde, derslikler dışındaki kapalı ve açık alanlarında başörtüsü serbest bırakılmıştır. Dersliklerdeki durum için YÖK’ün yaklaşımı doğrultusunda hareket edilecektir" denildi. Yazı okul binalarına da asıldı.

BÜYÜK ÜNİVERSİTELER YASAL DÜZENLEME İSTİYOR

Yeni kurulan küçük devlet üniversitelerinin bu tavrı büyük önem taşıyor. Ancak asıl gözler büyük üniversitelerin nasıl bir tavır alacağında. İnternethaber’e konuşan Ankara, Hacettepe ve Dicle Üniversitesi Rektörleri bir an önce yasal bir düzenleme yapılması çağrısında bulundu.

İşte o rektörlerin açıklamaları:

ANKARA'DA TÜRBAN YASAĞINA DEVAM

Ankara Üniversitesi Rektörü Cemal Taluğ:
Mevzuat neyse onu uygulayacağız. Köklü bir üniversiteyiz. Mevzuat, kurallar ne diyorsa bunu uyguluyoruz. Buna göre derslere türbanla girmek yasak. Ancak bu çocukları YÖK Başkanı’nın dediği gibi tabi atmamak gerek, ama girdiğinde uyarmak durumundayız. Yanlış yaptığında da neyse o soruşturma onu yapacağız. Hepsi sonuçta bizim kayıtlı öğrencilerimiz. Mevzuata göre ise derslere türbanla girilmiyor. Bunu uygulamak da zorundayız. Bu konuda değişiklik olursa da onun gereğini yaparız.

HACETTEPE YASAL DÜZENLEME İSTEDİ

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener:
Bizim uygulamamız gereken bir kıyafet yönetmeliği var. Büyük bir üniversiteyiz kurallar burada dikkatli takip edilir. Bu konudaki yasal düzenlemenin biz de bir an önce yapılmasını bekliyoruz.

YÖK'ÜN TALİMATINA UYACAĞIZ

Dicle Üniversitesi Rektörü Jale Saraç:
Kanun ve yönetmelikler ne diyorsa onu uyguluyoruz. YÖK’ün İstanbul Üniversitesi’ne gönderdiği yazı bizim açımızdan da bağlayıcı. YÖK çatısı altındaki bir üniversite olarak talimatlarına uymak zorundayız. O yazıda belirttiği gibi derslerden öğrenci çıkarma uygulaması yok. Tutanak tutuluyor. Bir an önce bir düzenleme yapılırsa bir rahatlama sağlanır, kafalardaki soru işaretleri de giderilmiş olur.

Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
açılımı, rektörlerden, türban


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
THY'den 'Türban' Açıklaması JB Haber Arşivi 0 21 Aralık 2010 21:04
Üniversitede türban avı Angel Haber Arşivi 0 01 Temmuz 2008 23:36