IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ekim 2010, 13:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
1.5 miyon kişiye iş imkanı...




Türkiye ekonomisinin üç yıllık yol haritasını ortaya koyan Orta Vadeli Program (OVP), büyümenin yanı sıra ülkenin en büyük problemlerinden işsizlik konusunda da yüzleri güldürecek.

Program döneminde üç yıl içerisinde tarım dışında ilave 1,5 milyon kişilik istihdam oluşturulması planlanıyor. Zaman'da yer alan habere göre ekonomiden sorumlu beş bakanla kameraların karşısına geçen Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Ali Babacan, Türkiye'nin istihdamda önemli başarılar elde ettiğini ifade ederek, bu yılın ortalama işsizlik oranını yüzde 12,2 olarak beklediklerini söyledi. İşsizlikte gelecek yıldan itibaren mütevazı düşüşler beklediklerini belirten Babacan, "Dolayısıyla bir yandan her yıl 500 bin, 700 bin civarı gencimiz iş aramaya başlıyor, bir yandan da mevcut işsizlerimizin iş bulması gerekiyor." dedi.
Devlet Bakanı Babacan, Devlet bakanları Zafer Çağlayan ve Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in katıldığı basın toplantısında, OVP hakkında değerlendirmelerde bulundu. Babacan, 2010 yılında iç borç çevirme oranının ortalamasının yüzde 93,7 olmasını beklediklerini, bunun OVP dokümanında bulunmadığını ilk kez açıkladığını belirtti.

Verilerde olumsuz sürprizlere yer olmadığını vurgulayan Babacan, yüzde 6,8 olarak belirlenen büyümenin ihtiyatlı ve mütevazı olduğunu belirtti. Geçen yılki OVP'ye göre 2012 sonu itibarıyla kamu borç stokunun yüzde 47,8'e düşmesinin tahmin edildiğini anlatan Babacan, bugün rakamın yüzde 38,8 olduğunu kaydetti. Babacan, "Geçen sene biz gene ihtiyatlı rakamlar açıkladık, olabilecek olumsuzlukların hepsini dikkate aldık. Allah nazardan saklasın. Avrupa'da olsun başka ülkelerde olsun bu işlerden sorumlu bakanlarla aynı masa etrafında bu işlerden konuştuğunuz zaman oturuşları değişiyor, bakışları değişiyor." şeklinde konuştu.
Öte yandan vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırmasının kapsamı genişliyor. Kapsama hangi borçların gireceğine ilişkin soruya Bakan Babacan, "Buna ilişkin değerlendirme devam ediyor. Belediye alacakları, Emlak Vergisi ve su borçları açısından da değerlendirme yapacağız." cevabını verdi. Başbakan'ın da söylediği gibi 2011'de seçim ekonomisi uygulamayacaklarını vurgulayan Babacan, cari açığın da büyümeye paralel arttığını kaydetti.


Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
15, imkanı, , miyon


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Silvan Barajı, 318 bin kişiye iş imkanı sağlayacak AngeL Haber Arşivi 0 22 Kasım 2013 22:37
2 bin kişiye iş imkanı Zen Haber Arşivi 0 08 Şubat 2013 16:27
105 bin kişiye iş imkanı Lucifer Haber Arşivi 0 07 Nisan 2010 18:15