IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ekim 2010, 15:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ermenistan'tan Türkiye'ye ağır suçlama




NEW YORK (ANKA) – Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan, Zürih protokollerinin birinci yıldönümü dolayısıyla Wall Street Journal gazetesinde yayımlanan makalesinde Türkiye’nin “sözünden döndüğü”nü öne sürerken, “Ne ‘sessiz diplomasi’ ne ‘ikinci bir Zürih sezonu’ ne de yeni bir müzakere turu var” dedi ve Türkiye’nin protokolleri onaylamasını istedi.
Edward Nalbandyan, Wall Street Journal gazetesinde yer verilen “Türkiye Sözünden Döndü” başlıklı makalesinde ilişkilerin önkoşulsuz normalleşmesinin, Türkiye ile müzakerelerin başlamasında ana ilkesi olduğunu, bu yaklaşımın uluslararası toplum tarafından da paylaşıldığını savunarak sürecin bu ilke gözetilerek yürütüldüğünü ve protokollerin bu anlayışla imzalandığını öne sürdü. Nalbandyan şöyle devam etti.
“Türkiye maalesef anlaşmalardan geri adım attı. Sadece protokolleri onaylamamaktan kaçınmadı aynı zamanda Ankara, sürecin başlamasından önce kullandığı ön koşullar söylemine geri döndü.”
Nalbandyan “Sanki iki farklı dil konuşuyoruz” dedikten sonra Türk liderlerinin her zaman “ahde vefa” ilkesine saygılı gibi görünse de Zürih’te imzalanan anlaşmaları onaylamaktan ve uygulamaktan kaçındıklarını iddia etti.
Türkiye’nin iki ülke arasındaki normalleşme sürecini Karabağ sorununu bağlamaya çalıştığını yazan Nalbandyan, böyle bir bağın kurulmasının her iki sürece zarar verdiğini, bu görüşün de uluslararası toplum tarafından vurgulandığını savunarak, “Uluslararası toplum bir dil konuşuyor, Türk tarafı başka bir dil konuşuyor” ifadesini de kullandı.
Ermenistan Dışişleri Bakanı, Türkiye’nin tüm bölge sorunları için kapsamlı bir çözümünün olması gerektiğini yönündeki tutumunun laftan ibaret olduğunu öne sürdüğü makalesinde şunları da yazdı:
“Türkiye, iki yüzlülükle normalleşme sürecini, çeşitli ülkelerde Ermeni Soykırımı kararlarının benimsenmesinin normalleşme sürecine zarar verebileceği yönündeki temelsiz argüman için bir duman perdesi olarak kullanıyor. Halbuki sürecinin başından beri hem Türk ortaklarıyla temaslarımızda ve kamu oyu önünde Ermenistan’ın, hiçbir zaman Ermeni Soykırımı gerçeğini veya uluslar arası toplum tarafından tanınmasının önemini sorgulamayacağını açık bir biçimde dile getirdik.”
Nalbandayn, “Gerçek barışma, geçmişi unutmak veya daha genç nesillere (soykırımla ilişkin ) ret masalları anlatmak değildir” de dediği makalesinde “Ermeni tarafı, (soykırımın) Türkiye tarafından tanınmasını, ilişkilerin normalleşmesi için bir ön koşul olarak öne sürmedi” diye yazdı.
Türkiye ile Ermenistan arasındaki müzakerelerin Zürih’te atılan imzalar ile son bulduğunu vurgulayan Nalbandyan, “Ne ‘sessiz diplomasi’ ne ‘ikinci bir Zürih sezonu’ ne de yeni bir müzakere turu var. Bu uzun süreçte tek kalan adım, Ermeni-Türk protokollerinin onaylanması ve uygulanmasıdır. Türkiye önkoşulsuz normalleşme sürecini ilerletmeye hazır olursa, Ermenistan, adım atmaya hazır olacak” diye yazdı.
ANKA

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ermenistantan, suclama


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Suriye'den Türkiye'ye Ağır Suçlama Thetis Haber Arşivi 0 29 Ekim 2012 10:37
Baransu'ya Çok Ağır Suçlama Desmont Haber Arşivi 0 15 Ocak 2012 00:10
Google'a ağır suçlama! Slipknot Arama Motorları Haberleri 0 06 Eylül 2010 04:58