IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ekim 2010, 16:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gandi kime 'tezgahını bozacağım' dedi?




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Grubu'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okudu.

Ekonomik durumdan HSYK istifalarına, üniversitelerdeki sorunlardan Türkiye'nin geleceğine uzanan geniş yelpazede hükümete sert eleştirilerde bulundu.

CHP Lideri, "Satmayacağız, sattırmayacağız... Tezgahını bozacağız" sözleriyle, Başbakan'ı kızdıracak bir üslup kullandı.

İşte, CHP Grubu'ndaki konuşmanın ana başlıkları:
BAŞBAKAN ERDOĞAN'A ÇAĞRI
HSYK Başkanı ve beraberindeki 5 üyenin görevinden istifasına değinen Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'dan, HSYK ve Adalet Bakanı arasındaki yazışmaları açıklamasını istedi:
"Üniversitedeki gençlerle konuşurken onlara şunu söyledim. Türkiye'de yargının kalbi niçin durdu? HSYK üyeleri neden görevlerinden istifa ettiler? "17 Ağustos'dan beri HSYK görev yapamaz hale getirilmiştir" diyorlar... Başbakan da diyor ki, 'Niçin zamanında istifa etmediniz? Neden görev yapamaz hale geldiniz? Elinizi kolunuzu bağlayan mı vardı'... Bu söylemleri de hukuk bilmemezliğin sebebidir. Hukuk bilmiyorsan konuşma... Yasa bilmiyorsan da konuşma... Bu cehaletin eseridir. Sayın Başbakan'a şunu sormak isteriz... HSYK ve Adalet Bakanı arasındaki yazışmaları isteriz. Niçin istifa ettiklerini görmek isteriz... Eğer yüreği varsa bunu açıklarlar... Yargıçın arkasında bir söz vardır: "Adalet mülkün temelidir" diye... Oradaki mülk, devlet demektir. Başbakan bunu kendi mülkü sanıyor herhalde"
ERDOĞAN'I YASADIŞI DİNLEYEN HAPSE GİRİYOR
Yasadışı dinleme olayına bir örnekleme yapan Kılıçdaroğlu, 'Başbakan Erdoğan'ın telefonunu yasadışı dinleyen kendini Silivri'de buluyor' dedi ve ekledi:
"Yargıçların ve savcıların telefonu yasadışı dinleniyor. Bu nasıl bir demokrasidir? Eğer Türkiye'de eksen kayması tartışması başlayacaksa, yargı süreciyle başlamalıdır. Adaletin kantarı bozulursa, o kantar gelip o adaleti bozanları da tartar. Adalet mülkün temeli ise, adalet kamunun vicdanıdır. Eğer yapılan işlemlerden kamu vicdanı rahatsızsa orada adalet yoktur"
SAYIN BAŞBAKAN VATANDAŞI KANDIRIYOR
Türkiye ekonomisinin günden güne kötüye gittiğini, ülkede işsizlik oranının arttığını belirten Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın halkı kandırdığını şu sözlerle anlattı ve AK Parti'ye oy veren çiftçilere seslendi:
"Başbakan'ın bir özelliği var. Cilalaması çok iyi... Allıyor pulluyor satmaya çalışıyor... Sattırmayacağız ama... Halka gideceğiz ve Sayın Başbakan'ın tezgahını bozağız...

Eskiden kendi kendine yeten ülke olduğumuz için övünürdük. Şimdi dışarıdan ithal ediyoruz. Bu iktidar besiciliği öldürdü. 25 yıldan bu yana ilk kez donmuş et ithal etmeye başlandı. Şimdi süt ve süttozu da ithal etmeye başlanacak.

Çiftçi kardeşime, besici kardeşime sesleniyorum; 'Oy verdiğin AKP’nin gerçek yüzünü gör. O senin alın terini sömürür. Sen ona oy verdiğin sürece seni daha da zor duruma sokacaktır'

Besiciye de çiftçiye de sesleniyorum; 'AKP’ye güvenemeyin. Şu gerçeği herkes bilmeli, Türkiye şu anda dünyanın en pahalı etini yiyor.' Et Balık Kurumu’nda bir teşekkür mektubu yayınlanıyor. Et ithal edilen ülkeden deniyor ki 'Satışında sıkıntı çektiğimiz etleri aldığınız için teşekkür ederiz.' Bizim çiftçimiz ise orada duruyor. Bunu bizim çiftçimizin görmesi lazım"


EMEKLİ ZAMMI YETERSİZ

Emeklilerin bugün merakla beklediği ve Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı emekli zammı oranının da yetersiz olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, 'Emekli, aylığını alınca görecek zammı!' dedi ve hükümete yüklendi:
"Sayın Başbakan emeklilerle ilgili zam açıklaması yaptı. Söylemle, verilen rakamlar arasında farklılık var. Sanki ikinci yarı yılda 60'ar lira verilecekmiş gibi... Yok böyle bir şey... Yapılan zam yetersiz. Emeklilere biz doğruyu söyledikçe Sayın Başbakan rahatsız oluyor. Benim soruma hala yanıt vermedi. Sayın Başbakan sen bu ülkede yaratılan katmadeğerden emekliye pay veriyor musun vermiyor musun? Emekliyi kandıracaksın, sırtına bineceksin... Sonra da emekliye zam yaptım diyeceksin. Görecek emekli, aylığını aldığında yapılan zammı.
Gıdaya yüzde 28 zam geldi bir yılda. Emeklinin torbası pazarda dolar. Yüzde 28 zam gelmişse pazara... Bu emekliye sen yüzde 28'in altında bir zam veriyorsan, ancak onun aylığının dengesini sağlarsın. Yani enflasyondan ayırmış olursun. Emekliyi kandırmayalım lütfen. Emeklilere her şeyi anlatacağım ve onun maskesini indireceğim"
AKP’NİN YARGI KOLLARI OLACAK

'Anayasa değişikliğinden sonra herhalde AKP’nin gençlik ve kadın kolları dışında bir de yargı kolları olacak' diyen CHP Lideri, bu tezini örnekledi ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü göreve çağırdı:

"İki somut örnek vereceğim. Anayasa Mahkemesi’ne üye seçeceksiniz önce birini seçiyorsunuz, sonra ona uygun koşullar yaratıyorsunuz. 1 ay denizcilik müsteşarlığı yaptırıp Anayasa Mahkemesi’ne atadılar. Kafalarında bir aday belirlemişler. İlla o adayı oraya taşıyacaklar. İkinci örnek TBMM’de yaşandı. Bir üye buluyorlar ama yaşı tutmuyor. “Olsun yasayı ona göre hazırlarız” diyorlar. Özgeçmiş bile dağıtmıyorlar. Bu kimdir gerek yok ki. Karar verilmiş bile. Ve ilahi adalete bakın. Son iki kişi 1’er oy alıyor. Sonra MHP’li Başkanvekili ayrılıyor, AKP’li Başkanvekili gelip bildiği gibi çözüyor. Bunun ne hukuta, ne demokraside ne de ahlakta yeri yoktur.


Cumhurbaşkanına burada çok önemli, bir görev düşüyor. Hülle ile Anayasa Mahkemesi’ne atama yapmak kimseye yakışmaz. Sayın Cumhurbaşkanı Anayasa Mahkemesi’ne atama yaparken toplumun ve her kesimin duyarlılıklarını dikkate almak zorundadır"

ÜNİVERSİTELERDE SORUN


Üniversite öğrencilerinin sorunlarına da değinen Kılıçdaroğlu, CHP olarak öğrencilerin arkasında olduklarını belirtti:

"Hep yurt sorunu söylüyoruz ama Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi'nde çok çarpıcı bir durumla karşılaştık. Soru soran gençlerden bir genç kız dediki, '60 kişilik bir koğuşta kalıyorum'... Acaba bunu Sayın Başbakan biliyor mu bunu? Sayın Milli Eğitim Bakanı biliyor mu? Bizim öğrenci olarak okuduğumuz yıllarda 60 kişilik bir koğuş yoktu. Türkiye'nin geldiği duruma bakın. Öğrencilere şu mesajı veriyoruz, 'Öğrenciler korkmayın, özgür olun... Çünkü arkanızda CHP var... Hiç kimse bu ülkede sahipsiz kalmayacak.'"



Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bozacağım, dedi, gandi, kime, tezgahını


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
'Düş' Kime 'Ruhsuz' Dedi? Violent Yalan Haber 6 11 Kasım 2013 16:26
Gülen kime Allah taksiratını affetsin dedi Lucifer Haber Arşivi 0 11 Ekim 2010 19:33
İbo Kime 'Geri zekalı' Dedi ? Kralice Haber Arşivi 3 15 Ekim 2008 20:45