IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ekim 2010, 16:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Önder Sav yes-no davasını kaybetti




Dinlendiği ve 'telekulak' iddialarıyla Vakit gazetesi aleyhine dava açan CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın cep telefonunun 'no' yerine 'yes' tuşuna bastığı mahkeme kararı ile belgelendi. CHP Genel Sekreteri Sav'ın Merkez Valisi Ali Serindağ ile görüşmesinin dinlendiği iddiasıyla açtığı davayı Vakit Gazetesi kazandı.


CHP'li Önder Sav'ın devletin valisiyle makam odasında ''seçim stratejilerine'' yönelik görüştüğü iddiasını haberleştiren Vakit gazetesine açtığı dava sonuçlandı. Telefonunu açık bırakması sonucu CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile Merkez Valisi Ali Serindağ'ın görüşmesini haberleştiren Serdar Arseven ve Aslan Değirmenci hakkındaki dava, Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davanın 8. duruşmasında hakim, Vakit çalışanlarına yüklenen 'kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kaydetmek ve basın yolu ile ifşa etmek suçlarının" sanıklar tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle CMK'nın 232/2-e maddesi uyarınca beraatlarına karar verdi. Önder Sav'ın, Vali Serindağ ile 'dinlendiği' iddiası ile başlatılan ilk soruşturmada, 'takipsizlik' kararı çıkmıştı. Savcı Vahdet Polatkan, Sav'ın Serindağ ile görüşürken aranan cep telefonunu "açık" bıraktığını belirterek, "Bu süre zarfında telefondan yapılan görüşmelerin emniyet veya başka bir birim tarafından dinlenip kaydedilmediği saptanmıştır. Bu itibarla cep telefonunu dinleyen ve kaydeden bir görevli olmadığı da ortaya çıkmaktadır." demişti.
Önder Sav'ın yasadışı dinlendiği iddiasının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu da hazırladığı raporda 'dinleme yok' demişti. Her iki araştırma sonucunda da "Telekulak" iddiasında bulunan CHP'li Sav'ın 'no' yerine 'yes'e bastığı kesinlik kazanmıştı.
Cumhuriyet Savcısı Nadi Türkaslan tarafından açılan davanın iddianamesinde, Önder Sav'ın, 23 Mayıs 2008 tarihinde, CHP Genel Merkezi'ndeki odasında, Merkez Valisi Ali Serindağ ile yüz yüze görüşme yaptığı kaydedilmişti. Görüşme sırasında, Vakit gazetesi muhabiri Aslan Değirmenci'nin, daha önceki bir konuşması ile ilgili görüşmek amacıyla gazeteye ait sabit telefondan Sav'ın cep telefonunu aradığı belirtilen iddianamede, Önder Sav'ın çağrıyı kabul ettiği ve telefon açık olduğu halde Değirmenci'ye beklemesini söylediği aktarıldı. Değirmenci'nin, telefon açık iken Sav ile Serindağ arasındaki konuşmaları dinlediği, daha sonra da bu konuşmaları not ederek gazetenin Ankara Temsilcisi Serdar Arseven'e verdiği belirtilen iddianamede, bu konuşmaların, Değirmenci ve Arseven'in adıyla Anadolu'da Vakit gazetesinin 26 Mayıs 2008 tarihli baskısında "Sanki CHP Valisi" başlığıyla yayımlandığı belirtildi. İddianamede, "Her ne kadar şikâyetçi Önder Sav, kullandığı cep telefonunu açmadığını, telefonun bir başka yöntemle dinlenip görüşmenin bilgisi ve rızası dışında yapıldığını savunmuş ise de telefon ve donanımı üzerinde yaptırılan bilirkişi incelemesine göre, telefonda çağrıyı kabul etmeden görüşmeyi başlatacak bir programa rastlanmadığı ve telefon tuşlarının fonksiyonlarını olağan biçimde yerine getirdiği; bu durumda Sav'ın, telefonunun açılmadan bir başka yöntemle dinlenildiği yönündeki iddiasının yerinde olmadığı anlaşılmıştır." denilmişti.


Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
davasını, kaybetti, sav, yesno, Önder


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye'nin en uzun süren davasını kazandı Desmont Haber Arşivi 0 01 Aralık 2014 18:04
Nintendo, Bir Patent Davasını Daha Kaybetti RaMSeS Oyun Dünyasından Son Haberler 0 07 Ocak 2014 14:29
Şener: Dink davasını olumlu etkiler FLu Haber Arşivi 0 17 Ekim 2009 04:39