IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ekim 2010, 13:51   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başka Dilde Aşk'a 4 ödül birden




Züleyha Karaman -İlksen Başarır'ın yönettiği, Mert Fırat ve Saadet Işıl Aksoy'un başrolde olduğu ''Başka Dilde Aşk'' filmi, Türk sinema tarihinde bir ilke imza atarak Güney Kıbrıs'ta düzenlenen film festivaline katıldı ve yarıştığı 6 kategoriden 4'ünde ödül kazandı.
''Başka Dilde Aşk'', Larnaka'da bu akşam düzenlenen ödül töreninde ''en iyi aktör'', ''en iyi aktris'', ''en iyi müzik'', ''en iyi yönetmen'', ''en iyi senaryo'' ve ''en iyi film'' dallarında yarıştı, ''en iyi aktör'', ''en iyi senaryo'', ''en iyi yönetmen'' ve ''en iyi film'' ödüllerine layık görüldü.
Filmin dünya temsilciliğini üstlenen İzzet Pinto, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalde 4 ödül almayı hiç beklemediklerini ifade etti.
Organizasyonun en önemli ödülü olan ve ''en iyi film''e verilen ''Altın Afrodit'' ödülünü aldıklarını kaydeden Pinto, ''Gecede en fazla ödül alan bizdik'' dedi.
Gecede jüriye politikayla sanatı karıştırmadıkları için teşekkür ettiğini söyleyen Pinto, ''Birçok ödül aldık ama bu en önemli ödül. Güney Kıbrıs'ta yarışıyor olmak ve Güney Kıbrıs'tan bu ödülü almak çok farklı, başka bir katagoriyle kıyaslanamaz'' ifadesini kullandı.
Pinto, ''Çok özel bir geceydi, hiç beklemiyorduk. Çünkü aday olmak bile büyük bir olayken 4 ödülle geceden ayrıldık, çok mutlu olduk'' diye konuştu.
Yönetmenliğini İlksen Başarır'ın üstlendiği 2009 yapımı ''Başka Dilde Aşk'' filminde Saadet Işıl Aksoy, Mert Fırat, Emre Karayel, Lale Mansur, Timur Acar, Ayten Uncuoğlu, Metin Coşkun, Şebnem Köstem, Tuğrul Tülek ve Tuna Kırlı rol alıyor. Senaryosunu İlksen Başarır ile Mert Fırat'ın kaleme aldığı filmin müzikleri Uğur Akyürek'in imzasını taşıyor. Bugüne kadar 15'ten fazla ödülün sahibi olan filmden sinema eleştirmenleri övgüyle söz ediyor.
Filmin konusu özetle şöyle:
''Onur'un hayatı kürek takımından arkadaşı Vedat'ın doğum günü partisinde Zeynep'le tanışmasıyla değişir. Kalabalık ve gürültülü bir barda hiç konuşmadan geçen gecenin sonunda Zeynep, Onur'un işitme engelli olduğunu öğrenir ama bu durum Zeynep'i Onur'dan uzaklaştırmaz. İşiyle, ailesiyle sorunlar yaşayan Zeynep, yaşadığı çevreyi sorgularken öbür taraftan biraz da bilmediği bir dünyanın merakıyla unuttuğu ceketini bahane ederek Onur'u görmeye gider. Babasının annesini aldattığını öğrendikten sonra bu durumu kabullenemeyip evden ayrılan Zeynep, birçok iş değiştirdikten sonra çağrı merkezinde çalışmaya başlar, ağır çalışma şartlarından ve karşılığında kazandığı paranın yetersiz olmasından dolayı çok mutsuzdur. Bütün gün telefonda tanımadığı insanlarla konuşmak zorunda kalan Zeynep, konuşmadan anlaşabildiği Onur'la huzuru bulacağına inanır. Bu ilişki, kendilerini ve hayatı sorgulayan Zeynep ve Onur için sınav olacaktır.''

haber7

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
4, aska, baska, başka, birden, dilde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
anlamayanlara başka dilde aynı şarkı adaLanTe01 Aşk ve Sevgi Köşesi 0 12 Nisan 2012 23:14
Başka Dilde Aşk- (18 Aralık 2009) AngeLus Sinema Dünyası 0 18 Aralık 2009 14:46