IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Ekim 2010, 15:55   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PKK'dan bıkan Hakkari göç ediyor




Terörden PKK’nın artan baskılarından bıkan Hakkarililer göç ediyor

Eylemsizlik döneminde bile terör olaylarına sahne olan Hakkâri'de ciddi bir göç hareketi yaşanıyor.



Eylemsizlik döneminde bile terör olaylarına sahne olan Hakkâri'de ciddi bir göç hareketi yaşanıyor. Huzur arayan aileler, fırsatını bulduğu anda şehri terk ediyor. Son 1 ayda Hakkâri'nin yerlisi olan 87 aile, evini başka şehirlere taşıdı. Ramazan ayında sabah namazına giderken terör örgütü PKK tarafından sırtından vurularak şehit edilen imam Aziz Tan'ın ailesi de Hakkâri'yi terk etmek zorunda kalanlardan. Dağlarla çevrili kentte terör örgütünün hakimiyet kurması, insanları yargılaması, tehditler savurması artık şehri yöneten mülkî amirlerce bile itiraf ediliyor.
YENİ ADRESLER: VAN - İSTANBUL - MERSİN
Geçitli'de köylüleri taşıyan minibüse yönelik mayınlı saldırı, Hakkâri'nin en büyük camisinin 30 yıllık imamının şehit edilmesi ve referandumda boykot oranının yüzde 90'ın üzerine çıkması Hakkâri'yi gündemin üst sıralarına taşıdı. Dağlarla çevrili şehirde terör örgütü PKK'nın hakimiyet kurması, insanları yargılaması, tehditler savurması, şehri yöneten mülki amirlerce bile itiraf edildi. Yıllardır huzur yüzü görmeyen Hakkârililer, yeniden yollara düştü. Yaşanan olumsuzluklar Hakkârililerin kentten göç etmesine sebep oldu. Sadece son 1 ayda 87 aile yeni bir hayat kurmak için doğduğu topraklardan ayrıldı. Büyük çoğunluk için yeni adres Van. Nakliye kamyonlarının diğer adresleri ise Mersin ve İstanbul.
'BÖYLE GİDERSE YAKINDA KİMSE KALMAYACAK'
Şehirde huzur kalmadığını belirten vatandaşlar, her gün ölüm haberi duymaktan bıktıklarını kaydediyor. Silahların bir türlü susmadığını vurgulayan Hakkârililer, "Hemen her gün bir ev taşınıyor. Böyle giderse yakında kimse kalmayacak." diyor. İşsizliğin had safhaya ulaştığı şehirde, terör örgütünün sık sık uyguladığı kepenk kapatma eylemleri de esnafı canından bezdirmiş durumda. Güvenlik endişesi giderilemediği için işadamları Hakkâri'ye yatırım yapmak istemiyor. Maddi durumu iyi olanlar başka şehirlere giderek ticarete burada devam ediyor. Doksanlı yıllarda köylerini boşaltmak zorunda kalanlar da, aldıkları tazminatlarla başka şehirlere giderek, yeni bir hayat kuruyor.
'AYRILMAK İSTEMİYORUM AMA MECBURUM'
Hakkâri'den taşınan ailelerden biri Sevinç ailesi. Tam 55 yıldır Hakkâri'de yaşadıklarını belirten Ömer Sevinç, "Ben toprağımı bırakmak istemiyorum; ama maalesef günün şartları bunu gerektirdi. Burada benim bağım, bahçem var fakat hiçbir şey yapamıyorum. Çocuklarım büyüdü ama işsizler. Gitmekten başka çare yok." diyor. Yaşanan olayların Hakkâri'nin imajını bozduğunu vurgulayan Sevinç, "Batıdan gelen doktor, öğretmen görev süreleri dolar dolmaz buradan gidiyor. Şehir yaşanmaz hale gelmiş. Çocuklarımızı tek başına okula gönderemiyoruz. Her gün burada bir bomba patlıyor, ölümler oluyor, kepenkler kapalı kalıyor, esnaf iş yapamıyor. Akşam eve gelirken yollar barikatlarla kapatılıyor, ateş yakılıyor. Şehirde artık huzur kalmadı." şeklinde konuşuyor. Eşi Hatice Sevinç de, Hakkâri'den ayrılmak istemediğini; ama buna mecbur kaldıklarını söylüyor. Gözyaşlarına boğulan Sevinç, "Burası benim vatanım. Burada büyüdüm, hayatım burada geçti. Şimdi ayrılmak çok zor geliyor." ifadelerini kullanıyor. (

ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bikan, bıkan, ediyor, göç, hakkari, pkkdan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hakkari - Çukurca Sim Doğu Anadolu Bölgesi 0 18 Ağustos 2011 07:40
Hakkari Sır İl ve İlçelerimizin Tarihçesi 0 29 Ocak 2011 18:28
Doğaba (hakkari) Sır Yöresel Yemekler 0 03 Kasım 2010 08:19