IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ekim 2010, 15:49   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
65 bin askerin görevi garsonluk




65 bin askerin görevi garsonluk


Orduda 65 bin asker sadece garsonluk yapıyor

TSK'da bir ordu neredeyse sadece garsonluk görevi yapıyor.



‘Eşit askerlik’ süresi ile ilgili çalışma yapan TSK’daki 65 bin asker 500 sosyal tesiste ‘hizmetli’ olarak görev yapıyor. Neredeyse bir ordu sayısına denk bu rakama lojmanlarda görevli askerler dahil değil

65 BİN ASKER SOSYAL TESİSLERDE

Askerlik süresi ve bedelli ile ilgili çalışmalar ve tartışmalar sürerken TSK’ya ait sosyal tesislerde hizmetli er olarak görevlendirilen askerlerin sayısının 65 bini aştığı belirtildi. Bu rakama askeri lojmanlarda görevlendirilen hizmet erleri dahil değil. TSK bünyesinde tabur, alay ve üslerdeki Hizmet Bölükleri’ne bağlı Sosyal Hizmetler personelinin sayısının yaklaşık olarak 65 bin olduğu belirlendi.

500 SOSYAL TESİS BULUNUYOR

Muharip görevler üstlenmeyen, silahlı ve fiziki eğitim yapmayan bu erler işçi sayılabilecek statüde 500 tesiste görev yapıyor. Sosyal Hizmet Tesisleri olarak anılan tesisler; Orduevi, Tatil Kampı, Havuzlu ve restoranlı tesisler, subay ve astsubay restoranları ve Gazino’dan oluşuyor. Bu tesislerde erler, rütbeli personele hizmet sunuyor. Ayrıca Lojmanlarda da az sayıda er bu tip işlerde istihdam ediliyor.

EN KALABALIK ORDULAR

1- Çin 2.225.000

2- ABD 1.426.713

3- Hindistan 1.325.000

4- K. Kore 1.106.000

5- Rusya 1.037.000

6- Türkiye 736.000

7- G. Kore 687.000

8- Pakistan 619.000

9- Vietnam 484.000

10- Mısır 450.000

Kırmızı kitap değişti asker ihtiyacı 120 bin düştü
Askerlik süresinin ve yapısının yeniden düzenlenmesiyle ilgili Genelkurmay’ın hazırladığı çalışmanın ayrıntılarından Kırmızı Kitap’ın Tehdit Algısı çıktı. Genelkurmay’ın asker ihtiyacı sayısını Kırmızı Kitap’ta yeralan tehdit algılarına göre belirlediği öğrenildi. Askeri çevrelerde sık sık vurgulanan 120 bin er açığı Kırmızı Kitap’taki algıya göre belirleniyor. Ancak, yeniden yazılmakta olan Kırmızı Kitap’taki değişen tehdit algısı ve Suriye-Ege gibi tehditlerin ortadan kalkmasıyla sayıların tamamen değişeceği belirtiliyor.

Meclis askeri kampları mercek altına aldı
TBMM, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait askeri tatil kamplarını mercek altına aldı. Balıkesir’den S.Ç. isimli vatandaşın, askeri kamplarda ayrımcılık yapıldığı iddiasıyla yaptığı başvuruyu dikkate alan TBMM Dilekçe Komisyonu, konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) bilgi istedi. S.Ç, dilekçesinde diğer kamu kurumlarının tatil kampları özelleştirilip tasfiye edilirken, TSK bünyesindeki kampların Özel Eğitim Komutanlıkları adı altında faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti.

TAMAMEN TATİL AMAÇLI KAMPLAR

S.Ç dilekçesinde bu kampların tamemen tatil amaçlı olduğunu ve burada görevlendirilen askerlerin de garson, kat görevlisi gibi ucuz işçi şeklinde çalıştırıldığını ifade etti. MSB Bakanı Vecdi Gönül ise TBMM’ye gönderdiği cevap yazısında, bu kampların TSK İç Hizmet Kanunu ve buna bağlı diğer mevzuatlarla kurulup işletildiğini buralarda belirli zamanlarda özel askeri eğitimlerin yapılmasının yanı sıra TSK personelinin dinlendirilerek moral ve motivasyonuna katkı sağlanmak maksadıyla eğitim ve dinlenme tesisi olarak kullanıldığını anlattı. Gelen yanıtı da değerlendirmeye alan Dilekçe Komisyonu, şikayetle ilgili çalışmalarını sürdürecek.

Rakamlarla TSK
TSK’nın maaş ödediği personel sayısı yaklaşık 270 bin olduğu ve bunun dünyanın pekçok büyük ülkesinin ordusundan fazla olduğu ortaya çıktı. Dünyanın en kalabalık orduları arasında olan TSK’daki asker sayısı şöyle: 736 bin TSK mensubu, 470 bin er/erbaş,

46 bin subay, 100 bin astsubay, 70 bin uzman, 50 bin sivil personel, 360 General ve Amiral, TSK’nın 270 bin personelinden

120 binin Kara Kuvvetlerine ait olduğu; yine 470 bin erden, 240 binin de Kara gücü görevli. Jandarma’nın er sayısı ise 170 bin. Deniz ve Hava Kuvvetleri’nin ise yaklaşık 30’ar bin ere sahip. Sayıları 360 olan general ve amiral yapısında da Karacı ağırlığı var.
STAR

ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
65, askerin, bin, garsonluk, görevi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir Askerin En Zor Anı! Thetis Haber Arşivi 0 28 Ekim 2012 10:43
Askerin biri Kayahan Fıkra 0 04 Ağustos 2010 02:17