IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Ekim 2010, 11:54   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İstanbul Taksim'de patlama




İstanbul Taksim'de bir patlama meydana geldi.

Güncelleme:31 Ekim 2010 10:40 İstanbul pazar sabahına bombalı saldırı haberiyle başladı. Taksim Meydanı'nda sürekli görev yapan çevik kuvvet ekibine saldırı düzenlendi. İddiaya göre erkek canlı bomba Taksim Meydanı'nda görev yapan Çevik Kuvvet ekiplerinin bulunduğu noktaya geldi ve üzerindeki bombanın pimini çekti. Görgü tanıklarına göre 10.38'de yaşandı.

Polis aracına binmek istemiş
Saldırıyı anlatan bir görgü tanığı polis; saldırganın polis aracına girmeye çalıştığını belirtti. Saldırgan polis aracına giremeyince de dışarıda üzerindeki bombayı patlattığını aktardı..
Patlamada ilk belirlemelere 2'i Çevik Kuvvet polisi ağır olmak üzere 15 kişi yaralandı ve yaralılar hastanelere kaldırıldı. Patlamanın ardından olay yerinde bir ceset bulundu.
Olay yerinde bulunan cesedin üzeri gazeteyle örtülürken, çevrede geniş güvenlik önlemi alındı. Cesedin vatandaşlara mı yoksa saldırıyı gerçekleştiren kişiye mi ait olduğu araştırılıyor.
Taksim meydanı kısmen trafiğe kapatıldı. Patlama sonrası polisin düzenlediği operasyonlara 6 polis helikopteri de havadan destek veriyor.

Taksim'deki patlama Diyarbakır polisini alarma geçirdi!
Emniyet müdüründen ilk açıklama!

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Taksim'deki saldırı ile ilgili olarak ilk resmi açıklamayı yaptı.
Yaşanan olayın çok üzücü olduğunu ifade eden Çapkın, “Canlı bomba olduğu görülüyor. 6'sı vatandaş, 9'u polis olmak üzere 15 yaralımız var. Ölenimiz, şehidimiz yok” dedi.
Çapkın, patlamanın meydana geldiği Taksim Meydanı'nda incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi aldıktan sonra basın mensuplarına açıklama yaptı.
Olayın çok üzücü olduğunu ifade eden Çapkın, “Canlı bomba olduğu görülüyor. 6'sı vatandaş, 9'u polis olmak üzere 15 yaralımız var. Ölenimiz, şehidimiz yok. Şu anda bildiklerimiz bunlar. Hepimize, ülkemize geçmiş olsun. Ağır olan 2 yaralı var gibi gözüküyor. Şimdilik söyleyebileceğim bunlar” dedi.
Çapkın, olayı kimin yaptığının sorulması üzerine, “Şu anda bir bilgimiz yok. Onlar şu anda araştırılıyor. Canlı bomba. Kendisi parçalanmış gördüğünüz gibi. Ceset erkek görünüyor” karşılığını verdi.
Canlı bombanın polis otobüsüne girip girmediği yönündeki bir soruya da Çapkın, “Evet polis minibüsüne girmeye çalışmış” dedi.

Görgü tanıkları, çok şiddetli bir patlama sesi duyduklarını, patlamadan sonra polisin patlama bölgesini derhal kapatarak, yaralıların ambulansla hastaneye götürüldüğünü söyledi. Taksim İlk Yardım Hastanesinde 10, Şişli Etfal Hastanesinde ise 3 kişinin tedavi altına alındığı bildirildi.
İKİNCİ BOMBA ŞÜPHESİ
Polis ekipleri ikinci bir saldırı ihtimaline karşı bölgeyi güvenlik çemberine alırken, meydana çıkan tüm yollar kapatıldı.
İSTANBUL'DA KIRMIZI ALARM
Patlamanın ardından çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, Vatan Caddesi’ndeki 29 Ekim törenleri için de kırmız alarm verdi.
Uluslararası haber ajansları patlamayı flaş haber olarak duyurdu. Saldırının pazar sabahı erken saatlerde gerçekleşmesi can kaybı ve yaralı sayısını azalttı.
SÖZDE EYLEMSİZLİĞİN SON GÜNÜ
Patlamanın PKK'nın daha önce açıkladığı "eylemsizlik" kararının bittiği güne denk gelmesi ise dikkat çekti.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
istanbul, patlama, taksimde, İstanbul


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Taksim'de Patlama! Rhytia Haber Arşivi 2 17 Şubat 2014 20:51
İstanbul'da Patlama N999 Haber Arşivi 0 01 Mart 2012 12:29
İstanbul'da Patlama : 1 Ölü N999 Haber Arşivi 0 10 Şubat 2012 15:54
İstanbul'da Patlama Kralice Haber Arşivi 0 15 Haziran 2008 23:33