IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Kasım 2010, 15:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Altı Şehit'in Hesabını Kim Verecek!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


27 Mayıs 2009'da Çukurca'da meydana gelen mayınlı saldırıda altı asker şehit olurken, oluşan olumsuz havanın etkisiyle büyük bir umutla beklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ahmet Türk arasında ki görüşme de iptal olmuştu.
Genel Kurmay sözcüsü Metin Gürak 5 haziran haftalık basın bilgilendirme toplantısında saldırıyı PKK'nın gerçekleştirdiğini ifade ettikten sonra "Olay yerinde yapılan incelemede; patlayıcının basma düzenekli olarak hazırlandığı, tuzaklamayı yapan teröristlerin Irak’ın kuzeyinden sızdıkları tespit edilmiştir." diyerek hiç bir şüpheye yer vermeden Genel Kurmay adına resmi açıklamayı yapmıştı.
Şehit cenazeleri ülkenin dört bir yanında kaldırılırken, doğal olarak oluşan kızgınlık Kürt Meselesine dair pozitif gelişmelerin arefesinde siyaset alanını iyice daraltmıştı. Birkaç gün sonra Genel Kurmay Başkanlığı hava kuvvetlerinin Kandili bombaladığını açıkladı ve herşey tekrardan şiddet döngüsünün içinde savrulmaya başladı.
Ancak 25 Haziran'da çok ilginç birşey oldu . Bir ses kaydı internette servis edildi. Hakkari Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya ve Çukurca Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Es arasındaki telefon kaydında Çukurca’daki mayının askerler tarafından döşendiği itiraf ediliyordu.
Bu ses kaydından sonra muazzam bir kamuoyu oluştu. Genel Kurmay oluşan baskı ve şehit ailelerinden gelen suç duyurları sonrasında harekete geçerek soruşturma başlatmak zorunda kaldı.
Tüm bu yaşanan gelişmelerin sonucunda bugün Tuğgeneral Zeki Es'in askeri savcılık tarafından tutuklanarak Mamak Askeri cezaevine konulduğunu öğreniyoruz. Basında çıkan haberlere göre aynı olayla ilgili dönemin Hakkari Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya’nın da tutuklanabileceği iddia ediliyor.
Peki ses kaydı servis edilmeseydi ne olacaktı?
Uzman Çavuş Ziya Bener, erler Kemal Özevin, Kadir Dumlu, Adil Yıldız, Cafer Çelik ve Deniz Demirci vatan için canları verdiler ve şehit oldular. Ancak altı gencecik askerin şehit olduğu korkunç hata için bir general diğerine "önemli değil PKK yaptı deriz geçeriz" diyebiliyor. Dahada acısı Genel Kurmay iç denetim mekanizmasını harekete geçirmeye bile gerek görmeden meselenin üstünü örtebiliyor.
(Şimdiye kadar nelerin üstü örtüldü sorusuda meşru bir şekilde ortada duruyor.)
Kabul edilebilecek, mazur görülebilecek bir şey midir yaşananlar?
Kendi iç denetimini doğru dürüst yap(a)mayan, casusluk ve fuhuş skandalları ile çalkalanan ordumuz kendini reforme edeceğine ne yapıyor? Başörtüsü ile köşe kapmaca oynuyor. Cumhurbaşkanın eşini boykot edip alternatif resepsiyon düzenliyor.
Biz de ancak Cumhuriyeti kurmakla övünen ordumuzun hali nicedir diye hayıflanıyoruz.
Yazık ki ne yazık!

Son söz: Yaşanan her bir skandalla, TSK'nın Yeniden Dizaynı kaçınılmz olarak kendini dayatıyor.


__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kim, verecek, şehitin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Demirel 60 yılın hesabını verecek Lucifer Haber Arşivi 0 03 Nisan 2010 05:58