IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Kasım 2010, 08:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başbakan AB'ye rest çekti




Başbakan Erdoğan Reuters ve France 24’e verdiği mülakatlarda AB’yi sürekli kural değiştirerek Türkiye’nin üyeliğini sürencemede bırakmakla suçladı ve “Türkiye üye olmadıkça, AB de küresel bir aktör olmayacak” dedi. Başbakan, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne kabulünün müslüman ülkelerle bir koprü olacağını da kaydederek "Avrupa bunu göremiyor. Bu firsatı kaçırıyor" dedi.
SÜREKLİ KURAL DEĞİŞTİRİLİYOR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın en saygın haber ajanslarıdan Reuters’a verdiği röportajda Avrupa birliğini eleştirdi. Erdoğan, AB için “Sürekli kural değiştirerek Türkiye’nin tam üyeliğini sürüncemede bırakıyorlar. Avrupa kapısında 50 yıldır bekletiliyoruz. Hala bekliyoruz, bekliyoruz, hala müzakere sürecindeyiz. Türk kamuoyu bundan dolayı giderek daha fazla küskünleşmektedir. Hiçbir aday ülkeye yapılmayanlar , ayrımcı bir tutumla Türkiye’ye uygulanmaya çalışılıyor. İlerleme Raporu’nda Türkiye’nin Rum kesimine limanlarını açması konusunun önemli noktalardan birini oluşturuyor. KKTC’ye uygulanan ambargonun da bu süreçte kalkması gerekli. Evet, limanları açalım, hepsini birlikte açalım” dedi.
TÜRKİYE AVRUPA İÇİN BİR FIRSAT
Erdoğan, Fransız televizyon kanalı France 24’e yaptığı açıklamada da AB’ye sert uyarılarda bulundu. Erdoğan Brüksel’in Türkiye’nin AB adaylığıyla ilgili ilerleme raporu konusunda, Türkiye AB üyesi olmadıkça, AB’nin de “küresel bir aktör” olmayacağını söyledi. Erdoğan, “Türkiye, AB üyesi olması halinde, AB ile 1,5 milyar Müslüman arasında bir köprü olacak. Avrupa Birliği böyle bir fırsatı tepiyor. AB’ye girerek yük olmayacağız. Tam tersine bazı yüklerin kaldırılmasında AB’ye yardımcı olacağız” diye konuştu.

İSRAİL ÖZÜR DİLEMELİ
Bu arada Başbakan Erdoğan France 24’ün İsrail konusundaki sorularına Başbakan Erdoğan “İsrail özür dilemeli, tazminat ödemeli, sonra görüşmeye başlayabiliriz” diye yanıt verdi. İsrail-Türkiye ilişkilerinin şu andaki durumunun tek sorumlusunun İsrail olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, “Başka insanlara yardım etmeye çalışan ve tüm dünyadan yolcular taşıyan Türk bandıralı bir gemiye, havadan ve denizden yapılan saldırılar nasıl unutulur?” diye sordu. Başbakan Erdoğan, İsrail saldırısının uluslararası sularda yapıldığını belirterek, “Silah buldular mı? Hayır... Öyleyse böyle bir davranış için hiçbir mazeret yoktur” dedi



__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
abye, cekti, rest


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık