IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Kasım 2010, 11:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Obama’ya Füze kalkanı için 5 şart




Obama’ya Füze kalkanı için 5 şart


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Erdoğan ve Obama Seul’de 20 dakika baş başa görüştü

Erdoğan, Obama'ya en önemli soruyu sordu...



Başbakan Erdoğan, Seul’de baş başa görüştüğü ABD Başkanı Obama’ya NATO şemsiyesi altında Türkiye’ye kurulması planlanan füze savunma sistemine ilişkin şartları sıraladı ve en önemli soruyu yöneltti: Komuta kimde olacak, butona kim basacak?
Haberturk'ten Bülent AYDEMİR'in haberine göre; Başbakan Erdoğan, G-20 zirvesinde görüştüğü Obama’ya füze kalkanı için 5 şart koştu:
1- Belli bir ülkeye yönelik olmamalı.
2- Her şey NATO çerçevesinde olmalı.
3- Nereye yerleştirileceği önemli.
4- Butona kim basacak?
5- Türkiye’nin tamamını kapsamalı.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Güney Kore’nin başkenti Seul’de düzenlenen G-20 toplantıları kapsamında önceki gece verilen yemekte ayaküstü sohbet ettiği ve randevulaştığı ABD Başkanı Barack Obama ile dün 20 dakikalık bir görüşme yaptı. Yetkililerin bu tür zirvelerde uzun soluklu görüşmelerin zor olduğunu hatırlatarak önemine dikkat çektiği baş başa görüşmenin en önemli gündem maddesini NATO’nun Türkiye’ye yerleştirmeyi planladığı “füze savunma sistemi” oluşturdu. Erdoğan, Türkiye’nin kaygılarını ve şartlarını iletirken, Obama “Hassasiyetlerinizi paylaşıyorum” dedi.
‘FARKLI DÜŞÜNCELERİ YOK’
Obama’ya atıfla “Hassasiyetlerimiz noktasında farklı düşünceleri yok” diyen Başbakan Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada Türkiye’nin koşullarını şöyle özetledi: “Hepsinden önemlisi NATO üyesi ülke olması hasebiyle her şeyin NATO çerçevesinde olması. Bir defa böyle bir anlaşma içerisinde herhangi bir ülkenin isminin kaydedilemeyeceği. Balistik füze savunma nereye yerleştirilecek? Türkiye’de böyle bir şey olduğu zaman, belli bir noktayı değil; Türkiye’nin genelini kapsaması. Buna kimin komuta edeceği hususları. Bunun tabii teknik izahları var ki bunlar konusunda yine taleplerimiz oldu. Olumlu baktılar.”
Konunun kendisinin katılmayacağı 1920 Kasım tarihli Lizbon NATO Zirvesi’nde ele alınacağını hatırlatan Erdoğan, “ Yaklaşımlarımız çerçevesinde nasıl adım atılacağını artık NATO yetkililerinden göreceğiz; ona göre nihai kararı vereceğiz” dedi.
İRAN’IN NÜKLEERİ
BAŞBAKAN Erdoğan, İran’ın “15 Kasım’da Türkiye’de olsun” önerisi yaptığı nükleer arabuluculuk görüşmelerine ilişkin, “15 Kasım’da diye bir şey yok. Türkiye’nin İran’- dan aldığı son haber, 23 Kasım- 5 Aralık tarihleri. İran, bunu 5 artı 1 ülkelerine ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’na bildirdiklerini bize iletmiş vaziyette” dedi. Bir değişiklik olmazsa; ABD, İngiltere, Rusya, Almanya, Fransa ve Çin temsilcileri, bu tarihlerde Türkiye’de olacak.
ERDOĞAN ‘HÜSEYİN’ DEDİ
G-20 liderler zirvesi aile fotoğrafında, Başbakan Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama’nın verdiği samimi poz dikkat çekti. Fotoğraf çekimi sırasında Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile yan yana durdu. Liderler, hatıra fotoğrafı sonrası kameralara el salladı. Erdoğan’ın Türk gazetecilerle basın toplantısı sırasında ABD Başkanı’nın ismini anarken, “Hüseyin Barack Obama” demesi dikkatlerden kaçmadı

ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 13 Kasım 2010, 11:26   #2
Pentagram
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Obama’ya Füze kalkanı için 5 şart




Alıntı:
Obama’ya füze kalkanı için 5 şart koştu:
1- Belli bir ülkeye yönelik olmamalı.
2- Her şey NATO çerçevesinde olmalı.
3- Nereye yerleştirileceği önemli.
4- Butona kim basacak?
5- Türkiye’nin tamamını kapsamalı.

Ulan zaten kendi direktifiyle o kalknaları koyamadığı için NATO'yu kullanarak zorla dayatma yoluyla koydurtmaya çalışıyor, kalkmış birde NATO çerçevesinde olsun diye saçmasapan, göstermelik, kamuoyunu tatmin etmeye yönelik şartlar listesi sunuyorlar. Butona da sadece ABD'li paşalar (Pentagoncular) basacak tabikide. Belli bir ülkeye yönelik o ülkede İRAN bunu anlamayacak kadar mal olmalı bir insan. Ve Türkiyeyi de kapsamalı diyorsa zaten bir insan; çaktırmadan ehh haydi koyuverin kalkanları madem diyip bu işin önünü açmayı amaçlıyordur.

 

 

Etiketler
5, kalkani, obama’ya, sart


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye füze kalkanı kuracak Lee Haber Arşivi 1 17 Şubat 2008 12:27