IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Kasım 2010, 11:06   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İlk yerli savaş gemisi: Heybeliada




İlk yerli savaş gemisi: Heybeliada


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Türkiyenin ürettiği ilk savaş gemisi sularda

Türkiye'nin ilk savaş gemisi Heybeliada (F-511) ilk seyrine çıktı.



Türkiye’nin yalnızca kendi imkanlarıyla tasarlayıp inşa ettiği ilk Türk korveti Heybeliada, "stealth" yani radara yakalanmama özelliğine sahip.
İlk seyrine çıktı
Genelkurmay Başkanlığı, MİLGEM Projesi adı altında İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda, 22 Ocak 2007 tarihinde inşasına başlanan Heybeliada F-511 Korveti’nin 27 Eylül 2008 tarihinde denize indirildiğini hatırlatırken, 02 Kasım 2010 tarihinde ise ilk seyrine çıktığını duyurdu.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı MİLGEM Projesiyle, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir savaş gemisinin savaş sistemleri de dahil olmak üzere tüm tasarım, entegrasyon ve analiz aşamalarını tamamen milli olarak gerçekleştirildiği belirtildi.
Tamamen yerli üretim
Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın, bu projeyle çok sayıda milli sanayi kuruluşu, üniversite ve bilimsel kurumu bir araya getirerek, bilgi ve tecrübe birikimiyle Türkiye’nin kendi savaş gemisinin tasarım ve üretimini yapmasını sağladığı açıklandı.
Yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
“Türkiye’nin ilk milli üretim savaş gemisi olan Heybeliada (F 511)’nın donatım, test/tecrübe ve eğitim faaliyetlerine yoğun bir program dahilinde devam edilmektedir.
Bu kapsamda; 02 Kasım 2010 tarihinden itibaren Deniz Kabul Tecrübelerine başlanılan Heybeliada (F-511)’nın, ana tahrik (ana makina), seyir sistemleri ve savaş sistemlerinin deniz şartlarındaki performans kontrolleri yapılmaktadır.
Projenin ikinci gemisi olan Büyükada (F-512)’nın tekne inşası da İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda devam etmektedir.
Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Heybeliada’nın (F-511) tasarım, inşa ve kullanım sürecinden elde edilecek bilgi ve tecrübeler ışığında Deniz Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarına yönelik su üstü ve su altı silah sistem ve platformlarının geliştirilmesine devam edilecektir.”

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
108 kişilik yatak kapasitesi
MİLGEM projesi kapsamında üretilmeye başlanan Türkiye'nin ilk savaş gemisinin her türlü imkana sahip olduğu öğrenildi. Tüm kamaralarda modern mobilya ve aydınlatma sistemlerinin kullanıldığı gemide, toplam 108 kişilik yatak kapasitesi bulunuyor. Helikopterin konuşlanması için hangara, 10 tona kadar helikopterlerin gece gündüz iniş kalkış imkanına sahip olacak. Denizde kalma süresi lojistik destekli 21 gün, lojistik desteksiz 10 gün olan gemide 20 tona yakın tatlı su üretilebilecek. Heybeliada, "stealth" yani radara yakalanmama özelliğine de sahip.
Maliyeti 260 milyon dolar
Maliyeti toplam 260 milyon dolar olan gemiyi Türkiye, yurt dışından hazır almaya kalksa en az 500 milyon dolar ödeyecekti. (

ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gemisi, heybeliada, ilk, savas, savaş, yerli, İlk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ABD savaş gemisi Samsun’da MasteR06 Haber Arşivi 0 12 Şubat 2014 12:16
Heybeliada, Heybeliada Gezilecek Yerler, Heybeliada Nasıl Gidilir?, Ne Yenir? Violent Marmara Bölgesi 0 05 Şubat 2014 20:52
Bismarck Savaş Gemisi Afrodit Denizcilik 0 28 Mayıs 2012 20:39
Türkiye'nin İlk Yerli Araştırma Gemisi Sinop'ta Lost Bilim Dünyasından Son Haberler 0 20 Mayıs 2012 17:07