IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Kasım 2010, 12:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Arap Dünyasının İlk Ve Tek Kadın Aslan Terbiyecisi, Mısır'da Yaşayan Fatin Helva





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Arap Dünyasının İlk Ve Tek Kadın Aslan Terbiyecisi, Mısır'da
Yaşayan Fatin Helva Olarak Gösteriliyor..

Amcası ve babasının aslanlar tarafından parçalanarak öldürüldüğünü söyleyen Helva, eşi İbrahim'in de altı yıl önce hayatını kaybetmesi üzerine aslanlar ve vahşi hayvanların terbiyeciliğini üstlendiğini belirtiyor. Her an bir saldırı ile karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Fatin Helva, aslanların karşısına çıkmadan önce ve sonra namaz kıldığını söyledi.

Fatin, "Ben aslanlar ve vahşi hayvanların terbiyesi işini rahmetli kocam İbrahim Helva'dan öğrendim. Ancak ben çok küçük yaşlardan itibaren sirk ortamındayım. Daha dokuz yaşındayken sirk okulunda okumaya başlamıştım. Sirkin çok farklı bölümlerinde gösteriler yaptım. Almanya, Romanya, Macaristan, Fransa ve Rusya'ya gittim ve oralarda ödüller aldım. Şimdi üç ayrı yerde sirk çadırı kurdum. İkisi sabit, bir de istek durumunda Arap ülkelerine de götürdüğümüz, taşınabilir bir sirkimiz var. Ana merkezimiz

Kahire'de bulunuyor. Kahire'de de çok farklı programlarımız var. Arap dünyasında iyi tanınıyoruz. Biz Helva ailesi olarak birbirimizle çok bağlantılıyız. Abu Dabi'den daha yeni geldik. Bütün sirki, aslanları uçakla oraya taşımıştık. Aynı şekilde daha önce Kuveyt'e de gittik" diye konuştu..


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Aslanların kafesine girmeden önce yaptığı ön hazırlıklar ile ilgili konuşan Helva, "Aslan terbiyecisinin kafesten çıktığı her gün onun için bayramdır. Ben her zaman tehlike ile karşı karşıyayım. Sahneye çıkmadan önce Allah için iki rekât namaz kılıyorum. Gösteriden sonra yine iki rekat şükür namazı kılıyorum. Ayrıca Kuran-ı Kerim okuyorum. Gösteri kafesinin üzerine bir de Kuran'ı Kerim asıyoruz. Bizi Allah koruyor. Çünkü her zaman tehlike ile karşı karşıyayız. Sadece ben değil bütün aslan terbiyecileri

her an bir saldırı ile karşı karşıya" ifadelerini kullandı.

Vahşi hayvanlarla arasında bir sevgi bağı olduğunu söyleyen Helva, "Bazen benimle şakalaşıyorlar. Bana saldırmak ve beni yemek istiyormuş gibi yapıyorlar. Ağır bir şaka tabi. Çiftleşme döneminde erkek ve dişiyi birbirinden ayırıyorum. Gösteri alanına girince birbirlerini görüyorlar ancak ben onların arasına giriyor ve engelliyorum. Bu durumda bana saldırmak zorunda kalıyor. Bazen de ben bir aslan ile ilgilenirken diğeri bazen kıskanabiliyor" şeklinde konuştu.

Arap aleminden kendisinden başka kadın aslan terbiyecisi olmadığını da ifade eden Fatin Helva, ailesinin bazı üyelerini de bu iş yüzünden kaybettiğini anlattı. Fatin, "Eşimin kolu bir defa kırıldı. Aslan'a yiyecek verirken aslan yüzüme vurdu ve yaraladı. Eşimin babası, yani kayınpederimi aslan belinden ısırarak böbrek ve akciğerini parçalayarak öldürdü" dedi.

Sirkin Ukraynalı palyaçosu Ginadi ise bir aydır Mısır'da olduğunu ifade etti. Ukrayna'da havanın bu kadar sıcak olmadığını, kendileri için sıcak havada gösteri yapmanın biraz zor olduğunu ifade eden Ginadi, "Ben eşimle birlikte çalışıyorum. Ayrıca diğer arkadaşlar da Dalni Vastok'tan geldi. 11 yaşımda bu işe başladım. 39 yıldır gösteriler yapıyorum. Amerika, Japonya, Kore, Fransa, Çin ve Afrika'da gösteriler yaptım. Mısır'da iki ay daha kalacağız belki daha fazla karırız" diye konuştu.

Gösterileri seyreden çocuklar ise en fazla at ve aslanların gösterisini beğendiklerini söyledi. Sara, "Sirk çok güzeldi, çok hoşumuz gitti" derken, Hanan, "İkinci kez sirke geliyorum. Gösteriler çok güzeldi" dedi. İlham isimli çocuk, "At vardı, aslanları gördük" diye konuşurken Ule ise "En fazla at hoşuma gitti" ifadesini kullandı..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

_______________________________


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kaynak: (Alıntılar)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
arap, aslan, fatin, helva, ilk, tek, terbiyecisi, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Osmanlıda Helva sohbetleri- Helva sohbeti nedir? Zen Tarih 0 15 Mayıs 2014 17:06
Oyun dünyasının kadın kahramanları yaSmin Oyun Dünyasından Son Haberler 0 18 Aralık 2013 21:55
İsrail’in Arap gibi yaşayan ölüm timi! Feronia Haber Arşivi 0 18 Ekim 2010 12:17
Arap dünyasının ‘gülü’ Dubai’de öldürüldü Angel Haber Arşivi 1 30 Temmuz 2008 21:34