IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Kasım 2010, 18:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Uzanlar Çıldırmış Olmalı




Uzanlar çıldırmış olmalı!


ABD mahkemesinin 'Libananco Uzanlar'ın paravan şirketidir' kararıyla 20 milyar dolarlık tahkim davasında köşeye sıkışan Kaçak Uzan Ailesi'nden 'çıldırdı' denilecek son dakika çırpınışı geldi.
Baba Kemal ve oğulları Hakan ve Cem Uzan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) nezdinde Çukurova Elektrik A.Ş (ÇEAŞ) ve Kepez'e haksız el konduğu iddiası ile Türkiyedolar tazminat talebinde bulundu. Faizlerle tazminat miktarı şimdiden 170 milyar dolara ulaştı.

DURUŞMA 30 KASIM'DA
aleyhine açtıkları dava için 100 milyar
30 Kasım'da Strasbourg'da yapılacak duruşma mahkemenin seyri açısından önemli. Türkiye adına davayı Libananco davasını takip eden hukuk timi izliyor. Duruşmaya katılıp katılmayacağı belirsiz olan Uzanlar'ın Türkiye'den istediği rakam bir yıllık milli gelirin dörtte birine denk gelirken, 312 milyar devlet bütçesinin yüzde 80'ine ulaşıyor. Uzanlar, AİHM'ye yaptığı başvuruda, ÇEAŞ ve Kepez'in imtiyaz sözleşmelerinin devlet tarafından karşılık verilmeksizin iptal edilmiş olduğu tezini işleyerek 'mülkiyet hakkı ihlal edilerek insan haklarına aykırı durum oluşturuldu' iddiasında bulunuyor.
Türkiye'de adil yargılanma hakkının ihlal edildiği de ileri sürüyor. Uzanlar benzer gerekçelerle Uluslararası Yatırım Uyuşmazlıkları Mahkemesi'nde (ICSID) Libananco adı ile bilinen tahkim davasını açmıştı. Davanın 21-23 Mart'ta Paris'te görülen duruşmasında Uzanların kara kutusu çözülmüş ve iddialarında köşeye sıkışmıştı. New York

UZANLAR DAVALARI BİR BİR KAYBEDİYOR
Güney Bölgesi Mahkemesi ise 27 Eylül'de yapılan duruşmada Cem Uzan'ın Libananco'nun tek sahibi olduğu, şirketi yargıdan kaçmak için kurduğu ve şirket üzerindeki hâkimiyetini dolandırıcılıkta kullandığı hükmüne vardı. Bu karar Libananco mahkemesince delil kabul edilince Uzanlar iyice köşeye sıkıştı.
Uzanlar, Türkiye aleyhine açtıkları davaları birer birer kaybediyor.

Europe Cement Investment&Trade SA.'nın Türkiye aleyhine açtığı 3.8 milyar dolarlık dava yetki nedeniyle reddedildi.

Uzanlar Polonya'daki paravan şirketlerinin açtığı 8.4 milyar dolarlık davayı da kaybetti.

ICSID Hakem Heyeti, Ürdün asıllı Hollanda vatandaşı Saba Fakes'in, Telsim'in Vodafone'a satışı nedeniyle zarara uğradığı iddiasıyla Türkiye aleyhine açtığı 19 milyar dolarlık davayı temmuz ayında reddetti.

'Siyasi manevra yapıyor'

Yetkililer, Uzanların çılgın tazminat talebini "siyasi manevra" olarak nitelendirirken, Uzanların en güçlü argümanlarını sundukları ICSID'de görülen Libananco davasında sona yaklaşıldığını hatırlatıyor. Libananco'da 22-23 Mart'ta Paris'te görülen duruşmaların ardından taraflar 1 Haziran'da son dilekçelerini mahkemeye sundu. Mahkeme 'ya tamam' diyerek yetkiden davayı kapatacak veya 'esası inceleyeyim' diyerek davayı uzun bir sürece alacak.

Hodorkovski'den bile fazla tazminat istedi

UZAN dışında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden en astronomik rakamı 89 milyar dolarla yolsuzluk ve vergi kaçakçılığı suçuyla mahkum edilen Mihail Hodorkovski istemişti. Rus oligark Hodorkovski, sahibi olduğu Yukos petrol firmasının iflas ettirildiği iddiasıyla Rusya hükümetine karşı dava açmıştı. Davada, Rusya mahkemelerince yedi yıldır verilen kararlara itiraz ediliyor.
Davacılar, dönemin devlet başkanı, Başbakan Vladimir Putin'in, zengin oligarklar karşısındaki otoritesini güçlendirmek amacıyla Yukos'un iflasa sürüklenmesine yol açıldığı, bunun milyarlarca dolarlık zarara neden olduğu ileri sürülüyor. Hodorkovski tutuklandıktan sonrasında Yukos firması, 2006'da iflas etmişti.

(Mehmet Nayır / Sabah)

Ben bu Uzanları anlıyamadım nasıl bir servetleri var ise şu an yurt dışında bile günlüğü bilmem kaç bin dolarlık yerlerde kalıyorlar.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cıldırmış, uzanlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bu Adamlar Çıldırmış Olmalı! Düş Haber Arşivi 3 29 Kasım 2011 15:30
Taliban çıldırmış olmalı! Feronia Haber Arşivi 0 18 Ocak 2010 12:36