IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Kasım 2010, 12:23   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ahmedinejat’ın koltuğu tehlikede mi




Ahmedinejat’ın koltuğu tehlikede mi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Amerikan gazetesine göre Ahmedinejat’ın koltuğu sallantıda

Nükleer programı nedeniyle uluslararası baskılar altında kalan İran şimdi de siyasi krizin eşiğinde.



İran parlamentosu milletvekilleri Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ı azletme planları yaptığını ancak İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in direktifleri doğrultusunda şimdilik beklemede olduğunu açıkladı. Bu durum İran’da devlet kademeleri arasındaki bölünmenin derinliğini ortaya koydu.
74 İMZAYA İHTİYAÇ VAR, 40 VEKİL İMZALADI
Wall Street Journal'ın haberine göre; Öte yandan İran’ın muhafazakar gazeteleri, milletvekillerinin Cumhurbaşkanı’nın azlini tartışmaya açmak için bir dilekçeyi de imzaya açtığını bildirdi. 74 imzaya ihtiyaç duyulan dilekçenin bugüne kadar 40 vekil tarafından imzalandığı bildirildi.
Ahmedinejad’a karşı bu hareketin amacının Hamaney’in gündeme getirdiği parlamentonun yetkisinin azaltılması ve cumhurbaşkanına daha fazla yetki verilmesi yönündeki teklife cevap vermek olduğu belirtildi.
Pazar günü yayımlanan ve Pazartesi günü parlamentoda tartışılan bir raporda, ülkenin önde gelen dört milletvekili, Ahmedinejad’a bugüne kadar karşı karşıya kaldığı en sert eleştirileri yöneltti.
AHMEDİNEJAD'A YÖNELİK 6 SUÇLAMA

• Merkez Bankası döviz rezervlerinden onay olmaksızın 590 milyon dolar çekilmesi
• 2008 yılında, doğalgaz karşılığında onay olmaksızın 76.5 milyon varillik ham petrol ticareti yapılması
• 2007’den bu yana 9 milyon dolar değerinde petrol, benzin ve doğalgaz ihracı yapılması
• Bütçe harcamaları ve parlamento denetimleriyle ilgili şeffaflık sağlanamaması
• Cumhurbaşkanı’nın ülke içinde yaptığı seyahatlerin mali kaynağı ve İran’ın eyaletleri arasında fon dağıtımıyla ilgili şeffaflık sağlanamaması
• Parlamentonun 2010 yılında kabul ettiği 31 yasama maddesinin uygulanmaması ya da bakanlıkların konuyla ilgili bilgilendirilmemesi

14 YASA İHLALİ
Milletvekilleri, Cumhurbaşkanı’nı ve hükümeti, 14 yasa ihlaliyle ve özellikle de yasamanın onayı olmadan hareket etmekle suçladı. Suçlamalar arasında petrol ve doğalgazın yasadışı ithali, bütçe şeffaflığının sağlanamaması ve İran’ın döviz rezervlerinin milyonlarca dolarının parlamentonun onayı olmadan harcanması yer aldı.
Raporda, “Cumhurbaşkanı ve kabine parlamentonun önünde hesap verebilmeli. Şeffaflık yoksunluğu ve hükümetin yasaları ihlalleri rejime zarar veriyor” denildi.
Ahmedinejad’a karşı atılan bu adımlar, hükümetin yakıt, gıda ve hizmetlere verilen devlet sübvansiyonlarını yavaş yavaş kesme kararı dolayısıyla halkta oluşan tepkiden kaynaklanıyor. Tahran hükümetinin sübvansiyonları kesme kararının altında ise İran’ın nükleer programına karşı uygulanan uluslararası yaptırımlar dolayısıyla İran ekonomisinin zorlanması yatıyor.
HALK AYAKLANMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR
Yetkililer, sübvansiyonların kesilmesine tepki olarak ortaya çıkabilecek ayaklanmaları önlemek amacıyla güvenliği sıkılaştırıp, muhalefetten isimleri tutuklamaya başladı. Öte yandan ekonomistler, kesintilerin enflasyonun yükselmesine neden olacağını savunuyor.
İRAN'IN AŞIRI MUHAFAZAKARLARI SON SÖZÜ SÖYLEME HAKKINA SAHİP
Öte yandan, İran’ın Hamaney liderliğindeki aşırı muhafazakarları devlet meselelerinde son sözü söyleme hakkına sahip. Bu kitlelerin Ahmedinejad’a desteği artırması da Cumhurbaşkanı’nın parlamento onayı olmaksızın hareket etmesine izin veriyor.
Muhafazakar gazetelerin Pazartesi günkü yayınlarında, milletvekilleri azil konusunun tartışmaya açılması için gereken 74 imzanın toplanabilmesi için bir imza kampanyası başlattı. Haberlerde Meclis Bütçe Komisyonu Başkanı Musa Rıza Servati’nin kendisi dahil 40 milletvekilinin dilekçeyi imzaladığı belirtildi. (

ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ahmedinejat’in, koltugu, mi, tehlikede


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkler’in DNA’sı ile Einstein’ın DNA’sı aynı Feronia Haber Arşivi 0 21 Ekim 2010 12:56
İran’ın Türkiye’ye Teklif Ettiği ‘Feza Anlaşması’ Kabul Edilecek mi? Afrodit Haber Arşivi 0 23 Eylül 2010 02:02
Tanzimat’tan Cumhuriyet’e Osmanlılar’da “Felsefe” PopSy Felsefe 0 23 Mart 2009 23:59
Ahmedinejat: Bölgemizde, NATO'ya ihtiyaç yok Cemalizim Haber Arşivi 0 17 Eylül 2008 13:24
BURSA’nın Karacabey İlçesi’nde imamlık yapan ve Kütahya’da geçirdiği trafik kazasında Cemalizim Haber Arşivi 0 22 Ağustos 2008 00:14