IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Kasım 2010, 09:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Akdeniz Üniversitesi’nde Fazıl Say İzdihamı




11. Uluslararası Antalya Piyano Festivali Kapsamında, Ünlü Piyanist Fazıl Say ve Moldovalı Keman Sanatçısı Patricia Kopatschinkaja, Akdeniz Üniversitesi'nde Ücretsiz Bir Halk Konseri Verdi.

İlgi öylesine büyüktü ki, konser öncesi üniversiteliler metrelerce kuyruk oluşturdu. Salonda ise adım atacak yer kalmadı; dinleyiciler sahneye oturdu.
Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenen konseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın yanı sıra Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ve gazeteci Hıncal Uluç da izledi.
Fazıl Say'ın, Janaçek'in "1905" isimli eseri seslendirdiği solo performansıyla başlayan konserde, daha sonra Say'ın "30'lu yaşlarında ama devrim yarattı.
Çok hareketli ve çok ilginç. Dünyanın en önemli keman virtüözlerinden" diye anons ettiği Patricia Kopatschinkaja sahneye çıktı.
Bartok, Beethoven, Ravel ve son olarak Fazıl Say'ın keman sonatından bölümler seslendiren ikili, birbirleriyle olan uyumları ve enerjileriyle nefes kesti; konser bitiminde uzun süre ayakta alkışladı.
Say: "Geç kalmışız"
Konser sonrası soruları yanıtlayan Fazıl Say, "11. yılımızdayız ama burada konser yapmakta gecikmişiz. Artık her yıl bir veya iki konseri üniversiteye koymak istiyoruz. Piyanonun altına kadar öğrenciler oturuyordu; öğrenciler, hocalar... Büyük bir tutkuyla ve sessizlikle dinleyip büyük bir coşkuyla alkışlıyorlar. Tam sanatçının sevdiği şey" değerlendirmesini yaptı.
Kopatschinkaja: "İnanılmazdı"
Patricia Kopatschinkaja ise, tıklım tıklım dolan salonla ilgili olarak, "Bugün burada çok çok özel birşey yaşandı. İnanılmazdı. Çok sayıda genç insan vardı. Bence bu Türkiye ve sanatçılar için çok önemli. Genç nesil bize enerji veriyor. Bence inanılmazdı" dedi.
Böylesi "dolu" bir sahnede ilk kez konser verdiğini söyleyen keman virtüözü, Fazıl Say ile yakaladıkları ahenk için de, "Fazıl gerçekten çok büyük bir müzisyen. Bence, o genel anlamda, sanatın geleceği açısından itici bir güç. Sadece dahi piyanist değil, aynı zamanda besteci, gerçek bir sanatçı. Onunla sahnede olmak benim için büyük bir ders gibi. Daima öğreniyorum. Her zaman onun enerjisini alıyorum" ifadesini kullandı.
Akaydın: "Sorumluluğumuz arttı"
Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın ise, konsere gösterilen büyük ilgi nedeniyle önümüzdeki sene sorumluluklarının arttığını kaydetti. Akaydın, "Bunu Fazıl Say ile konuşmamız lazım. Bu aydınlık gençlere çok teşekkür ediyorum" dedi.
Dünyaca ünlü sanatçı ve konuklar, 16 Aralık tarihine kadar Antalyalı sanatseverlere klasik müzik şöleni yaşatacak.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
akdeniz, fazıl, Üniversitesi’nde, İzdihamı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Akdeniz Üniversitesi'nde arbede Desmont Haber Arşivi 0 29 Aralık 2014 17:26
Akdeniz Üniversitesi’nden Bir İlk Daha N999 Haber Arşivi 0 07 Mart 2012 16:40
Akdeniz Şiirleri...(Fazıl Hüsnü Dağlarca) Sevda Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 23 Şubat 2011 12:02
Necip Fazıl’dan Nazım Hikmet’e ilk ve son hitap. Lee Serbest Kürsü 7 04 Şubat 2008 15:16