IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Kasım 2010, 09:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
KPSS Adaylarına Ehliyet Şoku





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Ertelenen KPSS Ortaöğretim-önlisans'a Bazı İllerde 'Ehliyet' Gölgesi Düştü.
Lise ve önlisans mezunlarına yönelik Ortaöğre-tim-Önlisans Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 'ehliyet' gölgesi altında yapıldı. Yanında sadece ehliyet bulunduran adaylar sınava alınmadı. Giriş belgesinde ehliyetin kimlik yerine geçeceğinin belirtildiğini vurgulayan adaylar, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Görevliler, ÖSYM'nin dün gönderdiği uyarı yazısında sadece nüfus cüzdanı ya da pasaportun kimlik sayıldığını belirtirken, mağdurlar, sürücü belgesinin geçerli olmadığına dair kendilerine herhangi bir duyuruda bulunulmadığını vurguladı.
istanbul Pendik Faruk Demirbağ ilköğretim Okulu'nda ehliyetle sınava girmek isteyen 15 aday, içeri alınmadı. Pendik Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek suç duyurusunda bulunan adaylar, iki yıllık emeklerinin heba olduğunu söyledi. Adaylar, sınav giriş belgesinde "Sınava girerken bu belge ile birlikte fotoğraflı ve onaylı ikinci bir özel kimlik belgesini (nüfus cüzdanı, öğrenci kimlik kartı, ehliyet, pasaport vb...) yanınızda bulundurunuz." yazdığını belirtti.
Ehliyet yasağı, Zeytinburnu'ndaki Kazım Özalp ilköğretim Okulu'nda olay çıkardı. iddiaya göre, kadın gözetmen ehliyetle sınava giren bir adayı dışarı çıkarmak istedi. Sınava giriş belgesindeki 'ehliyet' ibaresini gösteren aday, bu isteği reddetti. Aday, güvenlik görevlilerince zorla dışarı çıkarılırken elindeki soru kitapçığı ve cevap formunu buruşturup yere attı. Bu sırada içeri girmek için sırada bekleyen adaylar arasında soruların çalındığı söylentisi çıktı. Yaşanan arbedede polis, dışarı çıkarılan aday ile birlikte iki kişiyi ve kadın gözetmeni gözaltına aldı. Şahıslar, savcılığın talimatı üzerine serbest bırakıldı.
Diyarbakır Bismil'de ise sınava ehliyetle girmek isteyen 18 kişi içeri alınmadı. Adaylar, ilçe emniyet müdürlüğüne giderek tutanak tutturdu. Ayrıca cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını belirttiler. Adana Sungurbey Anadolu Lisesi'nde ehliyetle sınava alınmayan Halil ibrahim Aluç da yapılan haksızlığı mahkemeye taşıyacağını söyledi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ehliyet, kpss, Şoku


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ygs adaylarına tavsiyeler, YGS adaylarına nefes egzersizi tavsiyesi Violent YGS ve LYS'ye Hazırlık 0 22 Mart 2014 00:00