IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Aralık 2010, 16:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Kirli tuzaklara düşmeyeceğiz"




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te 32 yatırımın toplu açılışını yaptı. Türkiye'nin büyümesi ve güçlenmesinin birilerini ciddi şekilde rahatsız ettiğini belirten Erdoğan, "Kirli senaryolarda bize biçilen rolleri kabul etmedik. Kirli tuzaklara düşmeyecek, çirkin tahriklere gelmeyeceğiz" dedi.


Başbakan Erdoğan, Siirt Meydanı'ndaki toplu açılış törenine eşi Emine Erdoğan ile birlikte katıldı. Törende Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker de hazır bulundu. Törende çok sayıda Siirtli'ye seslenen Başbakan Erdoğan, Siirt halkının 12 Eylül halk oylamasında yüzde 95'i aşkın oyla Türkiye'de en çok "evet" diyen şehirlerden olduğunu ifade ederek, "Baskılar olmasaydı, hür iradesi baskı altına alınmasaydı Siirt yeni bir rekora imza atardı. Katılım oranı yüzde 51'de kaldı. Zira sıkıntılar vardı. Bu bölgede benim vatandaşımın sandığa gitmesini engelleyenler, yüksek oranda evet çıkacağını çok iyi biliyorlardı. Hayır cephesine boykot bahanesiyle destek vermek istediler. Gördünüz başaramadılar. Millet iradesinin önünde durulmaz. Değişimin önünde duramaz. Çünkü değişim ertelenemez, engellenemez. Birileri istiyorlar ki Siirt geri kalsın, yatırım yapılmasın, okul, üniversite, yol, hastane yapılmasın. Yol, su gelmesin istiyorlar. Siirt'e fabrikalar açılmasın, yoksulluk devam etsin istiyorlar" dedi.

"İstismar sebepleri ortadan kalkmasın istiyorlar. Çünkü oradan besleniyorlar. Eğitimsizlikten, yoksulluktan besleniyorlar" diyen Erdoğan, bu kısır döngüyü kırdıklarını söyledi. Bölgenin çehresini değiştirdiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, yaptıkları yatırımlardan bahsetti.

Türkiye'nin kendi hükümetleri döneminde şantiyeye döndüğünü kaydeden Erdoğan, "Her yere ulaştık. Her bir vatandaşımıza elimizi uzattık. Her bir köyümüze, mezramıza kadar hizmetlerimizle, eserlerimizle gittik. 8 senede 13 bin 375 kilometre duble yol yaptık. 79 senede 6 bin 300 kilometre yol yapıldı. 460 bin yeni konut inşa ettik. 340 binini sahiplerine teslim ettik. 160 bin derslik açtık. 750 bin bilgisayarı okullara gönderdik. 80 yeni üniversite kurduk. Şu anda Türkiye'de 156 üniversite var" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, yıllardır devam eden yasaklara son verdiklerini ifade ederek, inkar politikalarını ellerinin tersiyle ittiklerini dile getirdi. Bu sayede kardeşliği güçlendirip, birlik ve bütünlüğü pekiştirdiklerini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti: "Türkiye'yi büyütmeye, Siirt'i büyütmeye devam edeceğiz. Sorunları da tek tek çözerek kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. 32 farklı tesisin, farklı yatırımın açılışını yapıyoruz. Tek noktada değil 32 farklı yerde. Kamunun yatırımlarını, özel sektörünün yatırımlarını halkın hizmetine sunuyoruz. Adalet sarayının yapımına temmuz 2008'de başlamıştık. 6 trilyonluk bir yatırımla yaklaşık 2 yılda bu adalet sarayını bitirdik. Aslında şubat ayında bitirdik, açılışını şimdi yapıyoruz. 8 yılda eğitim noktasında Siirt'e rekor düzeyde yatırım yaptık. Biz göreve geldiğimizde Siirt'te bin 766 derslik vardı, Osmanlı'dan devralınan derslikler. 79 yılda bin 766 derslik. Bizim dönemimizde bin 222 derslik yapıldı. 2002 yılında Siirt'te okullarda hiç bilgisayar var mıydı?

Adeta yoktu. 3 bin 808 adet bilgisayar gönderdik. 163 bilişim teknolojisi sınıfı kurduk. Fatih projesini başlatıyoruz. Artık okullara değil, sınıflara bilgisayar gönderiyoruz. Sınıflara internet bağlıyoruz. 8 yılda Siirt'teki öğrencilerimize 6,5 milyon adet ders kitabını ücretsiz dağıttık. Her sınıfa artık kara tahta değil, akıllı tahta koyuyoruz. 2007 yılında Siirt Üniversitesi'ni kurduk. Bugün de yeni okullarımızın açılışını yapıyoruz."

Siirt'teki pistte yaşanan bazı sıkıntılar nedeniyle bir süredir tarifeli uçak seferlerinin yapılamadığını belirten Erdoğan, yaptıkları çalışmalar neticesinde kısa süre içinde uçak seferlerinin başlayacağını belirtti. Erdoğan, Siirt'in evliyalar şehri olduğunu belirterek, "Veysel Karani, İbrahim Hakkı hazretlerini, onlar gibi nice gönül insanlarını kucaklamış bir şehirdir. Tarih boyunca bilime yön vermiş bir şehirdir. Derin kökleri olan, zengin bir kültürü olan, toprağı bereketli olan Siirt ayağı kalkıyor ve geleceğe umutla bakıyor. 2003 yılında sizler 'yiğit düştüğü yerden kalkar' dediniz. 2003 yılında sizler bu kardeşinize, eniştenize sahip çıktınız. Biz de çok şükür Siirt'te mahcup olmadık, Siirt karşısında yüzümüzü yere eğmedik. Siirt nasıl ki yanımızda olduysa biz de her zaman yanında olduk, oluyoruz. Siirt'i ayağa kaldırmak, hak ettiği konuma yükseltmek için var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, her türlü engellemeye, her türlü tehdide göğüs gererek bu günlere ulaştıklarını belirterek, hiçbir zaman pes etmediklerini ve umutsuzluğa kapılmadıklarını anlattı. Kardeşliği her şeyin üzerinde tuttuklarını anlatan Erdoğan, "Bu ülkenin kardeşlikle büyüyeceğine, yükseleceğine inanıyoruz" dedi.

Erdoğan, yaptıkları yatırımlarının birer başlangıç olduğunu da belirterek, şöyle devam etti: "Dünden çok daha iyi durumdayız. Yarın çok daha iyi olacağız. Eğer buna inanırsak, inanın
çok farklı bir Siirt kısa zamanda ortaya çıkacaktır. Bu gelişmelerden rahatsız olanlar var. Bugün Batman'a indik. Batman'da daha önce terminal binası yoktu. Sundurma vardı, oranın altında bekler uçağa giderdik. Şimdi müstesna terminal binalarından biri Batman'da. İnşallah yakında zamanda birini Siirt'te göreceğiz. Bunları hazmedemeyenler hep olacaktır. Engellemek isteyenler hep olacaktır. Unutmayın hazımsızlık bir hastalıktır ama muhakkak vardır. Dolayısıyla bu hazımsızlığı yaşayanlar hep olacaktır. Dün çetelerle kirli senaryolarla, kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar bugün de boş durmuyor. Çeşitli provokasyonlarla süreci bulandırmaya çalışıyorlar."

Siirt halkından, oynanan oyunları çok iyi takip etmelerini isteyen Erdoğan, oyunların hedefinin ve niyetinin iyi anlamalarını istedi. Bir taraftan, Türkiye'nin uluslararası gücü karşısında, diğer taraftan da halkın kardeşliğini bozmak için oyunlar oynandığını anlatan, "Türkiye'nin büyümesi, güçlenmesi hakkı ve hukuku savunması elbette birilerinin işine gelmiyor. Aynı şekilde kardeşliğimizin güçlenmesi, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi birilerini ciddi şekilde rahatsız ediyor. Biz bu tehdit ve tahriklere aldırmadan yolumuza devam edeceğiz. Biz yola çıkarken aldatan, aldanan olmayacağız dedik. Birileri bizi tuzaklara çekmek istedi, onlara aldanmadık. Birileri bizi tezgaha çekmeye yeltendi, aldanmadık. Kirli senaryolarda bize biçilen rolleri kabul etmedik. Kirli tuzaklara düşmeyecek, çirkin tahriklere gelmeyeceğiz. Biz iktidar olmak için her yolun mubah olduğunu kabul edenlerden değiliz. Bizim üzerimizde yetimin hakkı var" dedi.

Erdoğan, hassasiyetle siyaset yaptıklarını, sokak eylemlerini teşvik eden, illegal örgütlerin sırtını okşayan fırsatçılardan yana olmadıklarını anlattı. Erdoğan, konuşmasının ardından beraberindekilerle birlikte 32 yatırımın toplu açılışını gerçekleştirdi.


Kaynak : iha

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kirli tuzaklara düşmeyeceğiz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Kirli enerjilerle mücadele kılavuzu" Aze Haber Arşivi 0 09 Haziran 2012 18:02