IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Aralık 2010, 09:56   #1
Çevrimdışı
Ruj
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
12 Eylül'de bir arpa boyu





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Anayasa değişikliği ile ‘’12 Eylül yönetiminden hesap sorulacağı’’ iddiaları havada kaldı.
Referandumun üzerinden üç ay geçti ama dosyalar şimdilik sadece Başsavcının odasından Başsavcı vekilinin odasına gidebildi.
Anayasa değişikliği ile ‘’12 Eylül yönetiminden hesap sorulacağı’’ iddiaları havada kaldı. 12 Eylül yöneticilerine yargı zırhı getiren geçici 15. maddenin kaldırıldığı referandumun üzerinden üç ay geçmesine rağmen, işlem yapılamadı. Dosyalar şimdilik sadece Başsavcının odasından, Başsavcı vekilinin odasına gidebildi.
Hükümet, Anayasa paketi ve referandum kampanyasını ‘’Darbecilerden hesap sorulacağı’’ tezine oturttu. Başbakan Erdoğan TBMM’de, 12 Eylül döneminde asılan gençlerin mektuplarını okudu. 12 Eylül 2010’daki referandumla da darbecilerin yargılanmasını engelleyen geçici 15. madde kaldırıldı. 13 Eylül’den itibaren Kenan Evren ve o dönemin yöneticileri hakkında çok sayıda suç duyuruları yapıldı.
Suç duyuruları Ankara’ya yollandı ve özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Hamza Keleş, 36 suç duyurusunu tek dosyada birleştirdi. 27 Eylül günü ise isnat edilen suçun işlendiği iddia edilen tarih itibarıyla, DGM’lerin yerine kurulan, özel yetkili mahkemelerin görev alanına girmediği belirtildi ve bu nedenle görevsizlik kararı verdi.
KİM YARGILAYACAK?
Görevsizlik kararı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edildi. Ancak başsavcılık makamının boş olması nedeniyle soruşturmayla ilgili karar verilmedi. 5 Kasım 2010’da ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na Ethem Kuriş atandı. Kuriş darbe dosyasını Başsavcıvekilliğine gönderdi. Dosya için şimdi ‘’Soruşturmaya hangi savcılık yetkili’’ kararı verilecek.

Bu karar ile savcılık belli olsa dahi, dava açılması halinde Evren ve arkadaşlarını kimin yargılayacağı da belirsizliğini koruyor. 12 Eylül referandumu ile değiştirilen Anayasa’da Genelkurmay Başkanlar ile Kuvvet komutanlarının Yüce Divan’da yargılanacağı hükmü getirildi. Bu nedenle Evren ve arkadaşları hakkında da yargılamayı Yüce Divan’ın yapması gerektiği savunuluyor.
Ancak Yüce Divan’da yargılama için önce Meclis soruşturması açılması, bir komisyonu kurulması ardından bu komisyonun ‘’Yargılansınlar’’ kararı vermesi, bu kararın da TBMM Genel Kurulunda en az 276 oyla kabulü gerekiyor. TBMM’ye bugüne kadar herhangi bir soruşturma önergesi verilmedi. Bu arada 12 Eylül’ün üzerinden 30 yıl geçtiği için zaman aşımına girdiği ve dava açılamayacağı iddiaları da bulunuyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 14 Aralık 2010, 12:02   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 12 Eylül'de bir arpa boyu




Paylaşım icin teşekkürler.

 

 

Etiketler
12, arpa, boyu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Arpa ve Faydaları Flora Sağlık Köşesi 0 08 Temmuz 2013 00:45
Arpa lebenisi (şanlıurfa) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 22:21
Arpa Şehriye Salatası YapraK Salatalar Mezeler 0 26 Eylül 2009 23:03