IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Taliban mı, El Kaide misiniz? (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/371352-taliban-mi-el-kaide-misiniz.html)

Hande 14 Aralık 2010 20:55

Taliban mı, El Kaide misiniz?
 
Meclis’teki bütçe görüşmelerinde hükümete yönelik sert eleştirilerde bulunan BDP Milletvekili Hasip Kaplan, Ankara’daki içkili yerlerde yapılan denetimlerle ilgili olarak “Siz El Kaide misiniz, Taliban mısınız?” dedi.

Meclis’teki bütçe görüşmelerinde hükümete yönelik sert eleştirilerde bulunan BDP Milletvekili Hasip Kaplan, Ankara’daki içkili yerlerde yapılan denetimlerle ilgili olarak “Siz El Kaide misiniz, Taliban mısınız?” dedi.

TBMM’deki 2011 yılı bütçesi üzerine yapılan görüşmelerde BDP grubu adına kürsüye gelen Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, hükümeti sert sözlerle eleştirdi. Zamların otomatiğe bağlandığını belirten Kaplan, ideolojik zamlar yapıldığını da ifade etti. Kaplan, şunları söyledi: “Benzin, motorin vergisinde dünyanın en pahalı vergisini ödüyoruz biliyor musunuz? 65 milyon kişi cep telefonu kullanıyor, cep telefonunda vergi yüzde 58 biliyor musunuz? Marllboro 2002’de 2.5 liraydı şimdi 7 lira, rakı 8.25 liraydı şimdi 40 lira.

Sonra ideolojik zamlarla alkol ürünlerine yüzde 30 zam yaptınız. Başbakan ‘Üzümü yiyin, suyunu içmeyin’ diyor. Efkarlanan vatandaşa bir kadeh, bir sigara çok gördünüz. VI. Murat devri sanki!”



Polis baskınına tepki

Kaplan, konuşmasında Ankara’daki içkili yerlerde yapılan denetimlere de sert çıktı. Ailelelerin yanındaki 18 yaşından küçük çocukların kimliklerinin alındığını hatırlatan Kaplan, şöyle konuştu: “Ankara’nın göbeğinde polisler restoran basıyor; Ankara Baro Başkanı’nın huzurunda bebeleri fişliyor ve tutanak tutuyor. Siz El Kaide misiniz, siz Taliban mısınız? Bu çağdaşlık mıdır, 2010 Türkiyesi midir? Sonra ‘Kıyılarda niye oy alamıyoruz?’ diyorsunuz. Siz bu kafayla sittin sene oy alamazsınız.“



Burası Teksas mı?

Silah düzenlemesiyle ilgili tasarıya da tepki gösteren Kaplan, “AK Parti yeni bir tasarı hazırlıyor. 17 yaşındakilere silah vereceksiniz; üstelik 1 değil 5 tane vereceksiniz. Teksas mı burası, ne yapmak istiyorsunuz?” dedi.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:01.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net