IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Aralık 2010, 20:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Öcalan'a Selam Söyleyin"




Talabani [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da Ahmet Türk ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile Görüştü
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 11. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da bulunan Irak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanı Ahmet Türk ve Başkan Yardımcısı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile görüştü

Tuğluk, "Talabani'nin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'a iletmek istediği bir mesajı oldu mu?" şeklindeki soruya, "Selamlarını iletti" yanıtını verdi.

Çırağan Palace [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'de dün basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Ahmet Türk, Irak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Talabani'nin öğle yemeği davetine katıldıklarını söyledi.

Talabani'nin, Türkiye'de barışın sağlanması konusunda, Ortadoğu'da barışın kalıcı hale gelmesi konusunda önemli bir misyona sahip bir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] olduğunu savunan Türk, "Yine Kürt sorununun barışçıl yöntemlerle çözümü konusunda büyük çaba içinde olduğunu görüyoruz ve kendilerini takdir ediyoruz" ifadesini kullandı.

Yapılan fikir alışverişi

Türk, Talabani'ye, "Barışın kapısını nasıl aralayabiliriz, demokratik bir sürecin gelişmesi için neler yapmalıyız, halkların kardeşliğini sağlamaya yönelik hangi adımların atılması gerekir" konusunda düşüncelerini aktardıklarını anlattı. Türk, şöyle konuştu:
" Bir taslak bile olmayan, sadece fikir ve tartışma düzeyinde olan bir olayın farklı bir şekilde yansıtılması Türkiye'de halklar arasında tedirginliğin gelişmesine neden oluyor. Oysa ki bizim demokratik özerklik çalışmamız veya talebimizi biz Kürtlerin vazgeçilmez hakkı olarak görüyoruz. Bunu bir ayrışma politikası olarak değil, halkları sevgiyle kucaklaştıracak bir proje olarak değerlendiriyoruz."

"Öcalan'a selamlarını iletti"

Türk, Talabani'nin "iki dil" konusunda bir açıklaması olup olmadığının sorulması üzerine, Talabani'nin barışa katkı sunmaya hazır olduğunu söylediğini aktardı. Talabani'nin konuyla ilgili önerileri olup olmadığı sorulan Türk, sürecin ve tartışmaların belli olduğunu ifade ederek, "Sayın Talabani deneyimli bir siyasetçi. Süreci rahatlatmaya çalışan bir noktadaydı. 'Projeleriniz nedir?' diye sormam çok da doğru olmaz herhalde" şeklinde konuştu. (Anadolu Ajansı)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
öcalana selam söyleyin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık