IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Aralık 2010, 21:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türk emniyeti ve FBI'ın ortak hacker operasyonu




Oyun yayıncısı GamersFirst’ün başvurusu üzerine film gibi operasyon düzenlendi
23 Aralık 2010 Perşembe, 17:43:07

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Ücretsiz oyun iş modelinin lider uygulayıcısı GamersFirst’ün portföyünde yer alan ve aralarında tüm zamanların en popüler oyunlarından Knight Online’ın da bulunduğu birçok oyun bugün dünyanın her yanından milyonlarca kullanıcı tarafından oynanıyor. Dünyanın 160 ülkesinde olduğu gibi Türkiye’de de “Önce Oyuncular” sloganı ile faaliyet gösteren GamersFirst geçtiğimiz aylarda oyunlarını yasal olmayan özel sunucularda oynatan ve bu özel sunucuların barındırılması için yer sağlayarak oyun tutkunlarının oyun keyfini tehlikeye atan kişiler hakkında hukuki süreç başlatarak oyuncu memnuniyetine yönelik hassasiyetini sergilemişti.

Oyuncularını sonu kredi kartı ve sanal banka hırsızlıklarına kadar varabilen ve fikri mülkiyet haklarının ihlaline yol açabilen tüm unsurlar karşısında düzenli olarak uyaran GamersFirst, son olarak 250 bin internet sitesine zarar veren iki bilgisayar korsanının yakalanmasını sağladı. Hazırladıkları yazılımla GamersFirst de dahil olmak üzere birçok siteye zarar veren ve 100 bin internet kullanıcısının bilgisayarlarına girip, banka, kredi kartı ve daha pek çok kişisel bilgiye ulaştığı tespit edilen Muhammed N.G ve Bekir K. isminde iki bilgisayar korsanı, GamersFirst’ün şikayeti üzerine başlatılan operasyonla yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Bilişim Polisi ekipleri ile Amerikan Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) ortak çalışmasıyla gerçekleştiren operasyonda yakalanan bilgisayar korsanları mahkemeye sevk edildi.

Türkiye’deki emniyet mensuplarıyla temasa geçip olası bilişim hırsızlıklarının önünü kesen GamersFirst’ün Türkiye Ülke Müdürü Gülümser Baran Şen GamersFirst oyuncularını ortaya çıkabilecek güvenlik risklerine dair düzenli olarak uyardıklarını ifade etti ve şunları söyledi: “Oyuncularımızın maddi ya da manevi herhangi bir zarara uğramadan oyunlarımızı keyifle oynayabilmeleri bizim için her şeyden daha önemli. Son gelişmelerin söz konusu hassasiyetimizi desteklemesinden çok memnunuz.”

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
emniyeti, fbiın, hacker, operasyonu, ortak, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
El Cezire Türk'ten Türk ortak ayrıldı PassioN Haber Arşivi 0 18 Ocak 2012 14:07
Yahoo ile hacker'lar ortak Ocean Güvenlik Açıkları 2 20 Eylül 2008 17:48
İstanbul'da hacker operasyonu CaSt Haber Arşivi 1 24 Haziran 2006 21:00