IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Aralık 2010, 16:29   #1
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kılıçdaroğlu : Kemalcilik İstemiyorum




Savcıları Baykalcıları hatırlatıp ekledi
Yenilenen CHP'yi Merkez Yürütme Kurulu heyecanı sardı. Kulislerde yeni yönetime sürpriz isimlerin gireceği konuşuluyor.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Önder Sav ve Deniz Baykal taraftarlarının kurultaya ilişkin itirazlarından sonuç çıkmayınca rahatlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yeni Merkez Yürütme Kurulu’nu (MYK) şekillendirmek üzere çalışmalarına hız verdi. Kılıçdaroğlu milletvekilleriyle iki gün boyunca görüşerek yeni yönetim konusunda görüşlerini aldı. Kılıçdaroğlu dün MYK’da kadın üyelerin de olacağını söyledi. Partinin yeni yönetiminde Gürsel Tekin, Umut Oran, Oğuz Oyan gibi isimlerin yanı sıra Parti Meclisi’ne (PM) yeni giren Sezgin Tanrıkulu, Osman Korutürk’ün de bulunması bekleniyor. Faik Öztrak, Atilla Kart, Gülsün Bilgehan’ın da MYK’ya girmesine kesin gözü ile bakılıyor.

KILIÇDAROĞLU 18 İSİM BELİRLEYECEK
Kılıçdaroğlu, 2011 seçimlerine doğru yenilediği PM ile taze kan getirdiği partisinde MYK’ya da son şeklini vermek için kolları sıvadı. Kılıçdaroğlu’nun 25 Aralık Cumartesi günü yapacağı PM toplantısında yeni genel başkan yardımcılarını açıklaması beklenirken, MYK’da yer bulması muhtemel isimler üzerinde de kulisler dönmeye başladı. Tüzüğe göre, istediği sayıda genel başkan yardımcısı görevlendirme yetkisi olan Kılıçdaroğlu’nun 18 isim belirlemesi bekleniyor. Gürsel Tekin, Sencer Ayata, Umut Oran, Oğuz Oyan gibi partinin ağır toplarının yeni oluşacak MYK’da kalmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İlahiyatçı kontenjanı
Kılıçdaroğlu ilahiyat kökenli İhsan Özkes’ten sonra Muhammed Çakmak’ı da PM’ye katarak, ilahiyatçı kontenjanını ikiye çıkarmıştı. PM üyesi olduktan sonra basına yaptığı açıkmalarda, Fethullah Gülen ile ilgili sözleriyle dikkat çeken Çakmak’ın ismi şimdi de partinin yeni MYK’sı için geçiyor. Üzerinde konuşulan bir diğer isim de PM’ye yeni katılan eski Diyarbakır Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu. Coğrafi dengelere önem veren Kılıçdaroğlu’nun Tanrıkulu’nu genel başkan yardımcılarından biri yapacağına kesin gözüyle bakılırken, önceki yönetimde de bulunan Mesut Değer’in de listedeki yerini koruyabileceği belirtiliyor.

‘Kemalcilik istemiyorum’
Kılıçdaroğlu’nun dış politika konularında birikimine başvuracağı isimler de PM’de yerini aldı. Ancak eski büyükelçilerden Osman Korutürk ile Faruk Loğoğlu’ndan hangisinin yeni yönetimde yer bulacağı merak konusu. Kulislerde ibre Korutürk’e doğru dönüyor. Atilla Kart’ın ismi de genel başkan yardımcıları arasında geçiyor. Faik Öztrak’ın da yönetimde yer bulması bekleniyor. Yeni MYK’da beklenen isimlerden bir diğeri de Gülsün Bilgehan. Dün gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, PM’de mutlaka kadın üye de olacağını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun milletvekillerine de “Eskiden Baykalcılar, Önderciler vardı. Ben Kemalciler istemiyorum” dediği öğrenildi.

Başkan transferleri
CHP, bünyesine kattığı yeni üyeleriyle de dikkat çekiyor. Çok aktif olmayan 8 siyasi partiyi bünyesine katmaya hazırlandığı öne sürülen CHP’nin, yeni Merkez Yürütme Kurulu’nu belirlemesinin hemen ardından içlerinde AKP, ÖDP ve DP gibi partilere üye 20’ye yakın belediye başkanını da çatısı altına almaya hazırlandığı belirtiliyor. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in kuzenleri Muzaffer ve Sinan Şahin de son dönemde partiye katılan dikkat çekici isimlerden oldu.

Kaynak : Ensonhaber

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kemalcilik, kä±lä±ã§daroäŸlu, ä°stemiyorum


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Adam Olmak İstemiyorum! Burce Fotoğraf Kulübü 0 13 Mayıs 2014 22:27
Yeter Artık Diyet Yapmak İstemiyorum MySpace Kitap Tanıtımları 0 31 Ağustos 2013 17:43
Dürüst Olma! İstemiyorum . aLya Aşk ve Sevgi Köşesi 0 18 Ekim 2011 16:21
İstediğim 6 ident 'den ßa$kasının Girmesini İstemiyorum ? heLp Eggdrop, NeoStats, BNC 3 23 Temmuz 2006 21:10