IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Aralık 2010, 20:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İki kardeşin drama gibi hayatı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yıkılmak üzere olan evde yaşam mücadelesi

Anneleri tarafından terkedilen iki kardeşe, yıkılmak üzere olan evinde babaanneleri bakıyor.



Konya'da anneleri tarafından cami avlusuna terkedilen, babaları tarafından da sahip çıkılmayan iki kardeş, babaneleri ile birlikte yıkılmak üzere olan bir evde yaşam mücadelesi veriyor.

YETKİLİLER YARDIM YAPIYOR
S.B. 1 yaşındayken, ablası G.B. de 3 yaşındayken anneleri tarafından bir caminin avlusuna terk edildi. Camiye gelen mahalleden bir kişi, tanıdığı ağlayan iki küçük çocuğu babaanneleri Güler Şen’in (65) evine götürdü.

S.B. ve G.B’yi bir süre sonra babaları da bakmayınca küçük çocukları babaanne Şen, sahiplendi. Şen, şimdi 12 yaşında olan S.B. ve 14 yaşındaki G.B. ile harabeyi andıran, yıkılmak üzere olan ve rutubet nedeniyle de oldukça kötü kokan bir evin tek odasında tüm risklere rağmen yaşamlarını sürdürüyor.

Mahallenin ve yetkililerin desteğiyle ayakta duran iki çocuk, hiç tanımadığı anneleri ile çok nadirde olsa kendilerini görmeye gelen ancak ilgilenmeyen babalarının yerine babaannelerini koyuyor, onu sevip sayıyor. Küçük çocukların çektiği zorlu yaşam mücadelesini ise, S.B’nin ayağına giydiği büyük ve yırtık ayakkabıyı gören bir yardımsever ortaya çıkardı. Aşevlerinden aldıkları yemeklerle karınlarını doyurabilen aileye, yaşamlarını sürdürebilmesi için yetkililer, kömür ve azda olsa para yardımı yapıyor.

KENDİLERİ GİBİ OLANLARA YARDIM ETMEK İSTİYORLAR
Rahatsızlığı nedeniyle konuşmakta güçlük çeken babaanne Güler Şen, yıllar önce torunlarının anne ve babaları tarafından terk edildiğini söyledi. Torunlarını kendisi büyüttüğünü belirten Şen, "Onlarla güldüm, onlarla ağladım. Hep yanlarında olmaya çalıştım. Günlerce yıkık dökük evde torunlarıma bir şey olmasın diye uyumadığımı bilirim.

Evin penceresinden giren soğuk nedeniyle kışın çok zorlanıyoruz. Bu zor yaşam koşullarında yardımseverlerin desteğiyle ayakta duruyoruz" dedi. Çocuklardan G.B, ise iki yaş büyük olduğu kardeşiyle aynı sınıfta okumak zorunda bırakıldığını bildirdi.

Kimliklerinin sahipsizlik yüzünden çok geç çıkarıldığını anlatan G.B, babaannesinin baskısı ve desteğiyle babalarının kendilerine okul çağına geldiklerinde nüfus cüzdanı çıkardığını kaydetti. G.B, kardeşiyle zor yaşam koşullarında olmalarına rağmen ileride iyi bir meslek sahibi olup kendilerini ve kendileri gibi olan çocukları kurtarmak istediğini ifade etti.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Konu wHiSkEy tarafından (26 Aralık 2010 Saat 20:57 ) değiştirilmiştir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
drama, gibi, hayatı, iki, kardeşin, İki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
3 kardeşin acı sonu! SeckiN Haber Arşivi 0 07 Ekim 2013 11:07
İki kardeşin mucize kurtuluşu PassioN Haber Arşivi 0 29 Nisan 2012 11:23