IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Aralık 2010, 17:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
~ Kemal anadol'dan tepki!.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, 12 Eylülcülerden hesap sorulmasını içeren yasa teklifinin TBMM Adalet Komisyonu'nda bekletilmesine tepki göstererek, "12 Eylül referandumda çıkarınız için ağlayacaksınız, rol yapacaksınız. Hesaplaşma sırası gelince kaçacaksınız. Yok öyle yağma" dedi.

Anadol, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ile birlikte partisinin TBMM'deki grup toplantı salonunda basın toplantısı düzendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 20 Temmuz 2010 tarihinde TBMM grubunda 12 Eylül'de idam edilenler için ağladıkları fotoğraflarının yer aldığı dövizlerle basın toplantısı düzenleyen Anadol, iktidarı ve referanduma destek verenleri "şarlatanlıkla" suçladı.
12 Eylülcülerin yargılanması için yasa teklifi sunduklarını ancak teklifin önce Meclis Bakanlığında ardından da TBMM Adalet Komisyonu'nda bekletildiği belirten Anadol, yasa tekliflerinin bir an önce gündeme alınmasını istedi. Otağı Humayün'ün müze olmasını isteyen ve bu nedenle gerçekleştirilen eylemde DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'ye polisin copla müdahale etmesini de eleştiren Anadol, Türkiye'nin polis devleti yolunda hızla ilerlediğini savundu.

12 Eylül'de idam edilen Erdal Eren için saygı duruşu yapan bir grup öğrencinin yine polis tarafından fişlendiğini belirten Anadol, "Erdal Eren için ağladılar. Ne oldu? 3 gün önce Erdal Eren'i anan öğrenciler polis tarafından fişlendi. Hani Erdal Eren için ağlıyordunuz?" dedi.

DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler'in davasının zamanaşımından dolayı düşmesini eleştiren Anadol, TBMM'ye bu konuda birçok kereler önerge vermelerine rağmen bir cevap alamadıklarını söyledi. Anadol, "Derin devlet AKP'nin içinde. Kemal Türklerin davasını zaman aşımına uğratan da derin devlettir. Bunlar 12 Eylül çocuğu. Bunlar 12 Eylül'den hesap sorabilir mi?" dedi.

Anadol, 12 Eylülcülerle hesaplaşmayı içeren yasa tekliflerinin derhal Adalet Komisyonu'nda ele alınmasını istedi. Anadol, "12 Eylül'le hesaplaşmanın arkasını bırakmayacağız. İstismarcıların yakasına yapışacağız. 12 Eylül referandumda çıkarınız için ağlayacaksınız, rol yapacaksınız. Hesaplaşma sırası gelince kaçacaksınız. Yok öyle yağma" diye konuştu.

Yasa teklifini veren Öztürk ise hesaplaşmanın sözde değil özde olmasını isteyerek, "AKP grubunda sahte gözyaşları dökmekle hesaplaşma olmuyor. Niye destek vermiyorsunuz?" dedi.

İhlas haber ajansı İHA.

__________________
Yine Yeniden Aga.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
anadoldan, kemal, tepki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Namık Kemal Zeybek'ten tepki çeken sözler! Seth Haber Arşivi 0 24 Kasım 2014 14:06
Zihni Anadol (Zihni Anadol Kimdir? - Zihni Anadol Hakkında) Zen Tarih / Siyaset 0 20 Şubat 2012 22:18
Cemal Anadol (1933 - .... ) Aze Sporcular 0 07 Eylül 2011 18:53
Anadol Metin Fıkra 0 04 Aralık 2007 17:13
Hoş Bir Anadol Hasan Otomobil Haberleri 0 27 Haziran 2006 10:26