IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Ocak 2011, 11:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
CHP'nin de gündeminde. AK Partili kadınlardan CHP'lilere 10 tüyo...





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

CHP'nin de gündeminde. AK Partili kadınlardan CHP'lilere 10 tüyo...

2011 genel seçimlerine daha beş ay var ancak partilerin kadın kolları çalışmalara şimdiden başladı. AK Partili kadınların tüm illerde uzun yıllardır gerçekleştirdiği ev ziyaretleri bu seçim döneminde CHP'nin de gündeminde. AK Partili kadınlardan CHP'lilere 10 tüyo...

Aslıhan Köşşekoğlu'nun haberi

2011 genel seçimlerine daha beş ay var ancak partilerin kadın kolları çalışmalara şimdiden başladı. AK Partili kadınların tüm illerde uzun yıllardır gerçekleştirdiği ev ziyaretleri bu seçim döneminde CHP'nin de gündeminde. Hatta CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Nazan Çetin dinî sohbetlere de gideceklerini açıkladı. CHP'nin ezberlerini bozan bu yöntemi merakla bekleyen AK Partili kadınların, CHP'li kadınlara tecrübeyle sabit bazı tavsiyeleri var.
AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Teşkilatlanma Başkanı Nilgün Diptaş, sohbet esnasında mutlaka onlara da soru yöneltileceğini, biraz hazırlanarak gitmenin faydalı olacağını tembihliyor. AK Parti Gaziantep İl Kadın Kolları İl Başkanı Ümmü Gülsüm Avcı "Böreğinizi, baklavanızı almadan gitmeyin." uyarısında bulunuyor. Bursa AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Tülin Kara ise insan ayrımı yapılmamasını öneriyor.

CHP'nin gelenekleri yıkan bu yeni yöntemini şaşkınlık ve merak içinde bekleyen AK Partili kadınlar, samimi ve propaganda yapmadan ziyaretleri gerçekleştirmelerinin yararlı olacağı görüşünde. Ancak ev ziyaretlerinin düzenli bir şekilde ilerlemesi için CHP'nin mahalle teşkilatlarını kurmalarının da şart olduğunu belirtiyorlar. İşte AK Parti kadınkolları başkanlarından CHP'li kadın yöneticilere tavsiyeler...
Küçük bir hediye almayı unutmasınlar. Giderken eve küçük bir hediye alabilirler, bir çikolata yaptırabilirler. Eğer ihtiyaç sahibi bir aile ise bir gıda paketi hazırlanabilir.
Evlere girerken ayakkabılarını çıkarsınlar. Örf ve âdetlerimize göre ayakkabı ile eve girilmez. CHP'liler bu konuda dikkat etmeli. Ayakkabı ile içeri girmemeli.
Dinî sohbetlere hazırlıklı gitsinler. Dinî sohbetlere katılacak CHP'li hanımların içlerinde mutlaka dini bilenler vardır. Orada gelebilecek sorulara cevap vermeleri önemli. Sohbet esnasında mutlaka onlara da soru yöneltilecektir. Eğer bilgileri yeterli değilse biraz hazırlanarak gitseler iyi olur!
Mahalleyi tanıyan biriyle gitmek faydalı. Biz genelde gittiğimiz evlere o mahalleyi tanıyan, mahalle yönetiminden kişilerle gittik. Mahalle halkının kendilerinden insanları görmesi, rahatlamalarını ve kapılarını rahatlıkla açmasını sağlar.
İnsan ayrımı yapmadan hümanistçe yaklaşsınlar. Tavsiyemiz, insan ayrımı yapmadan, hümanistçe yaklaşsınlar. Başörtülü, açık her insanın yaşama hakkı vardır. Kimse bu hakkı kısıtlayamaz ya da elinden alamaz. Biz tabana iniyoruz. Ayırt etmiyoruz. Roman, Kürt, her mahalleden, her ırktan insanın evini ziyaret etsinler. Bunları daha ileri, daha demokratik bir ülkeye sahip olalım diye yapıyoruz.
Empati kursunlar. CHP'nin yapamadığı şey, empati kuramamak. Yaptıkları ziyaretlerde empati kursunlar. Karşılarındaki ailenin yerine kendilerini koymaları gerekiyor. O fildişi kulelerden aşağı inmeleri, evlerinden dışarıya çıkmaları gerekiyor. Bizler kar-kış soğuk demeden ziyaretler yapıyoruz, muhtaç ailelere yardım ediyoruz.
Yanımızda eğitimci, doktor götürüp bilgilendirme yapıyoruz. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Onlar çalışmalarını nasıl götürür bilemeyiz. Ama biz her hafta neredeyse tüm ilçelerimizde ilçe kadın kolları başkanımızın da katılımıyla ev ziyaretleri yapıyoruz. Yanımızda doktor götürüyoruz, sağlık konusunda bilgilendiriyoruz. Ya da eğitimci götürüyoruz, konuşmalar yapıyoruz.
Mahalle teşkilatı kurulması şart. CHP'nin her şeyden önce mahalle teşkilatlarını kurması lazım. Bu sistemi kurabilirler mi bilemeyiz. Mesela bizim her mahallemizde 10 yönetim, bir başkan olmak üzere 11 kişi mutlaka vardır. Her sokaktan sorumlu arkadaşlarımız var. Biz yıllardır bu çalışmayı yaptığımız için gittiğimiz ev ziyaretleri kolay oluyor.
Sadece oy zamanı değil, her zaman ziyaret. Sadece seçim yaklaştığında ziyaret yapmamalılar. Her zaman ziyaret yapılmalı. Özellikle de iyi ve kötü günlerinde yalnız bırakılmamalı. Bir düğün, cenaze, doğum zamanlarında bu ziyaretler gerçekleştirilmeli.
Samimi olun, propaganda yapmadan konuşun. Bu tür ziyaretlerde konu hemen partinin propagandasına kayabilir. Samimi olmalı ve propaganda yapmamalı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kaynak:
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
10, ak, chplilere, de, kadınlardan, partili


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Düğün günü için 25 tüyo Desmont Evlilik Hazırlıkları 0 22 Ocak 2015 20:41
Yeni anne babalara 10 tüyo Estela Aile Evlilik ve Çocuklar 0 03 Eylül 2013 23:40
Sağlıklı yaşam için 16 tüyo Süslü Diyet ve Sağlıklı Beslenme 1 14 Mart 2013 15:09
Diyabetten Korunmak İçin 10 Tüyo Adrasteia Sağlık Köşesi 0 02 Aralık 2011 00:47
Yiğit Bulut \ X partili, Y partili ayrımı kalmadı, tek soru var Pentagram Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 18 Ağustos 2010 16:51