IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ocak 2011, 21:51   #1
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ameliyatta Kırılan Parça Vücudunda Kaldı




Hasta doktoru, doktor da hasta ve hastaneyi suçluyor. Hasta 9 aydır yatağa mahkum.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Şanlıurfa 38 yaşındaki İbrahim Halil Gök, bir yıl önce Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde bel fıtığı ameliyatı oldu.

Ameliyat sırasında tıp dilinde 'Disk forseps' adı verilen 3 milimetrelik parça kırılarak Gök'ün sırtında kaldı. Parçanın çıkarılması için yapılan ikinci ameliyatın ardından taburcu edilen Gök, aylardır yatağa mahkum kaldığını söyleyerek doktoru suçladı. Doktor Bahattin Çelik ise, olayı doğrulayıp hastanın erken ayağa kalktığı için iyileşemediğini, ameliyat malzemelerinin çok eski olduğu için kırıldığını söyleyip hastane yönetimini suçladı.

Bağlarbaşı Mahallesinde yaşayan oto yıkamacılık yapan 4 çocuk babası İbrahim Halil Gök, geçen yıl 22 Ocak'ta bel rahatsızlığı şikayetiyle Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne gitti. Burada yapılan muayenesinin ardından Gök'e bel fıtığı teşhisi konularak ameliyat olması gerektiği söylendi. Rıza göstermesinin ardından hasta, Bahattin Çelik tarafından ameliyata alındı.

AMELİYAT SIRASINDA 'DİSK FORSEPS' KIRILDI

Ameliyat sırasında tıp dilinde 'Disk forseps'si adı verilen metal ameliyat malzemesinin 3 milimetrelik ucu kırılarak, Gök'ün omurilik sinir kanalının içine düştü. Doktor Çelik, kırılan aleti sinirlerine zarar vermeden çıkarmak için verdiği uğraşlardan sonuç alamayınca, ameliyattan çıkan İbrahim Halil Gök'e durumu anlattı. Doktor Çelik, bir gün sonra aşırı kanamadan dolayı ikinci kez Gök'ü ameliyat masasına alarak operasyon yaptı. İki gün içerisinde iki ameliyat geçiren ve sırtındaki metal parça çıkarılamayan Gök, bir süre hastanede tutulduktan sonra taburcu edildi.

9 AYDIR YATIYORUM

Taburcu edildikten sonra bir ay evde yattığını ve ardından işe başlamasına rağmen, bir süre sonra sırt ağrılarının arttığını ve 9 aydır yatağa mahkum kaldığını söyleyen İbrahim Halil Gök, çalışamaz durumda olduğunu söyledi. Doktor ihmali ile hayatının karardığını, dava açmak için avukat tutacak parasının bile olmadığını söyleyen Gök, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Bel damarlarımda ara sırada ağrı vardı. Doktora gittim ve bana bel damarlarımda yırtılma olduğunu söylediler. Daha sonra Doktor Bahattin Çelik'in yanına gittim. Bana, fıtık nedeniyle acilen ameliyat olmamın gerektiğini söyledi. Bende kabul ettim ve ameliyat masasına yattım. Ameliyatta sırtımda bir parça kırılmış ve ikinci gün tekrar ameliyat oldum. Ama bu parçayı bir türlü çıkaramadılar. Bel kemiğim ile kalça kemiğinin bulunduğu alanda iyice zedelenme oldu. Ameliyatların ardından doktor beni taburcu etti ve 'Merak etme, bu küçük parça sana zarar vermez. Çıkartmaya kalkarsak hayati tehlike oluşturabilir' dedi. Doktor, yaralarımın bir ayda kapanacağını ve bir ay sonra normal yaşantıma döneceğimi söyledi. Bir ay sonra işe başladım. Ama bir süre sonra yerimden kalkamaz oldum. Yaşadığım rahatsızlık nedeniyle ikinci kez doktorun yanına gittim ama bir sonuç alamadım. Bana iş göremez raporu bile vermedi. 9 aydır hasta yatağına mahkum olarak yaşıyorum. Belim ve ayağım tutmuyor, çalışamıyorum. Avukatta gittim ama para isteyince dava da açamadım. Perişan bir vaziyette ortada kaldım. Komşularımın yardımıyla boğazımızdan bir lokma ekmek geçiyor."

DOKTOR: HASTA UYARILARA KULAK ASMADI

Hastanın suçladığı Doktor Bahattin Çelik ise, ameliyatı yaptığını ve operasyon sırasında parçanın kırıldığını ve bunu İbrahim Halil Gök'e kendisinin söylediğini ifade etti. Bazı ameliyatlarda bu tür durumlarla karşılaşıldığını belirten Bahattin Çelik, kendisine yönetilen suçlamaları kabul etmeyerek, hastanın önerilere kulak asmayarak, hemen işe başlamasının bu sonuçları doğurduğunu iddia etti.

Ameliyat sırasında kırılan 'Disk forseps'in ise uzun yıllardır kullanıldığı için eskidiğini ve bundan dolayı kırıldığını söyleyen Çelik, şöyle konuştu: "Hasta bize 22 Ocak 2010 tarihinde müracaat etti ve kendisine bel fıtığı tanısı koyduk. Hastayı onayının ardından ameliyatta aldık ve operasyon sırasında iki kemik arasında disk forseps kırıldı. Biz bu durumu hastadan gizlemeyerek, ona söyleyip ardından resmi kayıtlara da disk forsepsin kırıldığını yazdık. Yaklaşık 3 milimetrelik parçanın alınmasının mümkün olmayınca, bu durumu da kendisine anlattık. Kırılan ve hastanın sırtında kalan parçanın omuriliğe zarar vermemesi için ameliyatı sonlandırdık. Ameliyat sırasında kırılan parça, hastaya kesinlikle zarar vermedi. Hasta bizim önerilerimize kulak asmayarak, erken işe başlaması nedeniyle bel ağrıları devam etmiş olabilir. Kesinlikle sinir tahribatı yoktur. Ameliyatta kullanılan aletler ise uzun yıllardır kullanıldığı için bazen kırılmalar meydana geliyor."

DHA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 05 Ocak 2011, 21:55   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ameliyatta Kırılan Parça Vücudunda Kaldı




Türk doktorları başarılı abi.
Aman haaaa..

__________________
Yine Yeniden Aga.
 

Alt 05 Ocak 2011, 21:55   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ameliyatta Kırılan Parça Vücudunda Kaldı




Daha Öncelerdende Cok Kez Bu Tarz Olaylar Olmuştu. Dikkatsizlikten İleri Gelen Birsey Olsa Gerek ..

 

 

Etiketler
kaldä±, kä±rä±lan, parã§a, parca, vã¼cudunda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
iPad Air 2'yi parça parça ettiler ve... Deep iPad 0 25 Ekim 2014 01:16
Galaxy S4 parça parça... Zen Samsung 0 03 Mayıs 2013 15:01
Ameliyatta kene görülürse! eCeM1 Haber Arşivi 0 07 Ağustos 2008 14:16