IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ocak 2011, 06:23   #1
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erdoğan'ın İstanbul İçin Çılgın Projesi




Başbakan Erdoğan'ın çılgın projesi olduğu iddia edilen 'Yeni İstanbul' projesi ortaya çıtkı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Başbakan Erdoğan'ın çok merak edilen ve uzun süredir açıklanması beklenen 'çılgın İstanbul projesine' ulaşıldı.

Michigan Üniversitesi'nin Kent Planlama Yüksek Lisans Programı bünyesinde hazırlanan "Yeni İstanbul" (New İstanbul) adlı proje, fotoğraflar ve haritalar eşliğinde sunuluyor.

Gazeteport'un haberine göre "Yeni İstanbul" (Yeni İstanbul) projesi, Michigan Üniversitesi tarafından Kent Planlama Programı ile İstanbul Konut A.Ş. ortaklığıyla hazırlandı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


YENİ İSTANBUL

Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'a dair sözlerinin araya epigraflar halinde serpiştirildiği sunumda, dikkat çeken detaylar var. Projeye göre, Merkezlerin Merkezi olarak nitelenen Yeni İstanbul, Karadeniz kıyısına kurulacak.

Yeraltı şehri, yamaç oteli ve sığınağı, Eminönü'ne kadar ulaşan su kanalı, yeni hava limanı, ulaşım ağları, limanlar gibi çarpıcı ayrıntılar barındıran Yeni İstanbul projesinde üç hilal yapısı ve büyük önem atfedilen Atatürk Parkı öne çıkıyor.

BİNALAR KIBLE'YE BAKACAK

Projedeki dini tonlar da gözden kaçmıyor. Bunlar arasında şehirdeki önemli binaların girişlerinin Mekke'ye yani Kıble yönüne bakması gibi dikkat çeken unsurlar yer alıyor.

Yeni inşa edilecek ve mevcutlarıyla entegre hale getirilecek ulaşım ağlarıyla İstanbul'a, Türkiye'nin geri kalanına ve dünyaya kolayca bağlanabilecek. Avrupa ve Asya'yı kara, hava ve deniz yollarıyla birbirine bağlayacak Yeni İstanbul bu iki kıtanın merkezi olacak.

Buna göre, Türkiye'de yeni inşa edilecek diğer şehirlerle birlikte, Yeni İstanbul, yeni yatırım fırsatları, ülkeye yeni nakit akışı sağlayacak, büyüyen kent nüfusunun özümsenmesine yardım edecek ve doğal kaynaklar ile kalkınma arasında sürdürülebilir bir dengeyi teşvik edecek.

FAY HATTINDAN UZAKTA, GÜVENLİ BİR ALANDA

Proje uyarınca, Yeni İstanbul bölgenin kuzeyinde Karadeniz kıyısına, Marmara fay hattından güvenli bir uzaklığa inşa edilecek. Bu da acil bir durumda bölge halkının ve GSMH'nin korunmuş olması anlamına gelecek.

Projede, New York ve Tokyo ile aynı enlemde ve her ikisine de eşit uzaklıkta olan Yeni İstanbul'un dünyanın küresel şehirleri arasında merkezlerin merkezi olacağı belirtiliyor.

YENİ İSTANBUL, ÜÇ HİLAL VE ATATÜRK PARKI

Doğal koruma alanlarının arasına yerleştirilen ve güneyden Karadeniz kıyılarına kadar genişleyen Yeni İstanbul, entegre demiryolları, su kanalı, karayolları ve hava taşımacılığı ile yakın çevresine ve tüm dünyaya kolay ve hızlı bir şekilde bağlanacak.

Dikkat çekici bir detay sahile paralel olarak tasarlanan yeni şehirin üç hilal modeli etrafında şekillenmesi ve büyük önem atfedilen ATATÜRK PARKI.

Projeye göre, Atatürk Parkı, Manhattan'ın Central Park'ı, Londra'nın Green Park'ı ve Tokyo'nun Imperial Palace bahçeleri ile yarışacak ve Yeni İstanbul'un simgesi olacak.

YENİ İSTANBUL ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ'YE DE YAKIN

Yeni İstanbul, mevcut ulaşım ağlarına bağlanacak yeni karayolları, demiryolları ve entegre bir ulaşım ağı sayesinde İstanbul'a, ülkenin geri kalanına ve dünyaya hızlı ve kolay bir şekilde bağlanacak.

Böylece Yeni İstanbul'un Türkiye'ye uluslararası yatırım ve yeni gelir akımları için benzersiz bir fırsat sunacağı ifade ediliyor.

Ayrıca Karadeniz kıyısı boyunca Karadeniz sahil yoluna dahil olacak bir karayolunun da planlandığı projeyleYeni İstanbul, Garipçe ile Poyrazköy arasında inşa edilmesi tasarlanan üçüncü köprüye de oldukça yakın bir konumda yer alacak.

Projede sunulan haritalarda yeni demiryollarının inşasının ve bunların mevcut ağlarla iki büyük aktarma istasyonuyla birleştirilmesinin planlandığı görülüyor.

Yeni İstanbul'un Karadeniz'e olan kıyılarında inşa edilmesi planlanan iki yeni liman dikkat çekiyor. Limanlardan biri lojistik diğeri yolcu limanı olarak kullanılacak. Ayrıca burada yeni bir havaalanı inşasının planladığı da görülüyor.

Karadeniz kıyısında yeni inşa edilecek yolcu limanından Eminönü, Karaköy'e ve Harem'e ulaşabilecek bir su kanalı inşası planlanıyor.
Bütün bu tren istasyonları, tren yolları, yeni ve mevcut karayolları, birbirleriyle ve yeni havaalanıyla bağlantılı olacak şekilde tasarlanıyor.

MANHATTAN MODEL ALINIYOR

Projede dünyanın en önemli küresel merkezlerinden biri olan Manhattan'ın arazi büyüklüğü, başarılı arazi kullanımı ve ulaşım ağları ile dünya standartlarında iş merkezleri, konut, kültürel ve eğitim tesisleri kapasitesi, bu tür tesislere sahip mahalle ve bölgelere sahip olması açısından Yeni İstanbul'a model teşkil ettiği kaydediliyor.

BÖLGENİN EŞSİZ DOĞASI KORUNACAK

Projeye göre, Yeni İstanbul bölgenin eşsiz doğal özellikleri etrafında ve bu doğal durumu ve dengeyi bozmayacak şekilde inşa edilecek.
Projede yer alan haritalardan anlaşıldığı üzere, yeni şehrin sınırları içerisinde plajlar, ormanlık alanlar, su kaynakları katı bir şekilde koruma altına alınıyor. Şehrin bunların çevresinde gelişmesi planlanıyor.

ARAZİ YAPISINA UYGUN BİR ŞEHİR OLACAK

Proje uyarınca, Yeni İstanbul'un sakinleri, ziyaretçileri ve çalışanları İstanbul'a ve iş, kültür, eğitim, rekreasyon ((insanların boş zamanlarında, eğlence ve spor amacı ile gönüllü olarak katıldıkları faaliyetleri ifade ediyor) ve konut alanları arasındaki ulaşımları, hızlı ve kullanışlı bağlantılarla sağlanacak. Yeni İstanbul, arazi yapısına uygun olarak inşa edilecek.

ÜÇ HİLAL BOYUNCA...

Şehir yoğunluğu, Yeni İstanbul'un inşa edileceği bölgenin ortasındaki üç hilal modeli boyunca yaratılıyor. Daha düşük yoğunluklar ve yükseklikler dağlara ve deniz kenarına giden eğimlerin üzerinde yer alıyor. Şehrin inşası yeni liman ve hava limanı bölgesinden başlayacak.

ŞEHRİN ENERJİSİ ALTERNATİF KAYNAKLARDAN

Proje uyarınca Yeni İstanbul'da şehir için gerekli enerji deniz, rüzgar ve güneşten sağlanacak ve bu tasarımıyla şehir dünya lideri olacak.
Binalar inşa edilirken, iki katlı, akıllı cephe mantosuyla kaplanacak. Böylece gereksiz ısı kaybından kaynaklanan aşırı enerji tüketimi engellenecek.

BİNALAR ENERJİLERİNİ KENDİLERİ ÜRETECEK

Yeşil alanlı çatı sistemlerinin yanı sıra, binalardaki enerji ve su ihtiyacı, rüzgar türbinleri, güneş panelleri, yağmur suyu toplama sistemleri, deniz suyu ve yağmur suyundan yeniden yararlanmayı sağlayacak sistemler aracılığıyla sağlanacak.

Enerji çiftliklerindeki güneş ve rüzgar toplama sistemlerinin temelinde biodizel tesisleri bulunacak. Güneş panelleri güneşi takip edecek şekilde dönebilecek. Biodizel tesislerden şehir için ilave enerji sağlanacak. Her binanın kendi enerjisinin büyük bölümünü kendisinin üretmesi planlanıyor.
Öte yandan koruma altındaki orman alanları taze ve serin bir mikro iklim yaratacak.

Projenin tasarım ekibi ise şu 16 isimden oluşuyor:

Roy Strickland (Direktör, Michigan Üniversitesi Şehir Planlama Master Programı)

Dongjun Seo (Güney Kore, mimarlık, mimarlık ve kent planlama master programları mezunu)

Shao-Ning Yu (Tayvan, Mühendislik ve İç Tasarım, mimarlık ve kent planlama master mezunu)

Joshua Anderson (ABD, Peyzaj Mimarlık, Kent Planlama master mezunu)

Advait Sambhare (Hindistan, Mimarlık ve Kent Planlama master mezunu)

I-Ming Lin (Tayvan, mimarlık ve şehir planlama master programları mezunu)

Kelly Koss (ABD, Sanat, Güzel Sanatlar, kentsel planlama ve kentsel tasarım master mezunu)

Heather Smirl (ABD Mimarlık, Kentsel Tasarım master)

Takara Tada (ABD, Güzel Sanatlar, Grafik Tasarım, Mimarlık, Kentsel Tasarım Master)

Qian Li (Çin, Mimarlık, kentsel tasarım master)

Michael Johnson (ABD, Peyzaj mimarlık, Kentsel tasarım master)

Sarfaraz Momin (Hindistan, mimarlık ve kentsel tasarım master)

Tyson Stevens (ABD, Sanat, Ekonomi, Mimarlık, Kentsel Tasarım mastere, Emlak Geliştirme Sertifikası)

Ross Davidson (ABD, Mimarlık, kentsel planlama, kentsel tasarım master mezunu, emlak geliştirme sertifikası)

Donald Buaku (Gana, mimarlık, mimarlık yüksek lisans, kent planlama master, müze çalışmaları sertifikası, kentsel tasarım master)

Seong Yun Cho (Güney Kore, mühendislik, mimar mühendislik, kentsel tasarım, kentsel planlama master)

Kaynak : Ensonhaber

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 11 Ocak 2011, 06:48   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Erdoğan'ın İstanbul İçin Çılgın Projesi




"BİNALAR KIBLE'YE BAKACAK"

Puhaha, ne diyeceğimi şaşırdım...

 

Alt 11 Ocak 2011, 08:22   #3
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Erdoğan'ın İstanbul İçin Çılgın Projesi




Emin ol bende çok şaşırdım ..

 

Alt 11 Ocak 2011, 08:40   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Erdoğan'ın İstanbul İçin Çılgın Projesi




bak bak ya. ne kadar saçma binalar kible'ye bakarmi hic ? bu basbakan neden böyle yapiyor anlamadim en iyisi hepsi eyfel kulesine baksin
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

Alt 11 Ocak 2011, 11:15   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Erdoğan'ın İstanbul İçin Çılgın Projesi




Tasarımda hiç türk yok.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu proje ne kadar gerçekci bilmem ama bu projeye kimse müsade etmez bence. Çevremizde iç ve dış o kadar düşmanımız varken buna fırsat verdirmezler.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

 

Etiketler
ã‡ä±lgä±n, Çılgın, erdoäŸanä±n, ä°ã§in, ä°stanbul


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İstanbul İçin Bir Çılgın Proje Daha.. Düş Haber Arşivi 0 16 Eylül 2011 20:29
Çin'in Çılgın Projesi .. LeyLa Haber Arşivi 0 01 Temmuz 2011 10:32
İşte Erdoğan'ın çılgın projesi: Kanal İstanbul Noyan Haber Arşivi 0 27 Nisan 2011 20:50
Çin'in son çılgın projesi.. Feronia Haber Arşivi 0 09 Nisan 2011 15:17