IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ocak 2011, 19:07   #1
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
CHP Liderinden Erdoğan'a : Padişah Mısın Sen




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'nin yargıyı ele geçirmeye çalıştığını ileri sürdü. Grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, 8 yıldır yargının ihmal edildiğini savundu. CHP lideri, Başbakan'a istediği TV kanalında, istediği programı yasaklama yetkisi verildiğini söyledi ve Erdoğan'a "Padişah mısın sen kardeşim, bu yetkiyi nereden alıyorsun?" diye seslendi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay arasındaki “yolsuzluk” polemiği bugün de sürdü. Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kayseri’den sonra Elazığ’da yaşanan yolsuzluk olayını hatırlatarak, “Bu bakan acaba utanıyor mu? Sıkılıyor mu hiç? Kayseri olayını kapattılar, çünkü orada bir şeytan üçgeni vardı. Elazığ’da o şeytan üçgenini kuramadılar” dedi.

AKP’nin, 3Y (yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele) ile mücadele etmek vaadiyle iktidara geldiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, AKP’nin sınıfta kaldığını söyledi.

TÜİK’in yoksulluk araştırmasını örnek veren CHP Genel Başkanı, “2008’den 2009’a 818 bin kişi yoksul sayısı arttı. Hani bir vazo var ya. Pırıl pırıl parlayan ama cilaları dökülünce gerçeği görülen. İşte o vazo kırıldı” dedi.

Başbakan'dan yanıt istedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarında Türkiye’nin büyümesinden söz ettiğini belirten CHP Genel Başkanı, “Yoksul sayısı 2008 yılında 11 milyon 900 bin iken bu sayı 2009’da 12 milyon 751 bine çıktı. Sayın Başbakan buna nasıl yanıt verecek. Türkiye büyüyordu. Nasıl oluyor da yoksul sayısı artıyor” dedi.

AKP'li bir yöneticinin yoksullaştığını duydunuz mu?

Ortaya çıkan tablodan AKP’nin sorumlu olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, “Siz AKP’li bir yöneticinin 'cebimden harcadım, yoksullaştım' dediğini duydunuz mu? Hepsi köşeyi döndüler. Fatura kime çıktı? Halka çıktı. AKP’nin yarattığı tablodur. Bunlar sadece kendilerini düşünüyorlar. Yandaşlarını düşünüyorlar. Halkı düşünmüyorlar. Bunların amacı 12 milyon kitleyi biraz daha büyütüp yoksulluğu yönetmek” dedi.

Yoksullara seslendi

Yoksullara da seslenen CHP Genel Başkanı, “Sizi bu hale getiren AKP’dir. Bunu unutmayın, sandığa giderken bunu düşünün. Yoksulluğu en ağır yaşayan kadınlar ve çocuklar. TÜİK’in rakamlarına göre kırsalda 6 yaşından küçük çocukların yoksulluk oranı yüzde 48.69’a çıktı” diye konuştu.

Yunanistan’ın nüfusunun 10.5 milyon, Bulgaristan’ın nüfusunun 7.5 milyon olduğunu belirten CHP Genel Başkanı, “Bizim yoksul sayımız 12 milyon 751 bin. Köylerde açlık sınırı altında 310 bin kişi var” dedi.

Elazığ'da şeytan üçgenini kuramadılar

Yolsuzluk sayısının da arttığına dikkat çeken CHP Genel Başkanı, “Orada artık sayı falan kalmadı. Artık yolsuzluk sıradanlaştı. Elazığ’da dönen dolapları okuyoruz. Yolsuzluk var diyorlar burada. İçişleri Bakanı diyor ki, 'hayır yolsuzluk yoktur.' Yürekli bir savcı çıkıyor, ‘yolsuzluk var, ben soruşturmak istiyorum’ diyor” dedi.

Eleştiri oklarını İçişleri Bakanı’na yönelten Kılıçdaroğlu, “Ben merak ediyorum. Bu bakan acaba utanıyor mu? Sıkılıyor mu hiç? Ve o bakana şunu sormak isterim. Kayseri olayını kapattılar çünkü orada bir şeytan üçgeni vardı. Elazığ’da o şeytan üçgenini kuramadılar” dedi.

Kayseri’deki yolsuzluk dosyasının nasıl geldiğini de soran CHP Genel Başkanı, şöyle dedi:

“Ben Sayın Bakan’a sormak isterim. Ayın dördünde Vali, Kayseri Vali koltuğunda oturup da Müsteşarlığa atanan Vali dosyayı kapatıyor. Ayın dördünde Ankara’ya geliyor, müsteşarlık koltuğuna oturuyor. Ama yine ayın dördünde aynı dosya hangi hızla nasıl Ankara’ya geldiyse dosyayı kapatıyor.Bu İçişleri Bakanı’na sormak isterim. Aynı gün sabah dosyayı kapatan vali öğleden sonra müsteşar koltuğuna oturdu. Aynı gün bu dosya Kayseri’den Ankara’ya nasıl geldi? Ulaştırma Bakanı olsa deriz ki, PTT özel bir torpil yaptı dosyayı getirdi. Sen İçişleri Bakanısın. Bu dosya, Kayseri’den dosya verilecek. Evraktan çıkacak. Adalet Bakanlığı evrakına gelecek, ilgili daireye gönderilecek, ilgili daire onay hazırlayacak. Onay Müsteşara gidecek, Müsteşar da Bakanı görecek, dosya kapatılacak. Nasıl? Kayseri Ankara hattı 24 saat bile değil. Birkaç saat içerisinde hepsi hallolur. Bu dosyayı Kayseri’den Ankara’ya kim getirdi? Birisi koltuğuna mı alıp geldi? Birisi koltuğuna alıp geldi.”

Bu telaş niye?

CHP Genel Başkanı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a ikinci olarak da şu soruyu sordu:

“İkinci sorum; bir yolsuzluk dosyasını kapatmak için bu telaş niye? Biz bunu soruyoruz. Bu dosyayı kapatmayacağız, bu dosyayı açmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz.”

'Padişah mısın sen kardeşim'

Hükümetin yasaklarla mücadele politikasını da eleştiren CHP Genel Başkanı, RTÜK Tasarısı ile Başbakan’a geniş yetkiler verildiğini belirterek, şöyle dedi:

“RTÜK Tasarısı’nda Başbakan’a bir yetki verildi. Başbakan istediği programı yasaklatabilecek. Padişah mısın sen kardeşim? Bu yetkiyi nereden alıyorsun? Siz yasaklarla mücadele etmek için buraya geldiniz, şimdi yasağı savunan yasakçı başı çıktı karşımıza, böyle bir anlayış olabilir mi? Başbakan işi gücü bırakacak artık, zaten bırakmıştı, televizyon kanallarını izleyecek. Beğenmediğini, açacak telefonu şunu iptal edin kardeşim, şu programı yasaklayın. 4. Murat’ta bile böyle yetki yoktu. Ülkeyi yasaklar ülkesi haline getirdiniz."

“Biz yolsuzluklarla mücadeleyi getirdik. Onlarca tazminat davası açıldı” diyen Kılıçdaroğlu, “Sanıyorlar ki biz korkacağız, bizim yüreğimiz var, biz korkmayız” dedi.

Kaynak : Ekolay.net

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Nalan - Ölür Müsün Öldürür Müsün? Amelia M, N, O, Ö, P 0 01 Mart 2014 15:44
Yakında mısın, uzakta mısın? Sen farkındalığın neresindesin? Zen Kişisel Gelişim 0 17 Kasım 2012 18:12
Türk müsün Kürt müsün anketi PassioN Haber Arşivi 12 15 Haziran 2012 23:09