IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ocak 2011, 23:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
• Soruşturma kapsamında 7 'amiral'in ifadesi alındı!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



"Askeri casusluk ve şantaj" soruşturması kapsamında Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde yapılan aramalarda ele geçirilen belgelerle ilgili Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı tarafından 7 amiralin ifadesinin alındığı ortaya çıktı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli 7 amiralin, aramalarda ele geçirilen ve tasnifi yapılan belgelerde adının geçtiği öğrenildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın, İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen tarafından belgelerin bir örneğinin gönderilmesi üzerine amiralleri ifadeye çağırdığı belirtildi.

Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde yapılan aramalarda ele geçirilen çok sayıda belgeyle ilgili soruşturma derinleştiriliyor. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden "Balyoz Güvenlik Harekat Planı" davasına ilişkin çok sayıda belgenin yanısıra Kafes ve İrtica ile Mücadele Planları'nın devamı niteliğinde dosyaların da bulunduğu iddia edildi. İstanbul emniyet Müdürlüğü'nde tasnifi yapılan belgelerde Balyoz Güvenlik Harekat Planı soruşturmasında daha önce hiç ismi geçmeyen 7 amiralin isimlerinin de bulunduğu öğrenildi. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen tarafından incelenen belgelerde adı geçen 7 amiralin koramiral, tümamiral ve tuğamiral rütbelerinde olduğu belirtildi.

Bu isimler hakkında inceleme başlatan İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, amirallerin adlarının geçtiği belgelerin örneğini Genelkurmay'a gönderdi. Genelkurmay'ın bu 7 amiralin ifadesini aldığı, savcılığın elde ettiği bilgilere ilişkin sorular yönelttiği öğrenildi.

SAVCILIK İNCELEMESİ DEVAM EDİYOR.


'Yeni Balyoz belgeleri' olarak nitelendirilen belgelerde isimleri ortaya çıkan 7 amiral ile ilgili özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen inceleme ise devam ediyor. Savcı Fikret Seçen'in incelemesini tamamlamasının ardından Balyoz Planı'na ilişkin ortaya çıkan yeni belgeleri, Balyoz soruşturmasını yürüten savcılara göndereceği belirtildi.

VİDEO VE SES KAYITLARI DA VARDI.


Öte yandan savcı Fikret Seçen, geçtiğimiz günlerde Balyoz davasının görüldüğü İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde yapılan aramalarda elde edilen belgelerden 43 klasörü göndermişti. Bu klasörlerde Balyoz davasında yargılanan 196 sanık ile ilgili yeni bilgi ve belgelerin yer aldığı belirtildi. Video ve ses kayıtlarının da yer aldığı mahkemeye gönderilen klasörlerde, Balyoz Planı ile ilgili yeni ve güncellenmiş bilgilerin yer aldığı belirtildi. Belgelerde özellikle Gölcük Donanma Komutanlığı bölgesinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına ilişkin bilgilerin olduğu öğrenildi.


Bülent ceyhan | AHT.

__________________
Yine Yeniden Aga.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
7, alındı, amiralin, ifadesi, kapsamında


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık