IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ocak 2011, 23:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
• BDP eş başkanı Gülten kışanak, KCK davasında yargılanan BDP'lileri ziyaret etti!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Şanlıurfa Cezaevi'ndeki BDP'lileri ziyaret eden Barış ve Demokrasi Partisi Eş Başkanı Gülten Kışanak, KCK davasında yargılanan BDP'lilerin ana dilde savunma taleplerinin siyasi değil, insanlık hakkı olduğunu belirterek, "Mahkemeleri tıkamak istemiyoruz, kendi dilimizi ve hakkımızı istiyoruz" dedi.


Sabah saatlerinde Diyarbakır'dan karayoluyla kente gelen Gülten Kışanak, partisinin il teşkilatını ziyaret ettikten sonra beraberinde BDP Şanlıurfa milletvekili İbrahim Binici ile birlikte Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gitti. Kışanak'ın gelişi öncesi çevresinde panzer ve akrep araçlarıyla geniş güvenlik önlemi aldığı cezaevinin önünde çevik kuvvet ekipleri adeta etten duvar ördü. Ziyaretçi giriş kapısından İbrahim Binici ile cezaevine giren Kışanak, tutuklu bulunan BDP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Ayhan, BDP Şanlıurfa Eş Başkanı Adile Fidan, BDP Şanlıurfa Kadın Meclisi üyesi Azize Yağız, milletvekili İbrahim Binici'nin kardeşi İbrahim Binici ile BDP'li Mehmet Özkan ve İsmail Kaplan'ı ziyaret etti. Kışanak, 3 saat süren görüşmenin ardından cezaevinin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada tutuklanan BDP'lilere komplo kurulduğunu öne sürdü.

270 kişi kapasiteli olmasına rağmen binin üzerinde utuklunun bulunduğu Şanlıurfa Cezaevi'nin fiziki koşullarının kötü ve alt yapısının iflas ettiğini belirten Kışanak, "Bir yatakta 3-4 kişi yatıyor. Sosyal aktivitelerden yoksun bu cezaevinde işkence var. İşkence sadece dayak değildir. Fiziki koşulların yetersizliği de işkencedir" dedi. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Kışanak, "Demokratikleşme sürecinde Kürtçe'de adım atılacaksa, bunun en kolay yeri mahkemelerdir. Dünyanın her yerinde en kutsal hak savunmadır. Anadilde savunma talebi siyasi değil insanlık hakkıdır. Lozan sözleşmesinde mahkemelerde yurttaşların istedikleri dili kullanma hakkı var. Bunu ısrarla yapmamak çözümsüzlükte ısrar etmektir. Bir çok yerel mahkeme Kürtçe savunmayı kabul etti. Arkadaşlarımız en iyi bildiklerinden savunmalarını Kürtçe yapmak istiyor. Biz mahkemeleri tıkamak istemiyoruz, kendi dilimizi kullanmak istiyoruz, kendi hakkımızı istiyoruz. Arkadaşlarımıza Kürtçe savunma hakları verilmeli, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yaşanmadı. Bu tahammülsüzlüğü aşacağız" şeklinde konuştu.

Hizbullahçıların serbest bırakılmasına tepki gösteren Kışanak, "Bu dava dosyasının tozlu raflarda unutulacak dava olmadığını söyledi. Hizbullah davasının da Balyoz, Ergenekon gibi Türkiye'nin önemli davası olduğunu ifade eden Kışanak, "Binlerce faili meçhul varken bu dava nasıl unutulur. Bu dava biliniyordu. Buna ortam yaratanların sorumluğu var. Bu ülkede her faili meçhul cinayet aydınlatılıncaya kadar mücadele vereceğiz. Her faili meçhul aydınlatılmalı. Binlerce faili meçhul cinayet varken bunların serbest bırakılması, bunun için ortam yaratılması, vicdanları sızlattı. Çıkıp yakınını yitiren insanlara hesap versinler bunun sorumlusu hükümet, Adalet Bakanı, yargıdır" dedi.



Hüseyin atmaca | Şanlıurfa AHT.

__________________
Yine Yeniden Aga.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bdp, bdplileri, etti, , gülten, kck, kışanak, ziyaret


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
KKTC Din İşleri Başkanı, Riyad Büyükelçiliği'ni Ziyaret Etti. Sevda Haber Arşivi 0 13 Aralık 2012 11:19
Genelkurmay Başkanı şehit Binbaşı Doğan'ın evini ziyaret etti PassioN Haber Arşivi 0 17 Mart 2012 17:58
ICAO Başkanı SHGM'yi ziyaret etti Chelt Sivil havacılık 0 08 Aralık 2011 13:14
• Recai kutan hastaneye kaldırılan Erbakan'ı ziyaret etti!. Sametold Haber Arşivi 0 04 Ocak 2011 19:37
Erdoğan Danıştay Başkanı Birden'i ziyaret etti Cemalizim Haber Arşivi 0 12 Ağustos 2008 00:39