IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ocak 2011, 02:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cumhurbaşkanı kaçtı!




Tunus Cumhurbaşkanı Zeynelabidin Bin Ali hükümeti görevden alarak, erken seçime gidilmesi kararı aldı. ... Ülkenin birçok kentinde çatışmalar devem ediyor. El Cezire televizyonu Devlet Başkanı Zeynelabidin Bin Ali'nin ülkeyi terk ettiğini bildirdi.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]- Başkent Tunus'ta binlerce göstericinin İçişleri Bakanlığına yürüyüşleri polis barikatıyla engellenirken, olayların bir ay önce ilk başladığı ülkenin güneybatısındaki Sidi Buzid ile yakınındaki Receb kentlerinde, sayıları binleri bulan protestocular Bin Ali karşıtı gösterilere katıldı ve cumhurbaşkanının görevi terketmesini istedi.
Tunus'ta yaklaşık bir aydır süren gösterilerin ardından Cumhurbaşkanı Zeynelabidin Bin Ali'nin ülkeyi terk ettiği ileri sürüldü.
El Cezire televizyonunda yer alan iddia, muhalefetteki İlerici Parti'nin Genel Başkanı Ahmed Necib El Şabbi'ye yakın kaynaklar tarafından iletildi.
Edinilen bilgilere göre Başbakan Muhammed El Gannuşi ile muhalefet liderleri arasında yapılan görüşmelerde, ülkede yeni bir sayfa açılabilmesi için atılacak adımlar çerçevesinde, muhalefetin de katılımıyla bir seçim hükümeti kurulmasının yanı sıra Cumhurbaşkanı Zeynelabidin Bin Ali'nin ülke dışına gidişine imkan tanınarak mevcut görevini bırakması da planlanmıştı.
Tunuslu kaynaklar, yaptıkları açıklamada, Zeynelabidin Bin Ali'nin yurt dışında yargılanmak durumunda kalmamak için Avrupa dışında bir Yerde yaşamayı tercih etmiş olmasının güçlü bir olasılık olduğunu da kaydettiler.

"Uçak Katar'a gidiyor"
Tunus'un ülkeden ayrılan Cumhurbaşkanı Zeynelabidin Bin Ali'nin uçağının Basra Körfezi ülkelerinden Katar'a gitmekte olduğu ileri sürüldü.
Dubai merkezli El Arabiye televizyonu, adlarını vermediği kaynaklarına dayanarak, Bin Ali'nin uçağının, Katar'a gitmekte olduğunu belirtti.

Ordu havalimanını kontrol altına aldı
Tunus'ta ordunun, Tunus Kartaca Uluslararası Havalimanının kontrolünü ele aldığı ve hava sahasının kapatıldığı bildirildi.
Bir havalimanı kaynağı, ordu birliklerinin havalimanında olduğunu doğrulayabileceğini, tankların havalimanı bölgesini sardığını kaydetti.
Kaynak, hava sahasının da kapatıldığını belirtti.

Üniversite öğrencileri harekete geçti
Ülkenin yegane işçi sendikası da bugün başkent Tunus bölgesinde iki saatlik genel grev çağrısı yaparken, internet kullanıcıları ve üniversite öğrencileri de gösterilerin sürmesi için harekete geçti.
Cumhurbaşkanı Bin Ali'ni dün akşamki konuşmasında bilgiye ve internete ulaşmada "tam özgürlük" güvencesi vermesinin ardından, engellenen internet sitelerine yeniden girilebiliyor.
Tunus'un Avrupalı turistlerin gözdesi turistik kıyı kenti Hammamet'te ise dün gece yağma olaylarının meydana gelmesi üzerine, Belçika seyahat acentaları Tunus'ta tatilde bulunan yüzlerce müşterisini tahliye kararı aldı.
Tunus'ta dün geceki çatışmalarda 13 kişinin daha öldüğü bildirildi. Cerrah Faris Belhasan,Tunus Charles Nicolle hastanesinde 10 ceset saydığını, hastaneye 50 de yaralı getirildiğini söyledi.
Hayredin hastanesinde çalışan bir görevli ise Kram'da 3 kişinin vurularak öldürüldüğünü, 6 kişinin yaralandığını ifade etti.
Sağlık görevlilerinin iddiaları hakkında henüz resmi açıklama yapılmadı. Tunus hükümeti, en son 23 olarak verdiği resmi ölü rakamını birkaç gündür değiştirmiyor

Dışişleri'nden Tunus açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada Tunus'ta bir süredir devam eden gösteriler çerçevesinde meydana gelen, çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan olayların "derin kaygı ve üzüntüyle" karşılandığı ifade edildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bölgesinde önemli bir konuma sahip olan dost ve kardeş Tunus'ta mevcut gerginliğin daha da tırmanmaması, ülkede bir an evvel asayiş ve huzurun yeniden tesis edilmesi içten temennimizdir.
Tunus'ta mukim vatandaşlarımızın güvenliğinin temin edilebilmesi amacıyla Tunus Büyükelçiliğimiz ve ilgili kurumlarımızla eşgüdüm için tahliye dahil gereken tedbirler alınmaktadır."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cumhurbaşkanı, kaçtı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cumhurbaşkanı Gül, İran Cumhurbaşkanı ile toplantı düzenledi yaSmin Haber Arşivi 0 09 Haziran 2014 17:04