IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ocak 2011, 11:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
DP de 7 adaylı kongre





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


AYDIN HASAN Ankara
Demokrat Parti’nin (DP) bugün yapılacak olağan kongresinde, partiyi haziranda yapılacak genel seçime götürecek yeni genel başkan seçilecek. Kongreden bir gün önce toplam 7 genel başkan adayı ortaya çıkarken, uzlaşma sağlanamaması durumunda Hüsamettin Cindoruk’un yeniden genel başkanlığa aday gösterilmesi ihtimali de bulunuyor.

50 imza gerekiyor
DP’nin olağan büyük kongresi, bugün Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak. Doğal ve seçilmişlerle birlikte toplam bin 375 delegesi bulunan DP’nin kongresine, binin üzerinde delegenin katılması bekleniyor. Kongrede genel başkanlık seçiminin yanı sıra Genel İdare Kurulu, Merkez Karar Kurulu ve Yüksek Haysiyet Divanı üyelikleri için de seçim yapılacak.
Eski bakanlar Namık Kemal Zeybek, Rıfat Serdaroğlu, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal ile Gençlik Kolları Kurucu Başkanı Adnan Dağıstanlı, kendini fesheden ANAP’ın son Genel Başkanı Salih Uzun, eski DYP İstanbul İl Başkanı Tekin Enerem ile eski GİK üyesi Samet Ocakoğlu, genel başkanlığa aday olduklarını açıkladı. Kongrede, genel başkanlığa aday olabilmek için en az 50 kongre delegesinin yazılı imzasını almak gerekiyor.

Çiller beklendi
Eski Başbakan Tansu Çiller’in adaylığının son haftaya kadar netleşmemesi nedeniyle çoğu isim aday olmaya son bir haftada karar verdi. Çiller’in aday olmayacağını açıklaması, 20 dolayında il başkanında hayal kırıklığı yarattı. İstanbul Bağımsız Milletvekili İlhan Kesici de bazı il başkanlarının talebine rağman aday olmadı.

Cindoruk yine aday olabilir
Cindoruk’a yakın kaynaklar, Cindoruk’un aday olmayacağını dile getirdi. Kaynaklar, “Ancak bir ismin üzerinde uzlaşma olmazsa ve karmaşa oluşursa Hüsamettin Bey, il başkanlarının aday göstermesi durumunda görevden kaçmaz” değerlendirmesinde bulundu.
Dağıstanlı, adaylar içinde “siyasetin yeni yüzü” olarak kendisinin bulunduğunu belirterek, “30 yıldır bu misyonun içindeyim. Tabandan geliyorum. Bu misyonun içinden gelen kadronun temsilcisi olarak genel başkanlığa adayım. Biz, partiyi kendi küllerinden yeniden var edeceğiz” dedi.

Değişim talebi var
Uzun da dün yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin ne yazık ki gerilimlerden beslenen siyasal ortamında DP kongresi, mutedil siyasetin, huzurun ve ortak idealler etrafında birleşmenin mümkün olabileceğini milletimize gösterecektir, göstermelidir.

Demirel’in hayır duası
DP kongresinden milletimizin ve parti tabanımızın beklentisi çok yüksek bir noktadadır. Parti tabanımız, teşkilatlarımız ve elbette milletimiz DP’den gerçek anlamda bir değişim talep etmektedir” diye konuştu.
Adaylığını dün açıklayan Serdaroğlu, Cindoruk’un aday olmayacağını söylediğini belirterek, “Kendisi bizim her zaman onursal genel başkanımızdır” dedi. Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın da desteğini aldığını belirten Serdaroğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile de görüştüğünü ve hayır duasını aldıktan sonra adaylığını açıkladığını söyledi

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
7, adaylı, de, dp, kongre


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
1 milyon adaylı KPSS'ye 100 bin itiraz var Jawsofangels Haber Arşivi 10 26 Ağustos 2012 18:41