IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ocak 2011, 07:24   #1
Çevrimdışı
Ruj
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ardahan'da korkutan deprem!




Ardahan'ın Posof ilçesinde 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi
.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, Ardahan'ın Posof ilçesi Eminbey yakınlarında saat 11.17 sıralarında yerin yaklaşık 8 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin büyüklüğü, 5.3 olarak tespit edildi.


VALİ TEKMEN: "ŞU ANA KADAR OLUMSUZ BİR DURUM YOK. ANCAK TARAMALARIMIZ DEVAM EDİYOR"

Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, "Şu ana kadar olumsuz bir durum yok. Ancak taramalarımız devam ediyor" dedi.

Ardahan Valisi Tekmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Posof Kaymakamıyla sürekli irtibat halinde olduğunu ifade etti.

Diğer ilçelerde de tarama çalışması yaptıklarını anlatan Tekmen, şunları söyledi: "Yaptığımız ilk taramalarda herhangi bir olumsuzluk yok. İlçe kaymakamı ile irtibat halindeyim. Depremin merkez üssü olan köyümüzün Gürcistan sınırına yakın bir köy olduğu söyleniyor. Şu ana kadar olumsuz bir durum yok. Ancak taramalarımız devam ediyor. Can ve mal kaybı bilgisi henüz gelmedi. İnşallah bundan sonra da olumsuz bir bilgi gelmez."

ARDAHAN'DA HİSSEDİLEN DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜ GÜRCİSTAN ÇIKTI

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) Müdürü Dr. Doğan Kalafat, saat 11.17'de meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Gürcistan olduğunu bildirdi.

Kalafat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saat 11.17'de kaydedilen depremin büyüklüğünün 5.3 olarak tespit edildiğini ve orta şiddette bir deprem olduğunu söyledi. Depremin Ardahan'ın Posof ilçesinin Gürcistan sınırındaki Eminbey köyünde ve civarında hissedildiğini belirten Kalafat, "Depremin merkezi Gürcistan. Özellikle bizim kuzeydoğu bölgemizde, Ardahan civarında hafif de olsa vatandaşlarımız tarafından hissedilmiş" dedi. Kalafat, depremin Kafkasya diye geçen Gürcistan'daki fay hattında olduğunu ifade ederek, "Türkiye ile alakalı bir durum değil. Tamamen Gürcistan'daki lokal yerel faylarla ilgili deprem bu. Çok önemli, bir deprem değil" şeklinde konuştu.
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ DEPREM ARAŞTIRMA MERKEZİ
Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezinden yapılan açıklamada da depremin merkez üssünün Gürcistan'ın Vani yerleşim bölgesi olarak belirlendiği bildirildi. Saat 11.17'de 5.3 büyüklüğünde ölçülen sarsıntı Ardahan ve ilçelerinde kısa süreli hissedilmişti.

VALİ TEKMEN: "DEPREMDEN DOLAYI DUVARI ÇATLAYAN EMİNBEY KÖYÜ İLKÖĞRETİM OKULUNDA EĞİTİME BİR GÜN ARA VERDİK"

Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, deprem sırasında duvarında çatlak oluşan Posof ilçesine bağlı Eminbey Köyü İlköğretim Okulu'nda eğitime bir gün ara verdiklerini söyledi. Vali Tekmen, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, şuana kadar il ve ilçelerde olumsuz bir durumun kendilerine ulaşmadığını belirtti. İlgili kişilerin tarama çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Tekmen, "Şuana kadar olumsuz bir durum söz konusu değil. Ancak Posof ilçemize bağlı Eminbey Köyü İlköğretim Okulu'nun duvarında küçük çaplı çatlama meydana gelmiş. Bu nedenle söz konusu okulda eğitime bir gün ara verdik" dedi.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ardahanda, deprem, korkutan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Van'da korkutan deprem Desmont Haber Arşivi 1 14 Aralık 2014 13:43
Ege'de korkutan deprem Desmont Haber Arşivi 0 30 Kasım 2014 21:40
Van'da korkutan deprem MasteR06 Haber Arşivi 0 24 Aralık 2013 10:46
Van'da korkutan deprem PassioN Haber Arşivi 1 12 Nisan 2012 21:42
Van'da Korkutan Deprem System Haber Arşivi 0 21 Aralık 2011 19:54