IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Ocak 2011, 11:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Danıştay baskınını




Danıştay baskınına ilişkin iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Yeni iddiaya göre Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Alparslan Aslan'ın Bulgaristan'da yaşayan emekli bir albayla görüştükten sonra Danıştay baskınını gerçekleştirdiği yönünde. Duyumu alan ise MİT'in kendisi.

MİT'in Birinci Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 13. ağır cezaya gönderdiği yazıda Eldeki ham bilgiye göre söz konusu örgüte emir veren kişi Bulgaristan'da yaşayan bir emekli Albay ve Aslan onu ziyaret etti.

BAŞBAKAN'A SUİKAST İDDİALARI

Taraf gazetesinin yayımlandığı belgelerere göre, Mahkemenin "Başbakan Tayyip Erdoğan'a yönelik şu ana kadar MİT'e ulaşan suikast iddiaları" ile ilgili 23 Aralık 2010 tarihli sorusuna, MİT 17 Ocak 2011 tarihli şok bir yazı ile cevap verdi. MİT yazısında "Grubun hedefinin Türk Silahlı Kuvvetlerini harekete geçirerek yönetime el koymasını sağlayacak bir eylemi gerçekleştirmek olduğu" ifadesinin yer aldığı yazıda

BİR İŞADAMI DESTEK VERİYOR
MİT Hukuk Müşaviri Müsteşar A. Ümit Ulvi Canik imzalı "GİZLİ" ibareli 3 sayfalı yazıda, Başbakan'a yönelik bir dizi "ne teyit ne de tekzip edilen" suikast iddialarına yer verildi. MİT, mahkemeye gönderilen yazıdaki iddiaların Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı'na bilgi olarak sunulduğunu belirtti.
Söz konusu bilgi notunda, 1 Temmuz 2007'de MİT'e "Üsküdar Kısıklı Caddesi'ndeki Başbakan'ın akrabalarının oturduğu caddede sarı renkte bir apartmanın bodrum katının emekli Yüzbaşı Zekeriya Öztürk tarafından, "Başbakan'a muhtemel bir eylem planlamasına yönelik olarak kiralandığı, yarım bodrum şeklindeki dairenin caddeye bakan kısmından iki tuğlanın çıkarıldığı" ifadelerine yer verildi. İhbarda, tutuksuz Ergenekon sanığı Zeki Yurdakul Çağman'ın da tutuklu Ergenekon sanığı Zekeriya Öztürk'le hareket ettiği" anımsatıldı. MİT yazısında, isminin üzeri kapatılan "Maslak'ta iş yeri bulunan 40-45 yaşlarındaki bir işadamının da bu kişilere destek verdiği iddiasına" yer verildi.
GÖRÜŞTÜKTEN SONRA SALDIRDI
"Bahse konu gruba emir veren kişinin halen Bulgaristan'da yaşayan Türk asıllı emekli bir Albay olduğu ve grup mensuplarının Türkiye'ye gelen yabancı uyruklu şahısların adlarına kayıtlı telefonu kullandıkları" ifadesine yazısında yer veren MİT, "Danıştay saldırısı tetikçisi Alparslan Arslan'ın da Bulgaristan'daki bu albayı ziyareti sonrası saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasının teşkilata bildirildiğini" kaydetti.
BAĞLANTIYI 'MİT-METE' SAĞLIYOR
Yazının devamında "Grubun Bulgaristan ile bağlantısını 'MİT-Mete' lakaplı bir şahsın sağladığı, Türk ve Azeri pasaportu kullandığı", "söz konusu şahısların yurtdışından 100 milyon dolar para gelmesini bekledikleri, halihazırda intikal eden paralarla Zeki Yurdakul Çağman'ın borçlarını ödediği" ifadelerine yer verildi. Yazıda, MİT-Mete lakaplı kişinin Mete Yalazangil olabileceğinin değerlendirildiği belirtildi.




__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
baskınını, danıştay


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İHH Baskınını Yapan Polislere Soruşturma SucLu Haber Arşivi 0 14 Ocak 2014 15:18
Danıştay'dan Öğrencilere Şok! Zen Haber Arşivi 0 09 Haziran 2013 12:36
Gül'den Danıştay'a atama PassioN Haber Arşivi 0 25 Şubat 2012 19:03