IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Ocak 2011, 11:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yüksek yargıdan dava yağmuru!




Cihaner'i tahliye eden Yargıtay 11. Ceza üyeleri ile Haberal'ı tahliye etmeyen hakimleri tazminata mahkum eden 4. Hukuk üyeleri, kararı eleştiren hukukçulara dava açtı.
Yüksek yargı, tartışılan kararlarını eleştiren hukukçulara dava yağdırmaya başladı. Star gazetesinin hbaerine göre, İlhan Cihaner'i tahliye eden Yargıtay 11. Ceza Dairesi üyeleri, bu kararla ilgili star ve Zaman gazetelerine görüş bildiren hukukçulara dava açtı. Haberal'ı tahliye etmeyen hakimleri fotokopi belgelerle tazminata mahkum eden Yargıtay 4. Hukuk Dairesi de kararı eleştiren hukukçuyu dava etti.
HERŞEY PLANDAKİ GİBİ İŞLEDİ AMA!
İlhan Cihaner'in aylar öncesinde internete düşen ses kayıtlarındaki planda anlatıldığı gibi Yargıtay 11. Ceza Dairesi tarafından fotokopi belgeler üzerinden yapılan inceleme ile tahliye edilmesi üzerine star ve Zaman gazeteleri, şimdiki HSYK üyesi Prof. Ahmet Gökçen, emekli Yargıtay Savcısı Ahmet Gündel, emekli Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek, Fatih Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Kaşıkçı, emekli Askeri Hakim Faik Tarımcıoğlu'ndan tahliyelerle ilgili görüş aldı.
CİHANER'İ TAHLİYE EDENLER MAĞDUR
Erzincan Ergenekon sanığı İlhan Cihaner, her iki gazetedeki haberlerle ilgili şikayetçi oldu. Suç duyurusunu işleme koyan basın suçlarına bakan Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Pircan Barut Emre, iki gazete hakkında ayrı ayrı iddianame hazırlayıp dava açtı. İddianamede 11. Ceza üyeleri Ersan Ülker, Saniye Tarhan, Halit Baysol, Hüseyin Boyrazoğlu ve Hüseyin Eken mağdur olarak yer aldı.
SAVCI EMRE: KOVUŞTURMAYA YER YOK
İddianamede yer alan bir notta Savcı Pircan Barut Emre, "iddinamede Ahmet Gökcen, Ahmet Gündel, Reşat Petek, Mehmet Altan, Cevheri Güven ve Erdinç Akkoyunlu hakkında kovuşturmaya gerek olmadığını" belirtti. Zaman'ın haberiyle ilgili iddianamede de görüşleri yer alan Ahmet Gündel, Faik Tarımcıoğlu, Reşat Petek ve Fatih Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Kaşıkçı hakkında "kovuşturmaya yer olmadığı" notu düştü.
YARGITAY: HEPSİ YARGILANSIN
İddianamenin mahkemeye sunulmasının ardından Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Yargıtay üyelerine davada "mağdur taraf" olduklarını için konuyu bildirdi. Yargıtay 11. Ceza Dairesi üyeleri de Nöbetci Asliye Ceza Mahkemesine hitaben yazdıkları talimatnamede hukukçulardan şikayetci olduklarını bildirdi. Talimatnamede "Sanıklar hakkında şikayetci ve davacıyız. Sanıklarla uzlaşma talebimiz yok" denildi. Yargıtay üyelerinin şikayetci olması nedeniyle hukuçular için mahkeme süreci başladı.
Yargıtay 4. Hukuk 'Haberal hakimleri' yorumuna kızdı
Öte yandan hem star hem de Zaman gazetesinde yer alan 11. Ceza Dairesi'nin Cihaner kararıyla ilgili görüşleri nedeni ile her iki davada da yargılanan emekli Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek hakkında Zaman gazetesinde yer alan bir yazısı ile ilgili olarak da dava açıldı. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin 9 hakimi tazminata mahkum etmesini ve Yargıtay 11. Ceza dairesinin İlhan Cihaneri tahliye etmesini eleştiren Petek hakkında hakaret ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs iddiaları ile Bakırköy Savcısı Bircan Parut Emre tarafından dava açıldı. Bu iddianamede 11. Ceza Dairesi üyelerinin yanı sıra Yargıtay 4. Hukuk Dairesi başkanı Ülkü Aydın, üyeler Ayşe Tartıcı Çevikbaş, Mustafa Kıcalıoğlu, Selma Bellek mağdur olarak yer aldı. Petek yazısında "Yargıtay'ın verdiği son iki karar 'hukuk bitti' dedirtecek niteliğiyle gündeme oturdu. Bunlardan biri Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin (4. HD) Ergenekon davasının 9 hâkimini tazminata mahkûm eden kararı, diğeri de 11. Ceza Dairesi'nin (11. CD) Cihaner davasında birleştirme ve tahliye kararı. Her iki karar da 'tuz koktu' dedirtecek mahiyette" yorumunda bulunmuştu



__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dava, yağmuru, yargıdan, yüksek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bursa'da parka yapılan kavşak inşaatına yargıdan veto Desmont Haber Arşivi 0 06 Şubat 2015 19:05
Kadın doktora 2. tekme yargıdan! Deinonychus Sağlık Köşesi 0 19 Ekim 2011 21:33
'Yabancıya sıfır vergi' yargıdan döndü FLu Haber Arşivi 0 17 Ekim 2009 04:43
Yargıdan kayıt yenileme ücretine son nokta Yoq`S Haber Arşivi 0 30 Haziran 2007 18:19