IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Şubat 2011, 04:10   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ahmet Türk: Kürtlere İslamiyet'i dayatmak büyük tehlike




Ahmet Türk: Kürtlere İslamiyet'i dayatmak büyük tehlike
Ahmet Türk, misyonerlerin Kürtlere İslamiyet'i dayatmasının büyük bir tehlike olduğunu söyledi..
19.02.2011 - 20:48


Diyarbakır'da düzenlenen Mezopotamya 2. İnanç Çalıştayı'na başkanlık eden DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, bölgede çalışma yürüten cemaatlerin Kürtlere İslamiyet'i dayatmasının büyük bir tehlike olduğunu söyledi.

1925'lerde çıkarılan Takviri Sukün yasasına benzer çalışmaların yapıldığını öne süren Türk, "Bu misyonerler nüfusun yüzde 99'u Müslüman olan Kürtlere resmi bir ideolojik anlayış ile dini dayatıyor" dedi.

FARKLI İNANÇ VE KÜLTÜR TEMSİLCİLERİ KATILDI
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) İnanç Komisyonu 2. Mezopotamya İnanç Çalıştayı Diyarbakır'da başladı. DTK Eş Başkanları Ahmet Türk, Aysel Tuğluk'un başkanlık ettiği Class Otel'deki çalıştaya Alevi, Sunni, Yezidi, Süryani, Asuri, Ermeni, Rum, Arap, Mıhellemi gibi farklı inanç ve kültür temsilcileri katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, bütün inançların özgürleşmesi gerektiğini söyledi.

TÜRK, CEMAATLERDEN RAHATSIZ
İnançların farklı bir grup, farklı bir inanca ve farklı bir anlayışa dayatılmasının tehlikeli olduğunu vurgulayan Türk, bölgede faaliyet gösteren cemaatlerden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. 1925'lerde çıkarılan Takviri Sukün yasasına benzer çalışmaların yapıldığını öne süren Türk, "O gün, Kürtler sürgün edilerek susturulmuş ve arkasında tekkeler, zaviyeler, cemaatler resmileştirilmeye çalışılmıştır. Bu gün de buna benzer tehlikeli şeylerin geliştiğini görüyoruz. Yüzde 99'u Müslüman olan Kürtler, İslam dinini çok iyi biliyor, vicdan ve yüreğinde yaşıyor. Ama birilerinin yeniden Kürtlere İslamiyet'i öğretmeye çalıştığını görüyoruz. Kürdistan'daki medreselerde seydalar (İmamlar) önemli çalışmalar yapmış ve İslamiyet'i yüreğinde yaşıyor. Ama misyonerlik adına Kürtlere İslamiyet'i öğretmeye çalışmak gerçekten bizleri düşündürecek bir durumdur. Bu misyonerler, İslamiyet'i bize öğretme konusunda bu çalışmaları yaparken, bu halkın dilini, kültürünü savunamıyorlar. Burada yine resmi bir ideoloji anlayışı ve Kürtlere dayatma vardır. Bunu tehlikeli olduğunu görüyoruz. Demokratik Özerklik projesi kapsamın da inançların özgürleşmesi için çalışmalar yürüteceğiz" dedi.

İki gün sürecek olan Mezopotamya 2. İnanç Çalıştayında 'Anayasa tartışmaları ve laiklik ekseninde talepler', 'Demokratik özerklik ve inançların kamusal varlığı' ile 'İnanç gruplarının toplumsal barışın sağlanmasındaki rolü' adı altında üç başlık halinde tartışılacak

ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ahmet, büyük, dayatmak, islamiyeti, kürtlere, tehlike, türk, İslamiyeti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İslamiyet Öncesi ve Sonrası Türk Destanları Violent Tarih 1 16 Eylül 2021 13:09
İslamiyet Öncesi Türk Resim Sanatı AftieL Tarih 0 17 Ağustos 2014 17:53
İslamiyet Öncesi Türk Edebiyatı Ruj Türk Dili ve Edebiyatı 0 16 Aralık 2010 10:33
Orta Asya'da Türk Sanatı (İslamiyet Öncesi) YapraK Tarih 0 14 Mart 2010 04:06