IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Şubat 2011, 10:53   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ABD'nin PKK raporu Irak'ta ...




ABD'nin PKK raporu
Irak'ta 2005'te yapılan seçimlere PKK'yı temsil eden partinin katılması ABD tarafından "sürpriz" olarak karşılanmış.
20.02.2011 - 08:16


ABD'nin Ankara eski Büyükelçisi Eric Edelman, ABD, Irak ve Türk yetkililerin 2005'in Ocak ayında Ankara'da yapılan ve PKK'nın durumunun ele alındığı bir toplantıya ilişkin, dışişleri bakanlığına kripto geçti.

GİZLİ KRİPTODAKİ İŞ BÖLÜMÜ
"Gizli" kripto, PKK'nın Irak'taki durumuna ilişkin değerlendirme, öneri ve durum saptamalarını içerdi. Kriptonun Irak'taki PKK/Kongre-Gel varlığına ilişkin bölümü şöyle:

"Irak'ta Kongra-Gel terörist eylemlerinin belirgin biçimde gerçekleşmemesi, Irak Geçici Hükümetinin karşılaştığı siyasi zorluklar ve güvenlik güçlerini zorlayan güvenlik ortamı karşısında, Irak Geçici Hükümeti şu anda harekete geçmekte isteksiz. Bununla birlikte talimatlarınıza göre Iraklıları, Türklere, Irak Geçici Hükümetinin konuyu ciddiye aldığını gösterecek belli minimal adımları atmaya ikna etme girişiminde bulunabiliriz. Referans telgrafına göre, bunları şunları içerebilir:

PKK'NIN IRAK İÇİNDE ÇALIŞAMAMASI
- Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi'nin Irak'taki bürolarının kapanması ve PKK terörist örgütü için bir cephe olan bu 'parti'nin yasadışı olduğunun ilan edilmesi. ? Irak'ta bulunan PKK/Kongra Gel teröristleri ve liderleri için tutuklama müzekkeresi çıkarılması, tutuklandıklarında da ya Türkiye'ye haklarındaki kararın infaz edilmesi için iadeleri ya da Irak yasaları çerçevesinde kovuşturulmaları. Kürdistan Bölgesel Yönetiminin üst düzey açıklamalarına Irak Geçici Hükümeti'nin PKK'ya Irak içinde çalışamayacağı ya da Irak'tan güvenli liman olarak yararlanamayacağı konusunun dahil edilmesi.

- PKK/Kongra Gel'in kampta etkinliği konusunda cesaretini kırmak için Mahmur kampı çevresinde devriye başlatılması.

Ek olarak, Bağdat Büyükelçiliği'ne Irak Geçici Hükümeti'ne iletme talimatı veren bir telgraf: 'ABD ve Irak'taki Çok Uluslu Güçler bu tür etkinlikleri uygulamada sizinle birlikte çalışacaktır.' Biz buna yardımcı olmak için neyi ne zaman yapmaya hazırızı görüşmek üzere hazırlıklı olmalıyız. Son olarak Irak Geçici Hükümeti ve Irak Bağımsız Seçim Komisyonu aralarında Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi'nin de bulunduğu iki PKK/Kongra-Gel cephe partisine 30 Ocak seçimleri için izin vermeye hazır gibi görünüyor. Bu şaşırtıcı ve bunu önlemeye yönelik adımlar hala yerinde olacaktır."

IRAK'TA İSYAN PKK'YA EYLEM YAPILMASINI GÜÇLEŞTİRİYOR
DÇP Irak'ta 30 Ocak 2005'teki seçimlere katılmıştı.

Kriptoda 5 Ocak 2005'te Türkiye'de Irak, Türk ve ABD'li yetkililerle yapılan PKK/Kongra-Gel'in durumunun alındığı toplantıya da değiniliyor. Buna göre Türkiye üçlü toplantıya bir gündem sunmadı, onun yerine Türk katılımcı Osman Korutürk, heyetlere Genelkurmay Başkanlığı'nın PKK/Kongra-Gel'le ilgili kısa bir sunumunu yaptı. Türklerin üçlü toplantıdan bir protokol imzalanmasını bekliyordu. Türk tarafı üçlü toplantıya Irak'tan sadece "dışişleri bakanlığı" düzeyinde eleman katılmasından endişe duydu. Kriptoda, "Türk yetkililer Irak'ta isyanın hem Irak Çok Uluslu Gücü, hem de Irak Geçici Hükümeti'nin PKK/Kongra-Gel'e karşı kinetik eylem yapmasını güçleştirdiğini kabul ediyor" denildi.

Ankara Büyükelçiliği, 2005 itibarıyla "Irak'ta yönetim Iraklılara devredildi ve Irak topraklarındaki teröristlere karşı harekatın dümenine Irak hükümeti geçti ama bizim Türk muhataplarımız hala ABD'nin anti-PKK eylemlerine katılmasını umuyor" görüşünü dile getirdi.

MAHMUR KAMPI
Kriptoda PKK/Kongra-Gel'in Mahmur kampı konusunda cesaretinin varolan bir boşluk ortamında kırılamayacağı belirtilirken, "2004 Ocak ayında Türkiye, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Irak Yönetim Konseyi, kampın kapatılması ve sakinlerinin Türkiye'ye gönüllü olarak gitmesi konusunda bir anlaşmayı müzakere etti. Ancak, Türklerin Bakan Powell'in, PKK/Kongra-Gel sızmalarını durduracak zorunlu adımları atma taahhüdünü içeren bir garanti mektubu imzalaması üzerindeki ısrarı yüzünden anlaşma olmadı. Biz o dönemde olasılıkla şimdi de- bu tür bir garantiyi Türklere verme konumunda değildik. Iraklılar bu güvenliği sağlasalardı belki de Irak Çok Uluslu Gücü ile birlikte, sonunda bu kamp kapanır ve BM gözetiminde gönüllü dönüş olabilirdi."

PKK'NIN ERMENİSTAN'DAKİ VARLIĞI
Kriptoya göre Kuzey Irak teröristlerin ana komuta ve kontrol merkezi ve Türkiye ana hedef ancak terörist örgüt diğer ülkelerde de etkin. Belgede Washington'un ekspertizliğine uyarak, belki bir eylem planı da sunulması gereken konular arasında "PKK/Kongra-Gel'in Kıbrıs ve Ermenistan'daki varlığı ve buraları kullanımı PKK'ya transit bir destek merkezi olarak Rusya" sayıldı.

ABD Ankara Büyükelçiliği kriptoda merkezden PKK hakkında Türkiye ve Irak ile paylaşılabilecek istihbarat bulunup bulunmadığını sordu ve "PKK hakkında önceki ABD-Türk görüşmeleri, PKK/Kongra-Gel'e karşı devletlerin tam kapasiteli harekete geçmesini ele almıştı. Paylaşabileceğimiz bu taahhüde göre Irak dışında istihbarat sağlama ve güvenlik varlıkları üzerinde herhangi bir ek ilerleme yararlı olur" dedi

ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
abdnin, irakta, pkk, raporu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
CIA raporu ABD'yi karıştırdı Desmont Haber Arşivi 0 11 Aralık 2014 17:59
‘Deli’ raporu olan dolandırıcıyı ‘akıllı’ raporu yaktı Seth Haber Arşivi 0 29 Ekim 2014 11:39
En Çok Yer Değiştirenler Raporu SeckiN Google Adwords 0 16 Eylül 2013 22:49
Irak ve Irak Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 01 Temmuz 2012 11:57
Doktor raporu Süslü Fıkra 0 14 Ekim 2010 15:51