IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Şubat 2011, 12:13   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
NATO'dan Libya açıklaması




NATO'dan Libya açıklaması
NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Libya'ya askeri müdahalede bulunmak gibi bir planları olmadığını açıkladı.
24.02.2011 - 17:13


Associated Press ajansının haberine göre, Rasmussen Ukrayna'nın başkenti Kiev'de gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerinden Libya'ya müdahale edilmesi yönünde bir talepte bulunulmadığını, ayrıca böyle bir müdahalenin ancak Birleşmiş Milletler'den (BM) alınacak bir karar neticesinde yapılabileceğini söyledi.

MÜLTECİ KRİZİ VURGUSU
Rasmussen, Libya'daki olayların şu an itibarıyla herhangi bir NATO üyesini tehdit etmediğini ancak bölgedeki sorunun geniş çaplı bir mülteci krizine neden olabileceğini ifade etti.

Küba'nın eski devlet başkanı Fidel Castro, önceki gün devlet medyasında yaptığı açıklamada, ABD'nin, Libya'nın petrol kaynaklarını ele geçirmek için NATO'ya istila emri vermeyi planladığını öne sürmüştü.

Halen Küba Komünist Partisi'nin lideri olan 84 yaşındaki Castro, "Bana göre, ABD yönetiminin Libya'nın huzuruyla ilgilenmediği aşikar. Bu zengin ülkeye önümüzdeki günler hatta saatlerde müdahale etmesi için NATO'ya emir vermekte tereddüt etmezler" demişti.

AB'DEN ASKERİ OPERASYON SİNYALİ
NATO, Libya'ya herhangi bir müdahale planı olmadığını ifade ederken, Avrupa Birliği (AB), 6 bine yakın AB vatandaşının bulunduğu Kuzey Afrika ülkesinde insani durumun daha da kötüleşmesi halinde "askeri operasyon" yapabileceğini bildirdi.

Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir AB yetkilisi, silahlı müdahale konusunda "Üzerinde çalıştığımız ihtimallerden birisi bu" dedi.

Bu tür bir müdahalenin amacını açıklamaktan kaçınan yetkili, "Bir ihtiyat planı hazırladığımızda, bu, BM Güvenlik Konseyi'ni harekete geçireceğimiz anlamına gelmez" ifadesini kullandı.

OPERASYON YOK
AB Komisyonu'nun insani yardım biriminin, "insani bir askeri operasyonda" ne tür sivil ve askeri kapasitenin kullanılabileceği konusunda üye ülkelerle danışmalarda bulunduğunu anlatan yetkili, henüz silahlı bir operasyon noktasının uzağında olduklarını ve ihtimaller üzerine hazırlık yaptıklarını kaydetti.

AB Komisyonu'na göre, Libya'da olaylar başladığından bu yana 5 bin civarında AB vatandaşı ülkeyi terk etti. Hala Libya'da bulunan AB vatandaşlarının sayısı konusunda net bir rakam verilemiyor.

İKT HEYET GÖNDERDİ
İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu da Libya'da meydana gelen olayları daha yakından izlemek, olaylardan etkilenenlerin ihtiyaçlarını tespit etmek amacıyla Libya'nın Mısır ve Tunus sınırına İnsani Yardım Tespit Komisyonu gönderdi. Komisyon, olaylardan kaçanlara yardım amaçlı çalışmalar yürütecek.

ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
açıklaması, libya, natodan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
NATO’dan flaş Türkiye açıklaması Seth Haber Arşivi 0 01 Ekim 2014 19:41
Libya ve Libya Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 04 Temmuz 2012 17:23
NATO'dan Suriye açıklaması PassioN Haber Arşivi 0 17 Şubat 2012 19:55
Nato Kafa Nato Mermer Ne demektir ki Lady Merak Ettikleriniz 0 15 Ekim 2010 21:21