IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Şubat 2011, 18:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Muammer Kaddafi; 'Sinirlendirirseniz Libya'yı yıkarım'





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

  • 'Sinirlendirirseniz Libya'yı yıkarım'
  • 25.02.2011
İsyanın onuncu gününde devlet televizyonuna telefonla konuşan Kaddafi, halkını bu sözlerle tehdit etti. Ayaklanmalardan Bin Ladin'i sorumlu tutan Kaddafi, 42 yıllık iktidarını eleştirenlere de, "Kraliçe Elizabeth benden uzun süredir tahtta" dedi
Libyalideri Muammer Kaddafi, dün televizyondan yaptığı konuşmada ülkesindeki göstericilerin El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in çıkarlarına hizmet ettiğini belirterek, halkına karşı, "Beni hayal kırıklığına uğratmayın. Yoksa çok öfkelenir ve bütün ülkeyi yıkıma uğratırım" tehdidinde bulundu. Sert çatışmaların ardından ülkesinin büyük bölümünde kontrolü kaybeden Kaddafi, dün Libya devlet televizyonuna telefon ile yaptığı açıklamada, "Libya'nın çocukları" olarak nitelendirdiği ölenlerin yakınlarına taziyelerini de sundu. Libya lideri, üç gün önceki televizyon konuşmasında dile getirdiği gibi halkın birbiriyle savaştığını ve halüsinasyona yol açan ilaçların etkisi altında olduklarını tekrarladı. Kaddafi, 42 yıldır iktidarda olduğu ve artık istifa etmesi gerektiğini söyleyenlere ise İngiltere Kraliçesi Elizabeth'i örnek göstererke, "Kraliçe Elizabeth benden uzun süredir tahtta" dedi. Kendisinin, iktidarı halka devrettiğini savunan Kaddafi, halktan, yerel yönetimler kurarak sorunları diledikleri gibi çözmelerini istedi. Başkent Trablus'un 50 kilometre batısındaki Zaviye halkına seslendiği belirtilen Kaddafi, gösterilere katılan gençlerin, akıllı insanlar tarafından tutuklanmasını isteyerek, "Bu gençleri rehabilite edeceğiz" sözü de verdi.

ASKER ÜNİFORMALI SİVİLLER
Bingazi'ye bağlı Şahat kasabasında siviller, Kaddafi askerlerinin terk ettiği tanklara çıkarak, askeri üniforma ve silahlarıyla poz verdi.

PROTESTOCULARA KORUMA
Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih, istifasını isteyen protestoculara tavrını yumuşatarak emniyet güçlerine, karşıt ya da muhalif gösteri yapan herkesi koruma emri verdi. Başkent Sanaa'daki gösterilere dün ilk kez kadınlar da katıldı.

TAHLİYE İÇİN AB'DEN ASKER
Avrupa Birliği (AB), 10 bine yakın AB vatandaşının bulunduğu Libya'da insani durumun daha da kötüleşmesi halinde, vatandaşlarının tahliyesini gerçekleştirmek için "askeri operasyon" yapabileceğini bildirdi. Öte yandan Libya'dan Yunanlıların yanısıra Çinliler ve başka ülke vatandaşlarını da alan bir Yunan yolcu gemisinin Girit Adası limanına ulaştığı bildirildi. Bu arada Çin, Libya'daki 33 bin vatandaşından dün 5 bin kadarını tahliye etti.

VAHŞET GÖRÜNTÜLERİ...
Libya'nın Tobruk kentinde çekildiği iddia edilen bir amatör video görüntüsünde, Libyalı askerlerin, domuz bağıyla bağlandıktan sonra boğazları kesilmek suretiyle öldürüldüğü görülüyor. Kimin çektiği belirtilmeyen görüntülerde 9 Libyalı asker yer alıyor.

'70 MİLYAR DOLARI VAR'
Tunus'ta Fransızca yayımlanan Le Quotidien gazetesi Kaddafi'nin ülkesinin petrol gelirlerinden aldığı payla yaptığı servetin 70 milyar dolar olduğunu ileri sürüldü. Önceki gün de ABD gizli belgelerini sızdıran Wikileaks sitesi, bu servetin Muammer Kaddafi'nin yedi çocuğu ve iki eşi arasında çok ciddi çatışmalara neden olduğunu ileri sürmüştü.

Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
inirlendirirseniz, kaddafi, libyayı, muammer, yıkarım


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Muammer Muhammad Abu Minyar el-Kaddafi Kimdir? (Biyografisi) Sevda Tarih / Siyaset 0 06 Temmuz 2012 20:34
Libya'da Kaddafi'nin çadırı çöküyor Feronia Haber Arşivi 0 21 Şubat 2011 10:55