IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mart 2011, 22:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fransa İlk Ateşi Açtı




Libya'ya yönelik askeri müdahale bugün resmen başladı. Fransa Savunma Bakanlığı, 20 adet savaş uçağının katıldığı operasyonda Libya'ya ilk bombardımanın düzenlendiğini açıkladı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Libya'daki Muammer Kaddafi yönetimine karşı uluslararası koalisyonun bu ülkede başlattığı operasyonlar kapsamında ilk ateş açıldı. Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, Libya üzerinde uçuş yapan savaş uçaklarının, Kaddafi'ye bağlı birliklerin saldırısını önlemekte olduğunu söyledi.

Fransa Savunma Bakanlığı yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Fransız uçakları bugün TSİ 18.45'te bir Libya askeri aracına ateş açtı. Operasyonun Bingazi'nin 100-150 km çevresini kapsadığı belirtiliyor. Fransa, Bingazi'de 4 tankı vurdu.

Fransa'nın Charles De Gaulle uçak gemisinin de Libya'ya doğru yarın yola çıkacağı kaydedildi.

Buarada ABD Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili, Akdeniz'deki üç denizaltının Libya'ya karşı operasyon hazırlığı içinde olduğunu açıkladı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


FRANSA, OPERASYONA 20 KADAR UÇAKLA KATILIYOR

Fransa Genelkurmay Başkanlığı sözcüsü Albay Thierry Burckhard, yaptığı açıklamada, Charles de Gaulle uçak gemisinin yarın Libya 'ya doğru yola çıkacağını bildirdi.

Uçak gemisinin Fransa'nın kuzeyindeki Toulon kentinden hareket edeceğini belirten sözcü, operasyona katılacak 20 kadar uçak arasında 8 Rafale, 2 Mirage 2000-D, iki Mirage 2000-5 ve Awacs'ların bulunacağını ifade etti.

Sözcü, avcı uçaklarının sivillerin hayatı tehlike olduğunda askeri hedefleri vuracağını kaydetti.

Fransa'nın Libya'da ilk ateşinin Muammer Kaddafi yanlısı güçlerin bir aracını hedef aldığını bildiren sözcü, "18.45 civarında Kaddafi yanlısı güçlere ait olduğu açıkça belli olan bir Libya aracına ateş açıldı" dedi.

Albay Burckhard, ateşe karşılık verilip verilmediği sorusu üzerine, "Libya güçlerinden misilleme olduğunu gösteren herhangi bir bilgi almadıklarını" kaydetti.

Öte yandan Kaddafi yönetimi karşıtı güçler, bu sabah Bingazi üzerinde düşürüldüğü bildirilen savaş uçağının kendilerine ait olduğunu açıkladı. Muhaliflerin yetkililerinden Azeldin el Şerif, yer ile iletişim olmadığı için uçağın, muhalif güçlerin ateşi sonucu yanlışlıkla düşürüldüğünü söyledi.

Sarkozy: Vurmaya hazırız


ABD, Fransa, İngiltere ve Almanya liderleri ile Arap ülkelerinin temsilcileri bugün Libya konusunda Paris'te bir araya geldi. Liderler, Libya'da sivil halkın korunması amacıyla "vakit geçirilmeksizin harekete geçildiğini" açıkladı.

Sarkozy gazetecilere yaptığı açıklamada, "Müttefiklerimizle vardığımız anlaşma çerçevesinde hava kuvvetlerimiz Albay Kaddafi'nin uçaklarının Bingazi halkına yönelik saldırılarına karşı çıkacak. Uçaklarımız halihazırda bu kente yönelik hava saldırılarına mani olmaya başlamış bulunuyor" dedi.

Sarkozy, Fransa'nın savaş uçaklarının sivil halkı tehdit etmesi durumunda Kaddafi yanlısı güçlerin tankları vurmaya hazır olduklarını ifade etti. Fransız lider, Libya Kaddafi'nin saldırılarını durdurması halinde diplomatik çözümün hala masada olduğunu belirtti.

Kanada Başbakanı Stephen Harper, "çok kısa bir süre" içerisinde büyük bir hava operasyonu düzenleneceğini ve ülkesinin de bunun bir parçası olacağını söyledi. Harper ayrıca denizden abluka da dahil olmak üzere deniz müdahalesinin de yapılmakta olduğunu vurguladı.

OBAMA: HAREKETE GEÇMEYE HAZIRIZ

ABD Başkanı Barack Obama da Brezilya'da yaptığı açıklamada, koalisyon güçlerinin Libya'ya karşı harekete geçmeye hazır olduğunu söyledi. ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Arap ülkelerinin bu müdahaleye desteğinin kritik olduğunu ifade etti. Clinton ayrıca, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkelerin süreçten an be an haberdar edildiğini de sözlerine ekledi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, Libya konusunda "harekete geçme zamanının" geldiğini duyurdu.

Uluslararası ajanslara yansıyan haberlere göre, müdahaleye ilk etapta Fransa, İngiltere, ABD ve Kanada'nın yanı sıra Katar, Belçika, Hollanda, Danimarka ve Norveç katılacağını teyit etti.

ABD'li bir yetkili, AP ajansına yaptığı açıklamada, Amerikan savaş gemileri ve uçaklarının Libya'ya yönelik bir askeri müdahale için hazır durumda olduğunu ancak ilk etapta Fransa tarafından yürütülen harekata katılmadıklarını bildirdi.

Sarkozy'nin açıklamasından kısa bir süre önce Fransa ve Kanada ordusuna ait savaş uçaklarının Libya üzerinde keşif uçuşu yaptıkları bildirildi. El Arabiya televizyonunun Paris muhabiri, yapılan keşiflerde başta Sirte Askeri Havaalanı olmak üzere askeri hedeflerin belirlendiğini duyurdu. İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, önceki haberlerin aksine şu aşamada operasyona sadece üs desteği verdiklerini söyledi.

ÜS İTALYA'DAN

Berlusconi ayrıca İtalya'nın Napoli kentinde bulunan NATO üssünün harekatın merkezi olarak kullanılmasını önerdi.

Fransa'nın başkenti Paris'te yapılan toplantıya Sarkozy'nin yanı sıra BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron'un yanı sıra AB, Afrika Birliği ve Arap Birliği temsilcileri de katıldı.

Almanya ise operasyona katılmayacağını açıkladı. El Arabiya kanalı, Türkiye'nin de Libya, yeni bir Irak'a dönüşmediği sürece Kaddafi'ye yönelik bir operasyona katılmaya hazırlandığını öne sürdü. Ancak bu iddia, başka kaynaklarca doğrulanmadı.

Kaynak: Mynet Haber

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 19 Mart 2011, 22:44   #2
Çevrimdışı
glu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Fransa İlk Ateşi Açtı




"Bir ülkenin yeraltı kaynaklarının zenginliği ne kadar fazlaysa; batının evresel barış, demokrasi ve özgürlüğü oraya o kadar çabuk gelir." Seyit Ali Aral.
Fransa, Amerikanın Irak'a özgürlük götürdügü gibi Libyaya sözde özgürlük götürüyor. Kaddafiyi engellemek adı altında Libyayıda Irak gibi yapacaklar. Daha sonrası malum yer altı ve yer üstü kaynaklarını afiyetle yiyecekler. Tabi ABD ve İngiltere Fransaya tek başına yedirtmez orası ayrı mesele hemen hemen tüm Avrupa Ülkeleri ve ABD o pastadan payını alacak.

 

Alt 25 Mart 2011, 11:49   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Fransa İlk Ateşi Açtı




Fransa secimlerinde adam destek vermisti.. destek veridigi adamin ilk saldirmasi ilginc. aynen arkadasi dedigi gibi yeralti kaynaklar.

canlari ceheneme

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

 

Etiketler
açtı, ateşi, fransa, İlk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fransa cihatçılara savaş açtı Seth Haber Arşivi 0 16 Eylül 2014 13:45
PKK, Güvenlik Güçlerine Taciz Ateşi Açtı Elysian Haber Arşivi 0 27 Mayıs 2014 15:28